Kiedyś, dawno, dawno temu zrobiłem zdjęcie w centrum Rzeszowa , jak łatwo zauważyć są trzy plany czyli pierwszy drugi i trzeci.
... pytanie : i coś się zmieniło ?
.
.
pytanie dodatkowe dla ziomków : gdzie to ..?
Kiedyś, dawno, dawno temu zrobiłem zdjęcie w centrum Rzeszowa , jak łatwo zauważyć są trzy plany czyli pierwszy drugi i trzeci.
... pytanie : i coś się zmieniło ?
.
.
pytanie dodatkowe dla ziomków : gdzie to ..?
Rynek?
Zaglądnąłem bo chciałem przekazać radosną nowinę ;-) i wpadłem na nierozwiązaną zagadkę. To najpierw próbuję odgadnąć a potem wiadomość: jadąc na kładkę na Wisłoku, tę między Boguchwałą a Rzeszowem, nie trzeba już zjeżdżać na główną drogę w Boguchwale. Aby znaleźć skrót (na razie nie jest oznaczony) trzeba już w Boguchwale skęcić na siłownię na wolnym powietrzu. Dalej już sobie poradzicie, nawet dwie opcje są - nad Wisłokiem (ale uwaga, na razie na początku błoto a potem kilkadziesiąt metrów nowiutkiej ścieżki pod wodą) albo ulicą Grunwaldzką.
Czterech panów B.
To ja chyba źle pojechałem ( po staremu)i nie znalazłem siłowni
prawdopodobnie jest jakiś nowy mostek , czyli ta wersja czerwona jest optymalna ?
zalew.jpg
.
Patrzyłem na podany link z google.maps i tam nie ma przejazdu, ale na mapie OM jest już widoczny
Ostatnio edytowane przez don Enrico ; 17-02-2024 o 17:52
Na mapie OM? Jeżeli myślałeś o OSM to tak, mostek jest w tym miejscu gdzie zaznaczone na mapie. Można tak jak narysowałeś na czerwono ale można też od razu w kierunku Wisłoka i na kładkę dojeżdża się wysypaną żwirem ścieżką nad samą wodą. Tylko powtarzam to, co pisałem wcześniej: część ścieżki tydzień temu była pod wodą i to tak z 10 cm. Rowerem się przejedzie, byle ostrożnie. Z buta trzeba omijać, ale też da radę.
W terenie to może bardziej plac zabaw niż siłownia, ale jak zwał tak zwał. Ważny był link aby pokazać miejsce. Jak jedziesz ul. Cichą (już w Boguchwale) to po minięciu mostka na potoku Lubcza (to ten zamknięty dla ruchu samochodowego) nie zakręcasz razem z ul. Cichą w kierunku ul. Lubomirskiego tylko na zakręcie jedziesz prosto.
Dasz radę, wierzę w Ciebie!
Ostatnio edytowane przez bartolomeo ; 17-02-2024 o 23:18
Czterech panów B.
Dzięki , będę próbował . Mam nadzieję że zobaczyłeś załączoną mapkę
Jadąc od strony kładki w Boguchwale nie sposób dostrzec " placu zabaw" tam dróżka wjeżdrza pomiędzy domostwa
Dzięki za to sprostowanie, następną razą wykorzystam Twoje sugestie.
Patrząc na stary młyn który jest bardziej charakternym obiektem
Mapkę zobaczyłem, na OSM nowa trasa jest dobrze zaznaczona. I odczep się od siłowni czy placu zabaw, wskazałem je tylko dlatego, że są najbliżej nowego przepustu nad potokiem. Jak chcesz się nawiązywać do starego młyna to skręcaj z ul. Cichej bezpośrednio przed nim.
Wszystkie wskazówki są dla jadącego od ul Cichej. Jak ktoś jedzie od strony kładki to stary młyn mu na nic bo tam wjeżdża na ul. Cichą. W tym kierunku kluczowe jest miejsce rozdzielnia się ul. Grunwaldzkiej na dwie ulice Grunwaldzkie (taka nasza lokalna bifurkacja) - trzeba wybrać prawą.
Poniżej fragment dzisiejszej wycieczki na podkładzie OSM.
Czterech panów B.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki