Pokaż wyniki od 1 do 10 z 102

Wątek: Prawo do prywatności a publikowanie zdjęć w sieci

Mieszany widok

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

Domyślnie Odp: Prawo do prywatności a publikowanie zdjęć w sieci

Powyżej 5 osób możesz, ale po co, jak ktoś nie chce mieć pamiątki na całe życie to jej mieć nie będzie.
    Ewentualnie będzie mógł kupić u Dertego;-)
    Takie jazdy spotkałam tylko tu.
    Ani na psach, ani na fotograficznych forach-a tam to dopiero są pleneryyyy;-) i tam dla odmiany im bardziej zabawne zdjęcie (po pijaku) tym lepiej i weselej.
    Jak zobaczyłam kiedyś swoje fotki z plenerowego wschodu słońca nad Bugiem to do tej pory płaczę ze śmiechu-mam je oczywiście na dysku już, bo to dawno było.
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Fotografik Roku 2010
    Fotografik Roku 2009
    Fotografik Roku 2008

Awatar bartolomeo
    Na forum od
    07.2005

Cytat Zamieszczone przez don Enrico Zobacz posta
    co by było, gdyby wszyscy na tym forum poszli tym śladem ? nie umieszczali zdjęć, nie pisali relacji, nie wspominali o łapówkarskich przejściach ?
    Sprowadzasz sprawę do absurdu, czy koniecznie do relacji należy dołączyć zdjęcia tych gąb, które tego nie chcą?

Cytat Zamieszczone przez Krysia Zobacz posta
    ktoś nie chce mieć pamiątki na całe życie to jej mieć nie będzie.
    A co ma piernik do wiatraka? Czy pamiątki na całe życie muszą się pojawić na Picassie czy FB żeby się uprawomocniły? Bez tego się nie liczą albo są tylko na pół życia?

Wybaczcie, ale nie będę już bronił tej straconej pozycji. Prosiłem o rzecz, wydawało mi się, drobną. Okazało się, że gdyby mnie posłuchać znikną pamiątki na całe życie, forum umrze z braku relacji a Picassa z braku pokarmu.

Wygraliście.

Heniu - czas ubrać te kaptury K.K.Klanu i spalić tych odmieńców, będzie git i porządek. I będzie można napisać taką fajną relację, ze zdjęciami. Pamiątka na całe życie jak znalazł

Pozdrawiam serdecznie
    bartolomeo

Forumowicz Roku 2018
    Kronikarz Roku 2018
    Forumowicz Roku 2017
    Kronikarz Roku 2014
    Ekspert Roku 2013
    Korespondent Roku 2008
    Awatar sir Bazyl
    Na forum od
    09.2005
    Rodem z
    Resmiasto

Cytat Zamieszczone przez bartolomeo Zobacz posta
    ...

Wybaczcie, ale nie będę już bronił tej straconej pozycji. Prosiłem o rzecz, wydawało mi się, drobną. Okazało się, że gdyby mnie posłuchać znikną pamiątki na całe życie, forum umrze z braku relacji a Picassa z braku pokarmu.

Wygraliście.

Heniu - czas ubrać te kaptury K.K.Klanu i spalić tych odmieńców, będzie git i porządek. I będzie można napisać taką fajną relację, ze zdjęciami. Pamiątka na całe życie jak znalazł

Pozdrawiam serdecznie
    bartolomeo
    Bartolomeo, awanturniku! Jakieś jazdy tu uprawiasz, gorączkujesz się, pewnie ta ptasia grypa Cię dopadła, pamiątek na całe życie nie chcesz, a przecież to komuś może wykorzystać aparat w 1/150000 części, i jakby tego było mało to jeszcze sądami straszysz, prokuratorem się chcesz ośmieszać. To ja się wcale nie dziwię, że K.K.Klan chce wyrwać chwasta. Jakiś taki niedostosowany jesteś, a może nawet nie masz swojego profilu na NK lub FB ? (jak możesz?). Nie idźcie tą drogą Bartku i jemu podobni, nie idźcie tą drogą!
    A jak jesteś tak „bardzo zatroskany swoją prywatnością”, to masz zgodę na pozostanie w domu zamiast jechać na KIMB.
    Koniec i kropka.
    Dziwoląg jeden.
    Pozdrawia dziwoląg drugi.
    PS
    Faktycznie szkoda czasu.
    "Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski

