Strona 75 z 104 PierwszyPierwszy ... 25 65 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 85 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 741 do 750 z 1033

Wątek: Zostać zakapiorem

Bieszczadnik Awatar tomas pablo
    Na forum od
    01.2009
    Rodem z
    pod karpacie

Domyślnie Odp: Zostać zakapiorem

Cytat Zamieszczone przez yamat Zobacz posta
    nuda..i dialogi niedobre ;-)))
    ...i aż chce mi się wyjść....i kto za to płaci ?...

Bieszczadnik Awatar yamat
    Na forum od
    12.2011
    Rodem z
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez tomas pablo Zobacz posta
    ...i aż chce mi się wyjść....i kto za to płaci ?...
    Pan płaci...Pani płaci...społeczeństwo płaci....

Bieszczadnik
    Na forum od
    12.2012

Czytam ten wątek, myślę, czytam i myślę....i wydaje mi się, że chyba tracicie czas. Nie w znaczeniu, że przedstwianie swoich przemyśleń to strata czasu ale cały ten wątek wydaje się być prowokowany i celowo podgrzewany od czasu do czasu aby było czym się zająć.
    O każdym, kto podtrzymuje dyskusję, można powiedzieć, że ją "prowokuje". Brzmi to negatywnie, więc szczególnie pasuje do sytuacji, w których współrozmówców męczy rozmowa, bo np., jak w przypadku dawnych środowisk turystycznych (które po 1989 r. odwykły od wysiłku umysłowego, bo całą Prawdę można było znaleźć w mediach), po prostu nie są przyzwyczajeni do pracy intelektualnej. Paradoksalnie, dziś niechęć do takiego wysiłku jest często wprost proporcjonalna do wykształcenia formalnego.
    Nie rozumiem tylko, dlaczego, skoro ta dyskusja jest taka beznadziejna, stale bierzecie w niej udział. To nie ja ją przecież nakręcam - to Wy! Ja jestem w tej chwili tylko jeden, bo ani SW, ani Człowiek Wiatr, ani nikt inny już tu się nie wypowiada. A Was jest cała kupa. Gdyby nie Wy, to od czasu do czasu wrzuciłbym jakąś wiadomość o zakapiorach i na tym by się kończyło.

Przychylam się do zdania, że "moderatorem" tego wątku jest jedna i ta sama osoba....
    Na forach bardziej intelektualnych, np. rekonstruktorskich, ten sposób pisania, co u mnie, to standard.
    Ja zresztą, czytając posty oponentów, też odnoszę wrażenie, że one wychodzą jakby z jednego mózgu. Wszędzie to samo absurdalne jęczenie, te same głupkowate drwiny, to samo czepianie się wszystkiego, te same alkoholowe stereotypy...

Ale czy ten watek gdzieś prowadzi? Czy ktoś coś zrealizował? Coś co my możemy spożytkować? Wykorzystać?
    A może już się tu pogubiłem?
    Chyba się istotnie pogubiłeś, bo dopiero co umieszczałem post ze zdjęciami obozowiska zakapiorskiego na Pomorzu Zachodnim. Jeszcze dużo wcześniej był wpis faceta, który żyje w tamtych stronach na dziko.
    Ostatnio edytowane przez arturos25 ; 13-09-2013 o 11:42

Bieszczadnik
    Na forum od
    12.2012

Cytat Zamieszczone przez bieśdziad Zobacz posta
    ...walka z wrogiem, żołnierz...ucieczka od XVIII-wieczynej cywilizacji, wewnętrzna dyscyplina....ble ble co to q....a jest?! Chyba Yamat ma rację......niestety do nikąd to prowadzi, w sumie to moze w ogole nie miało prowadzić do czegokolwiek, za dużo poważnego, niemalże naukowego podejścia do tematu.........to się kupy nie trzyma, widać, że wiekrzość uczestników dyskusji nie miała z takimi ludżmi jak tzw zakapiory do czynienia z prostych powodów, byli zarodkami albo oseskami.........
    Nie rozumiem - jeśli coś jest solidnie przemyślane, prawie naukowe, to jest to dowód... przeciwko temu? Kiedy byłoby OK - gdyby opierało się na lekkostrawnych, emocjonalnych hasłach? W poprzednim poście pisałem o takim zjawisku, które tu niestety widzę.
    To, że ktoś czegoś nie pamięta, nie oznacza, że mówienie o tym jest bez sensu. Mieszka I też nikt z nas nie pamięta - a uczymy się o nim, i to przymusowo. Idea zakapiorskiej wolności niosła ze sobą wiele pozytywów i choćby z tego powodu warto jest o niej przypominać.

