Cytat Zamieszczone przez Samotny Włóczykij Zobacz posta
Różnica jest taka, że banda dzieciaków może zrobić w lesie dużo większe szkody, niż jeden dorosły człowiek. Zresztą także w innych wypadkach przekonałem się, że leśnicy tolerują biwakujących, jeśli przestrzegają oni zasad bezpieczeństwa ppoż.

Tzn. obóz harcerski wyznacza miejsce leśników???
Mówiliśmy o zasadach wynikających z zagrożenia terenu. Leśnicy mieli mi nie dawać zezwolenia, a nie - kazać płacić. Różnica jest taka, jak 2 kaniony Colorado. I kto powiedział, że mam zamiar budować szałas tam, gdzie mam ochotę? To leśnicy są gospodarzami terenu - ja mogę najwyżej zgłaszać propozycję..
Jeszcze raz ...
1) Na obozie harcerskim masz instruktorów którzy pilnują dzieciaków. Te dzieciaki są uczone i kształtowane w duchu miłości do przyrody a nie do niszczenia jej. Każdy podobóz i w punktach obozu masz a) sprzęt przeciwożarowy b) gaśnice - to jest pierwsza różnica między tobą a obozem harcerskim
2) Leśnicy wskazują harcerzom gdzie mogą rozbić obóz, za który następnie płacą na umowie dzierżawy ! a to ( tak sądzę) kłóci się z twoim puszczańskim / wolnym / niuezależnym / robinsonowym życiem w głuszy leśnej !!