Strona 15 z 104 PierwszyPierwszy ... 5 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 25 65 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 1033

Wątek: Zostać zakapiorem

Bieszczadnik
    Na forum od
    10.2010

Domyślnie Odp: Zostać zakapiorem

Włóczykij ile zjadasz muchomorów przed napisaniem posta? Chyba ponad normę. Fragment Ustawy o lasach: "Art. 30. 1. W lasach zabrania się: ...10) biwakowania poza miejscami wyznaczonymi przez właściciela lasu lub nadleśniczego". Koniec Twoich marzeń. Tyle z mojej strony w temacie. Dziękuję, Do widzenia

Mam pytanie, Władziu - a ile Ty zjadasz muchomorów, że odpowiadasz zanim przeczytasz to, na co odpowiadasz? Przecież pisałem wyraźnie, że muszę mieć zgodę władz leśnych. W pierwszym poście!

Ja nie rozumiem, skąd ta agresja w tak wielu wypowiedziach. Czyżby dlatego, że wielu ludzi przez lata przestawiało się na myślenie, że liberalna kultura konsumpcyjno-komercyjna jest jedynie możliwa, a inne kultury mogą w niej istnieć tylko na zasadzie stopniowo eliminowanego reliktu. Teraz okazuje się, że to guzik prawda i że wola jednej tylko osoby wystarczy, by zadać temu kłam. A te rzekomo "naturalne i nie do powstrzymania procesy", które miały miejsce po 1989 r., są wyłącznie skutkiem tego, że powszechnie w te bzdury uwierzono. W tej sytuacji oni sami, którzy już dostosowali się do życia w "cywilizacji" i "nowoczesności" wychodzą w tym momencie we własnych oczach na wodzonych przez dwie dekady za nos jeleni bieszczadzkich. Ale nie martwcie się - wstydzić się powinien głównie ten, kto Was oszukał.
    Ostatnio edytowane przez Samotny Włóczykij ; 17-06-2011 o 20:53

Bieszczadnik
    Na forum od
    10.2010

Więc napisałem wyraźnie Koniec Twoich marzeń. "Władze leśne" nie wydają zezwoleń na zakładanie osad zakapiorskich. Zresztą wiemy obaj, że jesteś tylko internetowym napinaczem a to o czym piszesz zrobił już niejeden i ani przed ani po nie chwalił się o tym w necie i nie twierdził, że jest zakapiorem. Słyszałeś np o Henrim z Hulskiego? To o czym piszesz On robi od lat. Po cichu bo robi to dla siebie a nie dla rozgłosu.

Cytat Zamieszczone przez laszlo Zobacz posta
    Więc napisałem wyraźnie Koniec Twoich marzeń. "Władze leśne" nie wydają zezwoleń na zakładanie osad zakapiorskich. Zresztą wiemy obaj, że jesteś tylko internetowym napinaczem a to o czym piszesz zrobił już niejeden i ani przed ani po nie chwalił się o tym w necie i nie twierdził, że jest zakapiorem. Słyszałeś np o Henrim z Hulskiego? To o czym piszesz On robi od lat. Po cichu bo robi to dla siebie a nie dla rozgłosu.
    Podziękowałeś, pożegnałeś się, a teraz wracasz do dyskusji? Raz piszesz, że władze nie wydają zezwoleń, innym razem - że niejeden to zrobił. Poza tym, gdybyś czytał, a nie tylko dawał upust agresji, to byś wiedział, że ja chcę się czymś od tych "niejednych" różnić. I łaskawie nie wypowiadaj się za władze leśne. Zrobią, co same uznają za słuszne; żaden Władzio nie ma możliwości rozkazania im, na co mają pozwolić, a na co - nie.

Zresztą wiemy obaj, że jesteś tylko internetowym napinaczem a to o czym piszesz zrobił już niejeden i ani przed ani po nie chwalił się o tym w necie i nie twierdził, że jest zakapiorem.
    Mało mnie obchodzi zdanie na mój temat takich ludzi, jak Ty.

Mam nadzieję, że już nie wejdziesz więcej do wątku założonego przez takiego wstrętnego napinacza, więc mam dla Ciebie pożegnalne życzenie: nie udław się swoją nienawiścią.

Ekspert Roku 2011
    Ekspert Roku 2010
    Forumowicz Roku 2009
    Awatar marcins
    Na forum od
    12.2005
    Rodem z
    Lesko/Rabe

Włóczykiju, a czy już sobie upatrzyłeś jakąś miejscówkę?
    Marcin

Bieszczadnik Awatar Kubryk
    Na forum od
    05.2011
    Rodem z
    Toruń

Zauważyliście pewną prawidłowość? SW nie chodzi o merytoryczną dyskusję o bieszczadach, tylko o dyskusję samą w sobie. Można mu pisać o pierogach, gwiazdach, chodowli świn, o byle czym.
    Celem SW jest promocja własnej książki. Wiecie co to jest pozycjonowanie strony?
    SW pisze kontrowersyjnie, celowo, bo wciąga w wątek nowe osoby
    Pisze, że chce porad ale ich nie przyjmuje
    Jest najmądrzejszy i wszystkich poucza
    Czytaliście co napisał o niby jakiejś inicjacji bieszczadzkiej? istny BEŁKOT
    .............Szatun.............. dwa lata w szałasie..................kopcowanie czegoś tam..................życie jak przodkowie................BEŁKOT
    Powtórzę raz jeszcze -- Sprytna, perfidna autopromocja