Na forum od
    12.2011
    Rodem z
    Warszawa

Chyba się istotnie pogubiłeś, bo dopiero co umieszczałem post ze zdjęciami obozowiska zakapiorskiego na Pomorzu Zachodnim. Jeszcze dużo wcześniej był wpis faceta, który żyje w tamtych stronach na dziko.[/QUOTE]

czytałem i widziałem ( jeśli masz na myśli te dwie fotki, patyków powiązanych w szkielet) to gratuluje...
    robiłem takie rzeczy z dziećmi 10-14 lat ;-))
    ale skoro Polandia to wolny kraj pisz co chcesz i rób co chcesz...
    że za Wolterem powtórze:
    "Nie zgadzam się z tym co mówisz, ale. ... oddam życie, abyś miał prawo to powiedzieć"

no może nie aż tak życie ;-))

Na forum od
    12.2011
    Rodem z
    Warszawa

a żeby się nikt nie czepiał to cytata z Evelyn Beatrice Hall

Bieszczadnik
    Na forum od
    12.2010

Dosłownie przed chwilą dzwonek do bramki -mieszkam przy głównej drodze- wychodzi syn .Po powrocie oznajmia że człek z za bramki maszeruje sobie z UG do Rzeszowa i prosi o paszę .Kasę nie ale jedzenie czemu nie .Gość rasowy ;kowbojski kapelusz, zarośnięty jak Mojżesz tobołek .Myślę wytnę mu numer , miałem świeży sos z grzybów he he .Dostał coś treściwszego podziękował życzył zdrowia i poszedł. Zakapiorzy są wśród nas !!

Bieszczadnik Awatar delux
    Na forum od
    02.2012
    Rodem z
    piekła,cieleśnie lubuskie, sercem Teleśnica i Terka .

Cytat Zamieszczone przez Lisk Zobacz posta
    Dosłownie przed chwilą dzwonek do bramki -mieszkam przy głównej drodze- wychodzi syn .Po powrocie oznajmia że człek z za bramki maszeruje sobie z UG do Rzeszowa i prosi o paszę .Kasę nie ale jedzenie czemu nie .Gość rasowy ;kowbojski kapelusz, zarośnięty jak Mojżesz tobołek .Myślę wytnę mu numer , miałem świeży sos z grzybów he he .Dostał coś treściwszego podziękował życzył zdrowia i poszedł. Zakapiorzy są wśród nas !!
    A był przy ty trzeżwy..? To nie zakapior...bieszczadzki..
    Tak być nie może,bo tak być musi...

Bieszczadnik
    Na forum od
    12.2012

Chyba się istotnie pogubiłeś, bo dopiero co umieszczałem post ze zdjęciami obozowiska zakapiorskiego na Pomorzu Zachodnim. Jeszcze dużo wcześniej był wpis faceta, który żyje w tamtych stronach na dziko.
    czytałem i widziałem ( jeśli masz na myśli te dwie fotki, patyków powiązanych w szkielet) to gratuluje...
    robiłem takie rzeczy z dziećmi 10-14 lat ;-))
    Taaa... A świstak siedzi i zawija te sreberka... Widziałem mnóstwo szałasów, budowanych przez dzieci, i tak one nie wyglądały. No, chyba, że jakieś dziecko zostało tego nauczone. To tak, jak z Eskimosem, który ledwie od od ziemi odrósł, a już potrafi postawić igloo. Zresztą słyszałem, źe tam mieszka zakapior.
    Ten szałas to typowy wigwam, czyli szałas z pałąków (mylony często z tipi, czyli szałasem lub częściej namiotem na koźle z żerdzi). Jak się go dobrze poszyje np. trzciną, można w nim spokojnie przetrwać zimę. I to w klimacie nawet ostrzejszym od naszego. Jest to konstrukcja zasadniczo obca naszym ziemiom, choć ostatnio się chyba popularyzuje. Dziwi mnie tylko, że nie ma na tym obozowisku miejsca na przechowywanie większych żywności. No, ale do tego czasu mogło się już to zmienić; w końcu duże zapasy robi się głównie z myślą o zimie.

ale skoro Polandia to wolny kraj pisz co chcesz i rób co chcesz...
    Cholerną łaskę mi robisz.

Cytat Zamieszczone przez delux Zobacz posta
    A był przy ty trzeżwy..? To nie zakapior...bieszczadzki..
    Blebleble... Już tylko to Wam zostało - szlifowanie stereotypu pijanego zakapiora.

Bieszczadnik Awatar delux
    Na forum od
    02.2012
    Rodem z
    piekła,cieleśnie lubuskie, sercem Teleśnica i Terka .

Cytat Zamieszczone przez arturos25 Zobacz posta
    Taaa... A świstak siedzi i zawija te sreberka... Widziałem mnóstwo szałasów, budowanych przez dzieci, i tak one nie wyglądały. No, chyba, że jakieś dziecko zostało tego nauczone. To tak, jak z Eskimosem, który ledwie od od ziemi odrósł, a już potrafi postawić igloo. Zresztą słyszałem, źe tam mieszka zakapior.
    Ten szałas to typowy wigwam, czyli szałas z pałąków (mylony często z tipi, czyli szałasem lub częściej namiotem na koźle z żerdzi). Jak się go dobrze poszyje np. trzciną, można w nim spokojnie przetrwać zimę. I to w klimacie nawet ostrzejszym od naszego. Jest to konstrukcja zasadniczo obca naszym ziemiom, choć ostatnio się chyba popularyzuje. Dziwi mnie tylko, że nie ma na tym obozowisku miejsca na przechowywanie większych żywności. No, ale do tego czasu mogło się już to zmienić; w końcu duże zapasy robi się głównie z myślą o zimie.

Cholerną łaskę mi robisz.

Blebleble... Już tylko to Wam zostało - szlifowanie stereotypu pijanego zakapiora.
    Lepsze i prawdziwsze niż jakiś pseudo surwiwalowiec pozujący na djabli wiedzą kogo, udający zakapiora w krótkich spodenkach,w namiocie schowanym w zaroślach
    Tak być nie może,bo tak być musi...

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)