Strona 62 z 104 PierwszyPierwszy ... 12 52 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 72 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 611 do 620 z 1033

Wątek: Zostać zakapiorem

diabel-1410
    Guest

Domyślnie Odp: Zostać zakapiorem

arturos25-kiedy przeczytałem twój post to jakbym czytał posty Samotnego Włóczykija.Ale wolna wola pisać każdy może co chce o ile nie nawołuje do segregacji rasowej itp.Jednak kiedy czytam lub słyszę że coś jest passe odpowiadam krótko-naucz się mówić i pisać po polsku i wtedy głos zabieraj.A bezmyślne zapożyczanie słów modnych to dla mnie przykład albo nieprzemyślanego zachowania albo głupoty.A o zdobywaniu żywności w stopniu wystarczającym do przeżycia i zachowania kondycji widzę wiesz tyle co ja o balecie.

Forumowicz Roku 2015
    Debiutant Roku 2013
    Awatar Jimi
    Na forum od
    03.2010
    Rodem z
    Rzesza

e tam, topinambur, tarnina i raki amerykańskie i wszystko gra :)
    "Wędrujemy zarośniętą dzikim zielskiem drogą..." W.P.

diabel-1410
    Guest

Zapomniałaś o czosnku niedźwiedzim.O grzybkach ze specjalnym składnikiem nie wspomnę bo to widzę podstawowa dieta zakapiorów klawiatury

Bieszczadnik Awatar Maks
    Na forum od
    12.2009
    Rodem z
    okolice Warszawy

Poczytałem trochę książki A. Potockiego o Zakapiorach. Wyłania się z niej przerażający obraz. Czytając ją można odnieść wrażenie, że Bieszczady są jakimś obozowiskiem dla alkoholików i meneli. I jedynie A. Potocki jawi się w tym świecie niczym Duch Święty, który ratuje tych ludzi przed głodem i chłodem. Nawet jeśli nie wszystko jest prawdą (a na pewno pan A. Potocki przecenił swoją rolę - zresztą pisze sam o sobie, więc mogło go trochę ponieść) i jedynie 10% z opisu tych ludzi zdarzyło się naprawde, to i tak obraz takiego tzw. Zakapiora jest przygnębiający.

Bieszczadnik Awatar delux
    Na forum od
    02.2012
    Rodem z
    piekła,cieleśnie lubuskie, sercem Teleśnica i Terka .

Cytat Zamieszczone przez Maks Zobacz posta
    Poczytałem trochę książki A. Potockiego o Zakapiorach. Wyłania się z niej przerażający obraz. Czytając ją można odnieść wrażenie, że Bieszczady są jakimś obozowiskiem dla alkoholików i meneli. I jedynie A. Potocki jawi się w tym świecie niczym Duch Święty, który ratuje tych ludzi przed głodem i chłodem. Nawet jeśli nie wszystko jest prawdą (a na pewno pan A. Potocki przecenił swoją rolę - zresztą pisze sam o sobie, więc mogło go trochę ponieść) i jedynie 10% z opisu tych ludzi zdarzyło się naprawde, to i tak obraz takiego tzw. Zakapiora jest przygnębiający.
    Z tymi 10 procentami to Żeś totalnie przesadził, prawdy w ksiązkach jest dużo ,dużo.. więcej ,a że obraz jest przygnębiający? przynajmniej prawdziwy...
    Tak być nie może,bo tak być musi...

Bieszczadnik
    Na forum od
    12.2012

Cytat Zamieszczone przez diabel-1410 Zobacz posta
    arturos25-kiedy przeczytałem twój post to jakbym czytał posty Samotnego Włóczykija.Ale wolna wola pisać każdy może co chce o ile nie nawołuje do segregacji rasowej itp.Jednak kiedy czytam lub słyszę że coś jest passe odpowiadam krótko-naucz się mówić i pisać po polsku i wtedy głos zabieraj.A bezmyślne zapożyczanie słów modnych to dla mnie przykład albo nieprzemyślanego zachowania albo głupoty.A o zdobywaniu żywności w stopniu wystarczającym do przeżycia i zachowania kondycji widzę wiesz tyle co ja o balecie.
    To się dobrze składa, bo posty przeciwników zakapiorstwa też są na jedno kopyto, tylko nic z nich nie wynika poza niechęcią autorów i biciem piany. Skąd wiesz jakie mam pojęcie o pozyskiwaniu żywności skoro prawie nic jeszcze na tym forum nie napisałem ? Co do słownictwa to lepiej używać słów francuskich niż ulicznego rynsztokowego slangu angielskiego, bo francuski kojarzy się przynajmniej z jakąś wyższą kulturą.
    Gratuluję dobrze dobranego nick-a :)

Cytat Zamieszczone przez delux Zobacz posta
    Z tymi 10 procentami to Żeś totalnie przesadził, prawdy w ksiązkach jest dużo ,dużo.. więcej ,a że obraz jest przygnębiający? przynajmniej prawdziwy...
    Sądząc z tego co napisał Sylwek, zaczyna się to zmieniać
    Ostatnio edytowane przez arturos25 ; 16-12-2012 o 11:03

diabel-1410
    Guest

Pozwolisz że zacytuję Ci taki oto wierszyk
    A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają.
    A jeśli chodzi o umiejętności przezycia w trudnych warunkach-jeśli zimą nie będziesz kłusował i nie dostarczysz organizmowi odpowiedniej ilości energii to po tygodniu umrzesz z wycieńczenia.A kłusownictwo w naszym kraju jest karane.Zimą nierealne jest przeżycie bez wsparcia się jedzeniem kupionym w sklepie.Chcesz zobaczyć jak to jest-weź namiot i zrób sobie przejście tylko trasą od Komańczy do Cisnej.Jeśli będziesz miał szczęście przejście zajmie Ci 2 dni.Jeśli nie może zająć nawet tydzień.Przekonasz się wtedy jak działa na organizm niska temperatura i ile można stracić na wadze.

Na forum od
    02.2012
    Rodem z

Już dawno w tym temacie się zmieniło na lepsze,ale nie którzy tego nie widzą lub nie chcą zauważyć....bo najłatwiej nam wychodzi krytyka i opluwanie innych!

Forumowicz Roku 2015
    Debiutant Roku 2013
    Awatar Jimi
    Na forum od
    03.2010
    Rodem z
    Rzesza

nie wiem delux co masz na myśli mówiąc o zmianach ale alkoholizm to powszechny poważny problem zwłaszcza w Bieszczadach i występuje nie tylko u zakapiorów
    "Wędrujemy zarośniętą dzikim zielskiem drogą..." W.P.

Na forum od
    02.2012
    Rodem z

Cytat Zamieszczone przez Jimi Zobacz posta
    nie wiem delux co masz na myśli mówiąc o zmianach ale alkoholizm to powszechny poważny problem zwłaszcza w Bieszczadach i występuje nie tylko u zakapiorów
    Chodzi mi o to że dużo się zmieniło na lepsze wśród braci zakapiorskiej i nie tylko jesli chodzi alkohol,z drugiej strony czy będąc w Bieszczadzie mozna tak całkiem nie pić? otóż ja twierdzę ze nie bardzo można,wiem to na własnym przykładzie,bo klimat jest tam tak sprzyjający do tego jak chyba nigdzie,i jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się tyle wypić co Tam.....a jestem tylko przyjezdnym,co by było gdybym zamieszkał na stałe,o czym marze całe życie...?

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)