Pokaż wyniki od 1 do 10 z 58

Wątek: Apel do jeżdzącychna Ukrainę przez Krościenko !

Mieszany widok

Bieszczadnik Awatar joorg
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Krosno

Domyślnie Odp: Apel do jeżdzącychna Ukrainę przez Krościenko !

Cytat Zamieszczone przez krawc Zobacz posta
    Czytam , ze przejscia piesze przez Krościenko czy Medyke..ktos tu chyba koloryzowal..optymistycznie
    Bob , nie ma tak żle, czy nie pamiętasz jak kiedyś było ? Rok temu , jak wracaliśmy z UKR we wrześniu, to Nasi w Medyce otwarli nam "specjalną " ścieżkę przejścia i nie dość ,że było szybko to i było wesoło.
    Krościenko to oddzielny rozdział,to przejście jest wyłącznie dla ruchu samochodowego i kolejowego, nie ma tam przejścia pieszego.Nie ma tak żle ,(chyba że ktoś jedzie starym kombi pasatem ) nasz najlepszy całkowity czas przejścia i to z Ukraińskiej strony, to 10 minut.
    Uśmiech na granicy też pomaga , nie tylko dzwonienie i to anonimowe.
    Przytoczę ogólny regulamin tyczący tego przejścia: ,a tego PANA pewnie busy (siedem) omijały jadąc na swój pas , a ON myślał ,że GO robią w .... i dzwonił anonimowo
    " Przejście graniczne usytuowane jest 12 km od miasta powiatowego-Ustrzyki Dolne, przy drodze krajowej nr 84. Ustrzyki Dolne posiadają dogodne połączenia autobusowe i kolejowe m.in. z Warszawą, Katowicami i Krakowem. Odprawa graniczna odbywa się na dwóch kierunkach ( wjazd - wyjazd ). Polska kontrola graniczna dokonywana jest zgodnie z zasadami określonymi w kodeksie granicznym Schengen.

Na każdym kierunku znajduje się po 5 pasów odpraw granicznych:

3 pasy odpraw dla samochodów osobowych / w tym 1 pas dla ob. UE/
    1 pas odpraw dla samochodów ciężarowych,
    1 pas odpraw dla autokarów."
    "dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
    Pozdrawiam Janusz

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2011

Cytat Zamieszczone przez joorg Zobacz posta
    Przytoczę ogólny regulamin tyczący tego przejścia: ,a tego PANA pewnie busy (siedem) omijały jadąc na swój pas , a ON myślał ,że GO robią w .... i dzwonił anonimowo
    "......"
    Witam :)

I znów mnie Pan rozbawił :)) przekraczanie granicy w Krościenku wygląda następująco:

1. najpierw stoimy w kolejce do pierwszego szlabanu Polskiej Straży granicznej (ok 100. za torami kolejowymi) długość kolejki nawet kilkaset metrów, zaś czas oczekiwania od kilkunastu minut do kilku godzin - w tej kolejce stoją wszystkie pojazdy (bez względu na masę, rasę, religię - również busy do 9 osób). Wyjątkiem są / powinny być autobusy/ przejazdy specjalne (dyplomaci, eksperci etc.)

2. po przekroczeniu 1 szlabanu oczekujemy w kolejce na odprawę (ok 0.5 godz) - dopiero na tym etapie busy odprawiane są na osobnym pasie.

Mam nadzieję że teraz w pełni świadomie przekroczy Pan granicę z naszym wschodnim sąsiadem :)), proszę nie dziękować - robię to społecznie :)

w celu sprawdzenia tych informacji polecam zasięgnięcia informacji u źródła - posterunek Straży Granicznej tel. 13 465 83 02

pozdrawiam

ps: tak zupełnie bez związku z tematem - oglądnąłem dziś kawałek "Trędowatej" w TV i spodobał mi się jeden dialog (p. Starosteckiej i śp. Kownackiej):
    Jak się tutaj czujesz? (Kownacka)- szczerze mówiąc niezbyt dobrze, nie znam tu nikogo(Starostecka). Ja też może dlatego, że znam wszystkich (Kownacka) ...
    Ostatnio edytowane przez traj ; 03-05-2011 o 21:09 Powód: błont 3

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Cytat Zamieszczone przez traj Zobacz posta
    I znów mnie Pan rozbawił :)) przekraczanie granicy w Krościenku wygląda następująco:

]
    widac sa jakies dwie granice w Kroscienkach Ja ostatnio jakos trafiam na ta sama co joorg
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2011

Cytat Zamieszczone przez buba Zobacz posta
    widac sa jakies dwie granice w Kroscienkach Ja ostatnio jakos trafiam na ta sama co joorg
    Nie ma w tym nic dziwnego „Ignorantia iuris nocet” . Racja - przyjął się taki niedobry zwyczaj ale to nie znaczy że takie postępowanie jest właściwe

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2011

Cytat Zamieszczone przez joorg Zobacz posta
    ."
    dodatm tylko że busy które mnie mijały były busami wyładowanymi towarami i wjeżdżały w kolejkę na 30 - 40 metrów przed pierwszym szlabanem ..

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 4 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 4 gości)