Czego Ci życzyć zkapiórze?Chyba tylko wytrwałości i powodzenia w tym nowym życiu![]()
Czego Ci życzyć zkapiórze?Chyba tylko wytrwałości i powodzenia w tym nowym życiu![]()
Miłe ,że przybywa Zakapiorów i Pustelników wszelakiej maści Kontestatorów
Włóczykij pewnie zaszył się w jakimś szałasie w okolicach wschodniego wybrzeża Zalewu Solińskiego...brakuje mi jego foto-relacji z niesamowicie dopasowaną muzyką.
Ja też we Wrześniu nocowałem na dziko w namiocie w pasie granicznym raz po Polskiej stronie raz po Słowackiej...czysta metafizyka i niczym nie zakłócona dzikość ale turystów tam naprawdę mało...można śmiało zbratać się z Naturą
a ja zostałem zakapiorem w miejscu gdzie nie ma kobiet, samotnia, wszysto wokół jest wrogie, bombowe i to jest real, nie jakieś pieprzenie ...............zakapiory są wszędzie, jak kiedyś w Bieszczadzie a teraz daleko nja pustynii...
Zakapiór2,
powodzenia! Chłoń wszystko, czego będziesz doświadczał i z czym będziesz miał styczność, całą "duszą i ciałem". I od czasu do czasu napisz coś, podziel się swoimi spostrzeżeniami. Jeszcze raz powodzenia i mocnych, w tym jak najbardziej pozytywnym sensie, wrażeń.
Witaj
No i tutaj z Tobą się zgodzę.
Aby zostać zakapiorem nie trzeba się nigdzie ruszać.
Wystarczy się nie myć, robotę dorywczo załapać no i mieć stały dostęp do mózgotrzepów.
Oj mylą się co poniektórym pojęcia:
samotnia
samotność
Gdzieś między nimi błaka się Zakapior...
i nie spotka zakapiora.
Pozdrawiam serdecznie wszystkich na
z i
Z
Zakapiorów nie ma wszędzie...WSZĘDZIE są tylko podróbki które nawet koło zakapiorów nie stały....
Tak być nie może,bo tak być musi...
bo zakapior to marka bieszczadów. sama za bardzo nie wiem jaka jest tego definicja (zastosowałabym raczej tą potoczną, powszechnie znaną, że brodaty gość w kapeluszu, ubrany po kowbojsku, związany ze sztuką, głównie rzeźbiarstwem, mieszkający w bieszczadach) ale raczej głębszej idei bym się w niej nie doszukiwała. proste pytanie -czy Rysiek Bury Denisiuk i Rysiek Szociński są zakapiorami? i Prezes? (spotkasz ich na scenie każdej imprezy zakapiorskiej więc chyba tak?) a może Henry z Hulskiego? bo albo ci pierwsi albo ten ostatni, bo prezentują zupełnie różne postawy. więc która z nich jest zakapiorem? bo już się w tym pogubiłam trochę
Ostatnio edytowane przez Jimi ; 28-10-2012 o 18:33
"Wędrujemy zarośniętą dzikim zielskiem drogą..." W.P.
Między innymi, Rysiu Szociński oraz Bury-Denisiuk to bez wątpienia stara już nieliczna gwardia zakapiorska która że tak powiem hmmm..opamiętała się w porę. i nie dała trudom życia w Bieszczadzie...reszta już niestety na niebieskich połoninach,a Tych co leżą w Cisnej na cmentarzu, zawsze odwiedzam ....
Bury-Denisiuk był kiedyś kierownikiem stacji CPN-u...i lał zakapiorkie paliwo i miał niebieskie zakapiorskie spodnie na szelkach itd itp nie to co teraz
No właśnie, za Bardzo że tak powiem jak na zakapiorów przystało, się ustatkowali...... ale dzięki temu jeszcze SĄ..... Pozakładali interesy, rodziny, i latka też niestety lecą ...to co Wyginali kiedyś, dzisiaj by nie przeszło i już nie wypada...a czasami Szkoda...legenda zostanie.....
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)