Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: śpiwór puchowy trzysezonowy

Mieszany widok

prowydnyk chaszczowy Awatar Browar
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Kraków

Domyślnie Odp: śpiwór puchowy trzysezonowy

Cytat Zamieszczone przez buba Zobacz posta
    i jak sie ma puchowy spiworek to koniecznie trzymac go w domu w stanie maksymalnie rozlozonym... mi o tym nikt nie powiedzial , trzymalam przez rok zwiniety w pokrowcu i mi schudl o polowe

patrzac na opinie znajomych spiworkom tez mocno szkodzi pranie... wiec ja wole uzywac wariantu "wietrzenie"

a co to jest? to jest z materialu czy z jakiejs folii? taki jakis worek gdzie sie wlazi w spiworze czy to sie do spiwora przyszywa? nigdy nie slyszalam o takim wynalazku a ja koszmarnie marzne wiec by sie przydalo jakos docieplic...
    Takie coś: http://www.decathlon.com.pl/PL/pokro...alny-17937147/
    Polepszenie komfortu termicznego to jego nie najważniejsza rola,bardziej się przydaje np do jaskiń,bunkrów,w brudne miejsca,gdzie woda kapie lub się skrapla itp. Jak Ci zimno to możesz uszyć z polarowego koca (np z Biedronki) wkładkę do śpiwora.A w przyszłości nabyć lepszy śpiwór.

Śpiwór puchowy koniecznie trzeba przechowywać w dużym pokrowcu,nie ściśnięty.Dobrym pokrowcem jest wielki wór z Bundeswery za 10zł.
    Puchówkę można wyprać,ale są do tego specjalizowane firmy.

Krysia
    Można wysuszyć na słońcu z przewiewem,tylko rzadko kiedy są na to warunki.I mowa o mokrym śpiworze,a nie o wilgotnym.
    Ostatnio edytowane przez Browar ; 15-05-2011 o 20:55
    Pozdrav

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Cytat Zamieszczone przez Browar Zobacz posta
    T,bardziej się przydaje np do jaskiń,bunkrów,w brudne miejsca,gdzie woda kapie lub się skrapla itp..
    oj to widze ze wszelaka przydatnosc!! bo moj spiworek to juz jest usyfiony straszliwie a go nie wypiore z obawy ze jeszcze bardziej schudnie..
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

prowydnyk chaszczowy Awatar Browar
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez buba Zobacz posta
    oj to widze ze wszelaka przydatnosc!! bo moj spiworek to juz jest usyfiony straszliwie a go nie wypiore z obawy ze jeszcze bardziej schudnie..
    Jak Ci się śpiworek syfi to powinnaś zainwestować w ceratę izolacyjną BW pod karimat albo matę.Nic nie waży,nic nie kosztuje,a jak zjedzie śpiworek z maty to trafia na ceratkę zamiast w glebę
    http://allegro.pl/cerata-izolacyjna-...596425602.html

A tutaj masz worek na śpiwór,taki dość duży i nieprzemakalny,dobrze się w nim przechowuje sprzęt,ew.wozi w bagażniku:
    http://allegro.pl/pokrowiec-na-spiwo...603990037.html
    Ostatnio edytowane przez Browar ; 16-05-2011 o 10:15
    Pozdrav

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia umieszczania postów