X Kongres Internautów Miłośników Bieszczadów 20-22 maja 2011r.
Obrady Główne - sobota 21 maja, "Baza Ludzi z... Mgły" w Wetlinie, początek godz. 19.00.
PROGRAM OBRAD GŁÓWNYCH:
1. Wspólne zdjęcie wszystkich uczestników KIMB - godz. 19.00.
2. Powitanie i słowo wstępne - prowadzenie: Stały Bywalec,
3. Autoprezentacja uczestników KIMB,
4. Rozdanie nagród powsimordowych i losowanie nagród wśród zwycięzców Mordolotka - prowadzenie: Marcowy,
5. Punkt Niespodzianka - prowadzenie: Bertrand, Hero i Piskal,
6. Akcja dla Marcina: operacja "Nakrętka" oraz licytacja upominków - prowadzenie: mAAtylda,
- grafika Krzysztofa Wrutniaka,
- wiersz WUKI,
- kapliczka - fotografik: Pierogowy, oprawca: Don Enrico,
- "prawie" oryginalna wałaska-rąbanica (rodzaj ciupagi) ufundowana przez Pastora,
7. Dyskusja na temat organizacji kolejnych KIMB-ów - prowadzenie: Stały Bywalec / Piskal,
8. Oko w oko z Maguryczem - prowadzenie: Szymon,
9. Chwila z poezją piskalską - prowadzenie: Piskal,
10. Minirecital pasikonicki - prowadzenie: pasikonik.
11. Tańce, śpiewy, rozmowy - prowadzenie: każdy się sam prowadzi
CATERING:
Wzorem lat ubiegłych stosujemy pre-paidowy system płatności za żarełko - uczestnicy KIMB wykupują 3 talony na 3 dania, które realizują w dowolnym momencie wieczoru w dowolnej konfiguracji. W karcie mamy:
Wersja mięsna
- TALON 1: Żurek z jajkiem i kiełbasą
- TALON 2 A: filet z kurczaka z frytkami i surówką LUB TALON 2 B: schabowy z frytkami i surówką
Wersja wegetariańska
- TALON 1 VEGE: porowa z grzankami
- TALON 2 VEGE: frytki z surówkami
- TALON 3 VEGE: Pierogi ruskie lub pierogi z kapustę i grzybami
Ponadto na stołach będzie chleb, smalec i ogórki. Koszt wiktu wynosi 30 zł od osoby, płacimy w barze. Oczywiście obowiązku nie ma Uprzedziłem także właścicieli, że na stołach pojawi się nasz alkohol z upominków. Gospodarze nie mają nic przeciwko, o ile wchodzi w grę ilość świadcząca o zamiarze degustacji, a nie libacji. W każdym razie zaręczyłem, że przegięć nie będzie, bo wiem, że na Wasze wyczucie mogę liczyć
SPOTKANIE PRZEDKIMBOWE
Przypomina się także, że tradycyjne spotkanie kimbowo-wigilijne, czyli w przeddzień Obrad Głównych, odbędzie się w piątek 20 maja, początek o godz. 19.00 w "Bazie".
AKCJA DLA MARCINA:
Zachęcamy do udziału w akcji nakrętkowej prowadzonej przez Maatyldę, szczegóły tutaj! Fundacja opiekująca się Marcinem organizuje też akcje charytatywne, więc oprócz wpłat pieniężnych można również coś podarować - rzeźbę, obrazek, fotografię, pocztówkę, wiersz, piosenkę itp. - by wspomóc tę akcję.
Przy okazji - to wszystko powyżej pisałem ja, Marcowy, Piskal mi pożyczył post
Zakładki