Strona 47 z 92 PierwszyPierwszy ... 37 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 57 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 461 do 470 z 1033

Wątek: Zostać zakapiorem

Mieszany widok

diabel-1410
    Guest

Domyślnie Odp: Zostać zakapiorem

Czego Ci życzyć zkapiórze?Chyba tylko wytrwałości i powodzenia w tym nowym życiu

Bieszczadnik
    Na forum od
    08.2011

Miłe ,że przybywa Zakapiorów i Pustelników wszelakiej maści Kontestatorów
    Włóczykij pewnie zaszył się w jakimś szałasie w okolicach wschodniego wybrzeża Zalewu Solińskiego...brakuje mi jego foto-relacji z niesamowicie dopasowaną muzyką.
    Ja też we Wrześniu nocowałem na dziko w namiocie w pasie granicznym raz po Polskiej stronie raz po Słowackiej...czysta metafizyka i niczym nie zakłócona dzikość ale turystów tam naprawdę mało...można śmiało zbratać się z Naturą

Bieszczadnik
    Na forum od
    06.2011
    Rodem z
    Warszawa

a ja zostałem zakapiorem w miejscu gdzie nie ma kobiet, samotnia, wszysto wokół jest wrogie, bombowe i to jest real, nie jakieś pieprzenie ...............zakapiory są wszędzie, jak kiedyś w Bieszczadzie a teraz daleko nja pustynii...

Bieszczadnik Awatar Maks
    Na forum od
    12.2009
    Rodem z
    okolice Warszawy

Zakapiór2,
    powodzenia! Chłoń wszystko, czego będziesz doświadczał i z czym będziesz miał styczność, całą "duszą i ciałem". I od czasu do czasu napisz coś, podziel się swoimi spostrzeżeniami. Jeszcze raz powodzenia i mocnych, w tym jak najbardziej pozytywnym sensie, wrażeń.

Bieszczadnik Awatar Michał
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Opole

Witaj

Cytat Zamieszczone przez bieśdziad Zobacz posta
    a ja zostałem zakapiorem w miejscu gdzie nie ma kobiet, samotnia, wszysto wokół jest wrogie, bombowe i to jest real, nie jakieś pieprzenie ...............zakapiory są wszędzie, jak kiedyś w Bieszczadzie a teraz daleko nja pustynii...
    No i tutaj z Tobą się zgodzę.
    Aby zostać zakapiorem nie trzeba się nigdzie ruszać.
    Wystarczy się nie myć, robotę dorywczo załapać no i mieć stały dostęp do mózgotrzepów.
    Oj mylą się co poniektórym pojęcia:
    samotnia
    samotność

Gdzieś między nimi błaka się Zakapior...
    i nie spotka zakapiora.

Pozdrawiam serdecznie wszystkich na
    z i
    Z

Bieszczadnik Awatar delux
    Na forum od
    02.2012
    Rodem z
    piekła,cieleśnie lubuskie, sercem Teleśnica i Terka .

Cool Odp: Zostać zakapiorem

Zakapiorów nie ma wszędzie...WSZĘDZIE są tylko podróbki które nawet koło zakapiorów nie stały....
    Tak być nie może,bo tak być musi...

Forumowicz Roku 2015
    Debiutant Roku 2013
    Awatar Jimi
    Na forum od
    03.2010
    Rodem z
    Rzesza

bo zakapior to marka bieszczadów. sama za bardzo nie wiem jaka jest tego definicja (zastosowałabym raczej tą potoczną, powszechnie znaną, że brodaty gość w kapeluszu, ubrany po kowbojsku, związany ze sztuką, głównie rzeźbiarstwem, mieszkający w bieszczadach) ale raczej głębszej idei bym się w niej nie doszukiwała. proste pytanie -czy Rysiek Bury Denisiuk i Rysiek Szociński są zakapiorami? i Prezes? (spotkasz ich na scenie każdej imprezy zakapiorskiej więc chyba tak?) a może Henry z Hulskiego? bo albo ci pierwsi albo ten ostatni, bo prezentują zupełnie różne postawy. więc która z nich jest zakapiorem? bo już się w tym pogubiłam trochę
    Ostatnio edytowane przez Jimi ; 28-10-2012 o 18:33
    "Wędrujemy zarośniętą dzikim zielskiem drogą..." W.P.

Na forum od
    02.2012
    Rodem z

Między innymi, Rysiu Szociński oraz Bury-Denisiuk to bez wątpienia stara już nieliczna gwardia zakapiorska która że tak powiem hmmm..opamiętała się w porę. i nie dała trudom życia w Bieszczadzie...reszta już niestety na niebieskich połoninach,a Tych co leżą w Cisnej na cmentarzu, zawsze odwiedzam ....

Bieszczadnik
    Na forum od
    06.2011
    Rodem z
    Warszawa

Bury-Denisiuk był kiedyś kierownikiem stacji CPN-u...i lał zakapiorkie paliwo i miał niebieskie zakapiorskie spodnie na szelkach itd itp nie to co teraz

Na forum od
    02.2012
    Rodem z

No właśnie, za Bardzo że tak powiem jak na zakapiorów przystało, się ustatkowali...... ale dzięki temu jeszcze SĄ..... Pozakładali interesy, rodziny, i latka też niestety lecą ...to co Wyginali kiedyś, dzisiaj by nie przeszło i już nie wypada...a czasami Szkoda...legenda zostanie.....

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)