Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 45

Wątek: Wyjazdy z SKPB [wydzielony]

Mieszany widok

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

Domyślnie Odp: Cztery pory roku na Zakarpaciu

Przecież jest zakaz picia alkoholu, przynajmniej w stolycy.
    Inne SKPB tak nie mają?
    No ale plusem jest ekipa, a z tą czasem ciężko. Wtedy i PTTK Rzeszów dobry;-)
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Domyślnie Odp: Cztery pory roku na Zakarpaciu

Cytat Zamieszczone przez Krysia Zobacz posta
    Inne SKPB tak nie mają?
    Nie wszystkie.

I zależy od sytuacji.

B.

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

Domyślnie Odp: Wyjazdy z SKPB [wydzielony]

Ha ha ha;-)
    Ja też już nie mam więcej pytań.
    Najbardziej mi się podobał Sylwester 2 lata temu jak spaliśmy do 15-więc pobudka o 9 to wczesna pobudka!
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Forumowicz Roku 2012
    Forumowicz Roku 2011
    Forumowicz Roku 2010
    Awatar don Enrico
    Na forum od
    05.2009
    Rodem z
    Rzeszów

Lukasz :
    A trasy na wyjazdach otwartych na ogół są dość krótkie, ok 20 km, to dla wytrawnego piechura tylko 4 godziny marszu,
    GRATULACJE !!!

Bieszczadnik Awatar agnieszkaruda
    Na forum od
    01.2008
    Rodem z
    Kampinos

Brawo :)
    Chciałeś dobrze a wyszło jak zwykle......:oops:

Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Ten temat powinien mieć tytuł - "Wyjazdy z SKPB pod względem alkoholowym" i poza tym - dlaczego w "Bieszczadach praktycznie" ?

Buba - odpiszę Ci na pw, ale na razie nie mam czasu.
    Jak już jestem w domu - to niestety muszę popracować, aby nieco podgonić robotę.

B.

Forumowicz Roku 2018
    Kronikarz Roku 2018
    Forumowicz Roku 2017
    Kronikarz Roku 2014
    Ekspert Roku 2013
    Korespondent Roku 2008
    Awatar sir Bazyl
    Na forum od
    09.2005
    Rodem z
    Resmiasto

Książę Danii w czaszkę wpatrzony też się kiedyś zastanawiał: "Pić albo nie pić. Oto jest pytanie." Ci, którzy wybiorą wariant drugi idą oczywiście na łatwiznę i już więcej się nie muszą się nad niczym głowić. Za to przed pierwszymi wkrótce pojawia się kolejny problem, jak tu w tych ekstremalnych warunkach turystycznych coś skołować? :) A bywa czasem i inny: co wybrać z półki? Czysta czy kolorowa? I mózg cały czas pracuje, więc się i rozwija! Odpowiedź na postawione wyżej pytanie jest więc oczywista i nie ma co dłużej na ten temat dywagować :)
    Ale nie o tym chciałem, gdyż każdy w takich sytuacjach (czyli wyjazd z takim czy innym kołem, klubem) może się zapoznać z warunkami jakich trzeba przestrzegać i albo się zgadza i jedzie albo nie. Dla każdego się coś znajdzie i o to chodzi.
    Ale jak zauważyłem dyskusja toczy się całkiem obok relacji, którą zamieścił lukasz-l. A mnie tam uderzyło jedno stwierdzenie i w związku z nim tytuł wydzielonego wątku jest wg mnie odpowiedni, a nie brzmieć jak napisała Basia Z:
    Cytat Zamieszczone przez Basia Z. Zobacz posta
    Ten temat powinien mieć tytuł - "Wyjazdy z SKPB pod względem alkoholowym"...
    Mianowicie w relacji lukasza-l przeczytamy:
    „(...)Tego dnia po raz pierwszy spotkaliśmy innych turystów na szlaku! Przy przełęczy Pryslip (z charakterystycznym kamiennym krzyżem z nieczytelną inskrypcją) spotkaliśmy grupę ukraińskich turystów. Próbowali się dopytać o drogę, ale przewodnicy stwierdzili, że mają swoją mapę więc powinni sobie poradzić i odpowiedzieli, że nie wiedzą^^ (...)”
    I to jest przerażające! Co to za ludzie? Mienią się przewodnikami? Toż to jakaś szczeniacka bufoneria! Fajne towarzystwo na wyjazd, baaaardzo fajne....
    Ostatnio edytowane przez sir Bazyl ; 20-05-2011 o 16:53
    "Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski

Bieszczadnik Awatar joorg
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Krosno

Cytat Zamieszczone przez sir Bazyl Zobacz posta
    ... spotkaliśmy grupę ukraińskich turystów. Próbowali się dopytać o drogę, ale przewodnicy stwierdzili, że mają swoją mapę więc powinni sobie poradzić i odpowiedzieli, że nie wiedzą^^ (...)”
    I to jest przerażające! Co to za ludzie? Mienią się przewodnikami? Toż to jakaś szczeniacka bufoneria! Fajne towarzystwo na wyjazd, baaaardzo fajne....
    Też ten opis mnie zszokował .... przewodnicy tak się zachowali ???
    Alkohol rzecz bardzo indywidualna, wszystko dla ludzi w odpowiednim czasie i miejscu i czasowe zakazy jeszcze mogę zrozumieć ... ale żeby nie podzielić się w górach na szlaku informacją o kierunku , pogodzie itp. , dla mnie to nie przewodnicy, ani ludzie którzy chodzą po górach.
    Czyżby taki regulamin w SKPB Wa-wa był ?, czy akurat na"takich" ludzi trafiło?
    Nie mogę tego zrozumieć... będąc ostatnio w Czarnohorze na trasie oddałem bez zastanowienia nową mapę Czarnohory Ukraińskim Turystom i mam nadzieje ,że jak będę w potrzebie na szlaku to ktoś mi pomoże.
    Ostatnio edytowane przez joorg ; 20-05-2011 o 19:30
    "dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
    Pozdrawiam Janusz

Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Sądzę, że powinno się dać wypowiedzieć drugiej stronie.
    Mi się też nie chce wierzyć i sądzę, że raczej piszący relację coś przekręcił.

B.

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2006
    Rodem z
    Poznań/Szczecin

chciałem tylko zaprotestować, wg mnie tempo 5km/h to jest niezłe napinanie w górach, wychodzi na to że w ciągu 8h marszu trzeba przejść 40km... Zazwyczaj nie mierzę i nie wiem ile przeszedłem w górach, ale przykładowo do czego mogę się odnieść - startowałem w Biegu Rzeźnika Komańcza-Ustrzyki i za pierwszym razem zrobiliśmy te ok 76-78km w niecałe 15h. Wychodzi właśnie ok. 5km/h.... Nie był to spacer lecz napitalanie na lekko(ok, wytrenowani byliśmy baaardzo kiepsko...).

Jasne można mieć godzinę czy dwie gdzie da się utrzymać takie tempo z plecakami w sprzyjającym terenie, ale kuna nie średnią przez 8-9h z plecorem... (Należę do osób raczej szybko chodzących po górach).

P.
    "There is no such thing like too much snow" - Doug Coombs

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)