Bieszczadnik Awatar joorg
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Krosno

Jaka "dzisiaj" jest prywatność?...Rozmawiasz przez tel. wiedzą gdzie jesteś i o czym rozmawiałeś, płacisz kartą ..wiedzą co kupujesz i ile na co wydajesz (i nawet ile masz na koncie), włączasz GPS-a wiedzą gdzie w danej chwili jesteś.Pisząc tu też wiedzą: co.. kiedy.. kto i gdzie, a my tu rozważamy o "jakiś" tam zdjęciach.
    A tak realnie , to należy szanować czyjąś wole i nie zamieszczać fot . wbrew , choć z satelity jak będzie potrzeba, to i tak zrobią szczegółowe zdjęcie każdemu, czy wyrazi zgodę czy nie .
    Ps. pisząc to wiem ,że odwróciłem "kota ogonem"
    "dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
    Pozdrawiam Janusz

Bieszczadnik Awatar joorg
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Krosno

Cytat Zamieszczone przez don Enrico Zobacz posta
    .......Czy nie po to jedziemy w górki, aby ukryć się przed cywilizacją ?
    Czy można zachować własny intymny świat dla siebie ?
    Czy nasze facjaty muszą wisieć na wszystkich słupach N-K tylko dlatego że przyłączyliśmy się do tego forum ?
    Czy już nie nadszedł czas aby wprowadzić jakieś normy ? kto, kiedy, jak i dlaczego ....
    Dlatego też tam zamieściłem takie stwierdzenie:

Cytat Zamieszczone przez joorg Zobacz posta
    A tak realnie , to należy szanować czyjąś wole i nie zamieszczać fot . wbrew ,.....
    Ale i tak "najlepsze" są te prywatne zdjęcia , jak piszesz Enrico ze "skrzynki fotoradarowej" i w tym przypadku jestem zdecydowanym wrogiem robienia takowych , nie mówiąc już o publikowaniu i przesyłaniu na mój domowy adres.
    Kiedyś "zrobiło " mi takie zdjęcie, ale wydawało mi się że nie zdążyło , bo jakoś tak już z boku, z profila był ten błysk... i tu się pomyliłem ... opublikowali i to za kilka stówek. buu .Dlatego jestem przeciwny publikowaniu zdjęć....takich co " kosztują"... jakkolwiek
    Ostatnio edytowane przez joorg ; 20-04-2011 o 20:35
    "dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
    Pozdrawiam Janusz

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

Cytat Zamieszczone przez joorg Zobacz posta
    ps ale i tak "najlepsze" są te prywatne zdjęcia , jak piszesz, ze "skrzynki fotoradarowej" i w tym przypadku jestem zdecydowanym wrogiem robienia takowych , nie mówiąc już o publikowaniu i przesyłaniu na mój domowy adres.
    buhahahahaha
    dobre!!!
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Bieszczadnik Awatar Gandalf
    Na forum od
    04.2011
    Rodem z
    Gród Kraka

[QUOTE=sir Bazyl;118592] Jakiś taki niedostosowany jesteś, a może nawet nie masz swojego profilu na NK lub FB ?

Niedostosowani - że użyję Twej nomenklatury - to wszyscy Ci co obnażają się publicznie na NK lub FB !!! Porażka, nigdy się nie zniżę do tego poziomu. I pomimo, że bartolomeo zaniechał obrony swych pozycji, w pełni go w temacie popieram !!!

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)