Aha, już zostałem uznany za wroga. Czego nie napiszę - źle. Nie mam argumentów - nie mam racji, mam argumenty - pouczam i nie przyjmuję "porad" (które są personalnymi atakami).
    Chciałbym też zauważyć, że nie tylko ja odbiegałem od tematu. Jedna osoba nawet zamieściła jakiś wymęczony wierszyk o szatunie. Oni też się autopromowali?
    Cytat Zamieszczone przez Kubryk Zobacz posta
    Czytaliście co napisał o niby jakiejś inicjacji bieszczadzkiej? istny BEŁKOT
    Jak Stachura pisał o takich rzeczach - to był wspaniały. Jak pisze ktoś, kto nie jest idolem - to bełkot... I raz zarzucasz mi, że nie przyjmuję porad - innym razem dyskusję nad praktycznymi problemami życia wolnego człowieka, którą zaczynam, nazywasz również bełkotem. Zero sensu. Nie wspominając już o tym, że w tym "bełkocie" brało jeszcze udział więcej osób.

Widzę, że z Ciebie też nienawiść aż tryska uszami. Możesz wyć z nienawiści i stawiać najbardziej absurdalne zarzuty - komercja i tak jest bez szans, a Niewidzialna Ręka Rynku to bujda. Tak! Bujda! Musisz się z tym oswoić. Wtedy przestaniesz się pienić. Przyzwyczaisz się i zgodzisz się ze mną.
    Ale biedny Ty jesteś! Przez tyle lat wmawiałeś sobie, że możliwa jest tylko komercja. I teraz usiłujesz wyprzeć ze świadomości fakt, że tak nie jest, kogoś, kto wyraźnie się jej przeciwstawia, usiłując na siłę wepchnąć do komercyjnej szufladki tylko dlatego, że napisał książkę! Żałosne.
    Proszę Cię, nie osiwiej z przerażenia, że ktoś "zamachnął się" na Twojego bożka.

Bieszczadnik
    Na forum od
    10.2010

Cytat Zamieszczone przez Samotny Włóczykij Zobacz posta
    I łaskawie nie wypowiadaj się za władze leśne. Zrobią, co same uznają za słuszne; żaden Władzio nie ma możliwości rozkazania im, na co mają pozwolić, a na co - nie.
    Przecież pracownicy Lasów Państwowych to trybiki wielkiej machiny działającej w komercyjnym systemie. Masz zamiar negocjować z kimś takim? Ty, jedyny wolny i inteligentny człowiek?

Mało mnie obchodzi zdanie na mój temat takich ludzi, jak Ty.
    Więc po co założyłeś kilka podobnych wątków?

Mam nadzieję, że już nie wejdziesz więcej do wątku założonego przez takiego wstrętnego napinacza, więc mam dla Ciebie pożegnalne życzenie: nie udław się swoją nienawiścią.
    Czyżbyś czuł się zdemaskowany? Oczekiwałeś tylko wpisów w stylu "popieramy Cie Włóczykiju, jesteśmy z Tobą, gdzie i za ile można kupić Twoją książkę?". Zauważ Włóczyfarmazonie, że jedyna osoba, w której wypowiedziach pojawia się agresja to Ty. Każdy inny traktuje Twój Bełkot jako rozrywkę. A Twoja odpowiedź na każdy post to atak na "Tych", którzy po 1989r nakazali nam wszystkim (oprócz Ciebie) żyć w świecie komercji. Bełkoczesz jak byś był ciągle pod wpływem komercyjnych dopalaczy ale wniosłeś przynajmniej trochę humoru do forumowych dyskusji.

Fotografik Roku 2010
    Fotografik Roku 2009
    Fotografik Roku 2008

Awatar bartolomeo
    Na forum od
    07.2005

Bardzo Was proszę o unikanie wycieczek osobistych i opanowanie emocji. Proszę także nie roznosić tej "potyczki" na inne wątki.

Dziękuję.

Aha, już zostałem uznany za wroga.
    Samotny Włóczykiju - sam stawiasz się w takiej pozycji. Sam stawiasz mur podkreślając ciągle JA i wy (i czasem mam wrażenie, że "wy" to forumowicze, a czasem że "wy" to nawet wszyscy Polacy). Wiele Twoich wypowiedzi to oceny i szufladkowanie o czym już pisałem kiedyś. Ciągle pouczasz innych pisząc: "nie odróżniasz", "nie rozumiesz", "musisz się z tym oswoić", itp. To prosty przekaz: "ja wiem lepiej". Dowolny temat podsumowujesz "komercja jest bez szans". Poruszyłeś wiele ciekawych wątków, ale forma dyskusji sprowadza wszystko do znudzenia tematem i wybuchów agresji, bo to przydługie teoretyzowanie, bicie piany i zero konkretów.
    Czasem to Twoje pisanie faktycznie sprawia wrażenie naciągania... "nieważne jak, byle by się o mnie dużo mówiło".
    Czas na konkrety, masło maślane i bicie piany staje się już nużące, "musisz się z tym oswoić".
    Życzę powodzenia w realizacji zamierzeń i chętnie przeczytam rejację z dokonanych faktów.
    Pozdrawiam.
    Gór, co stoją nigdy nie dogonię... -->

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 5 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 5 gości)