Chyba nikogo nie muszę przekonywać, że warto odwiedzić Bieszczady. Pasjonaci i kibice programu na pewno nigdy nie zapomną występu Michała i Grześka. Ale kiedy z ust Michała popłynęła piosenka z repertuaru Stana Borysa „Jaskółka”, całe Bieszczady „wypięły pierś do przodu” by powiedzieć: „to nasze chłopaki”.
Tak być nie może,bo tak być musi...
Tak,to prawda Zakapiorska brać odwraca się od pana redaktora,jego spotkania świecą pustkami,natomiast większośc ludzi Bieszczad tzn Artystów,Bieszczadników,Zakapiorów spotkać mozna na zlotach i imprezach organizowanych przez Pustelnika Jano.
Można powiedzieć ,że Jano zintegrował legendarną bieszczadzką społeczność,ba nadał jej o wiele głębszy kontekst!! nie pijacko-menelski o jakim pisał pan Redaktor Potocki , wręcz przeciwnie artystyczny-intelektualny
Jano wręcz swym autorytetem "otrzeźwił" wizerunek Bieszczad i za to mu chwała.
A może by tak samemu zostać zakapiorem chociaż na rok?
Przy okazji - umieściłem już na forum link do ostatniego z filmików o Bieszczadach, które zrobiłem z Samotnym Włóczykijem - o Łopience: http://forum.bieszczady.info.pl/show...-%C5%81opienka
Ostatnio edytowane przez arturos25 ; 10-12-2012 o 12:45
Zakapioryzm obecnie znacznie się spopularyzował. Na Onecie znalazłem sporo wpisów ludzi, chcących uprawiać zakapiorstwo w stylu "light". Wyobrażają oni to sobie jako całoroczne mieszkanie w domku letniskowym, wyposażonym głównie w technologiczne gadżety, zapewniające samowystarczalność, przede wszystkim energetyczną. Nie rozumieją zupełnie, że podstawową sprawą w tych warunkach nie jest elektryczność, lecz zdobycie żywności.
http://wiadomosci.onet.pl/forum/najc...ytaj.html#mark
Najlepszym dowodem na popularność jakiejś idei jest obecność wśrod ludu, w wyniku czego powstaje ludowa, spłycona jej wersja. Transformacja ustrojowa postawiła u nas porządek społeczny na głowie, dlatego najbardziej plebejską grupą ludności są w Polsce... zamożni ludzie z dużych miast. Samą tendencję należy jednak ocenić pozytywnie, bo produkcja żywności przestaje być dla polskich "elit" passé.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki