Pokaż wyniki od 1 do 10 z 58

Wątek: Apel do jeżdzącychna Ukrainę przez Krościenko !

Mieszany widok

Pa(i)n killer Awatar admin
    Na forum od
    09.1998
    Rodem z
    London, Ontario :]

Domyślnie Odp: Apel do jeżdzącychna Ukrainę przez Krościenko !

Faktycznie od 3 lat mieszkam w kraju klonowego liscia i przez ten czas moglo (i pewnie) duzo sie zmienilo i BARDZO sie z tego ciesze.

Niemniej w czasach gdy bylem w PL wyjazdy/tranzyt przez UA traktowalem jako zlo konieczne.
    Podziwiam ludzi ktorzy jezdza tam w gory bo ja osobiscie bym tam nie pojechal kolejny raz. Dostalem od nich wystarczajaca dawke emocjonujacych wspomnien ze nie mam potrzeby tam jechac ponownie.
    Ciekawe jednak było jedno: wjazd do Rumunii z Węgier, Słowację z PL czy z Wegier to pelna kultura. Tylko sie czlowiek pojawil na ktorejs granic UA i od razu cyrki sie zaczynaly. Mam swoja teorie na ten temat ale zachowam ja dla siebie :)
    Pozdrawiam
    Darek Magusiak

"bzdura! widział ktoś sapera na linuksie?! albo pasjans? brak tych podstawowych aplikacji biurowych dyskwalifikuje ten system w urzedach."

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Domyślnie Odp: Apel do jeżdzącychna Ukrainę przez Krościenko !

Cytat Zamieszczone przez admin Zobacz posta
    Niemniej w czasach gdy bylem w PL wyjazdy/tranzyt przez UA traktowalem jako zlo konieczne.
    Podziwiam ludzi ktorzy jezdza tam w gory bo ja osobiscie bym tam nie pojechal kolejny raz. Dostalem od nich wystarczajaca dawke emocjonujacych wspomnien ze nie mam potrzeby tam jechac ponownie.
    Tylko że góry są tam takie jak nie ma nigdzie indziej, więc gotowa jestem znieść wszelkie niedogodności.

Ciekawe jednak było jedno: wjazd do Rumunii z Węgier, Słowację z PL czy z Wegier to pelna kultura.
    Teraz wszelkie granice w obrębie strefy Schengen przejeżdża się bez zatrzymywania się, tak samo można w dowolnym miejscu (gdzie nie ma parku narodowego) przekroczyć granicę w górach.
    Granicę Rumunia - Węgry przekraczałam w ostatnich latach z 5-6 razy - pociągiem, autobusem kursowym oraz taksówką i za każdym razem trwało to nie więcej niż 5 minut.

Granicę Rumunia - Ukraina (w ciągu ostatnich 5 lat przekraczałam 4 razy na trasie Suczawa- Czerniowce oraz 2 razy Sołotwina - Syget Marmaroski) też wspominam bez traumy. Było bardzo szybko, a na dodatek miejscowi przepuścili nas do przodu bez kolejki.

Tylko sie czlowiek pojawil na ktorejs granic UA i od razu cyrki sie zaczynaly. Mam swoja teorie na ten temat ale zachowam ja dla siebie :)
    Z dawnych lat to ja mam bardzo nieprzyjemne wspomnienia z granicy polsko-czechosłowackiej, ale na szczęście to było i minęło.
    Trzy tygodnie temu będąc w Cieszynie z koleżką ze studiów poszłyśmy sobie na czeską stronę do herbaciarni i tam wspominały różne nasze "przejścia na przejściach" i cieszyły się, że teraz można tak sobie po prostu przejść przez granicę i iść na herbatę.

B.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 4 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 4 gości)