Cytat Zamieszczone przez buba Zobacz posta
ale czy glupi szef jest wystarczajacym powodem aby udawac kogos kim sie nie jest? utajniac swoje prawdziwe zainteresowania? wstydzic sie ze sie chodzi po gorach, pije wodke z przyjaciolmi, piecze kielbaske, gotuje na butli, czy gra na gitarze?
Dla Ciebie nie. Dla mnie też nie - mam mądrą szefową :)

Ale rozumiem ludzi, którym zależy na aktualnej pracy i wolą się nie narażać.
Czytałam o wypadkach, kiedy za publikację głupawych zdjęć na facebooku ktoś został zwolniony z pracy (np. była to nauczycielka a dała się sfotografować jak pije wino "z rury" lub coś podobnego i dyrektor szkoły ją przy pierwszej okazji zwolnił).

W pełni rozumiem osoby, które pracują na jakimś stanowisku typu nauczyciel, lekarz, ksiądz i nie chcą publikować zdjęć ze swoimi wygłupami.
A ponieważ nie wiem gdzie kto pracuje - więc takich zdjęć nie robię.

Co innego zdjęcie z plecakiem, na szczycie wśród przyjaciół itd.

Cytat Zamieszczone przez buba Zobacz posta
rozumiem ze sa zdjecia ktore wykraczaja poza zasade "dobrego smaku" i nie powinno sie fotografowac ludzi np. jak robia kupe w lesie albo zgubil gacie podczas kapieli bo to troche zlosliwe i niesmaczne... ale to chyba kazdy rozumie i nie o tym tu rozmowa...
Dla mnie to pojęcie jest nieco szersze.

Zresztą ostrzegam też swoich synów, którzy publikują na facebooku lub picasie "imprezowe" zdjęcia - pomyśl że takie zdjęcia będzie mógł kiedyś obejrzeć Twój przyszły pracodawca i zastanów się przed publikacją.
Co innego zresztą zdjęcie w czasie Juwenaliów na Rynku w Krakowie, przebranym w kostium Smoka Wawelskiego, czy zdjęcia w czasie skoków na nartach (te sądzę odebrane byłyby pozytywnie) a co innego zdjęcie z imprezy z butelką taniego wina w ręce.

W sumie temat o którym piszę nie dotyczy tylko tego forum, tylko ogólnie publikacji zdjęć w Internecie, nie ma różnicy czy na NK, facebooku, "picasie" czy na forach.

B.