Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1033

Wątek: Zostać zakapiorem

Mieszany widok

Fotografik Roku 2013
    Fotografik Roku 2012
    Fotografik Roku 2011
    Awatar Pierogowy
    Na forum od
    03.2010
    Rodem z
    Tarnowskie Góry Wysokie

Domyślnie Odp: Zostać zakapiorem

Cytat Zamieszczone przez Samotny Włóczykij Zobacz posta
    Jakiś czas temu wpadłem na pomysł, żeby udowodnić, że także i dzisiaj można być zakapiorem. Postanowiłem zarazem stworzyć nowy model zakapiora bieszczadzkiego - bez pijaństwa, bez poczucia beznadziei i bez przypadkowych przygód miłosnych. Zakapiorstwo chcę traktować głównie jako okazję do zdobywania nowych umiejętności i ćwiczenia się w nich. Dodam, że jestem poniekąd pasowanym bieszczadnikiem - choć w Bieszczadach nie mieszkam.
    hallo,
    jako mało zakapiorski i w ogóle mało...śmiem zaproponować Lans w postaci bycia zakapiorem w korporacji tutaj cytat:nowy model zakapiora bieszczadzkiego - bez pijaństwa, bez poczucia beznadziei i bez przypadkowych przygód miłosnych. Zakapiorstwo chcę traktować głównie jako okazję do zdobywania nowych umiejętności i ćwiczenia się w nich.
    dom,szałas,wilki,niepogodzenie się z rzeczywistością,deszcz,mróz i bolące serce to rzecz drugorzędna...
    pozdrawiam i trzymam kciuki
    "Najlepsze miejsce na namiot .jest zawsze troszkę dalej..."

Powsimorda h.c.
    Awatar Marcowy
    Na forum od
    09.1998
    Rodem z
    Zacisze

Leżącego się nie kopie, więc tylko dwie kwestie:

Cytat Zamieszczone przez Samotny Włóczykij
    W Warszawie, gdzie mieszkam, powoli wyczerpują się możliwości zrobienia czegoś sensownego i twórczego,
    Jak rozumiem, mieszkasz w tej Warszawie koło Wronek. Faktycznie, osada liczy ze 30 dusz, więc atmosfera jest niezbyt twórcza.

Cytat Zamieszczone przez Samotny Włóczykij
    Co jakiś czas natomiast będę pokazywał się w "kultowych" knajpach bieszczadzkich, np. w "Siekierce", "Cieniu PRL-u" czy "Bazie Ludzi z Mgły".
    Dobra rada: przygotuj się na atak konkurencji. Stwórz własny styl, popracuj nad wizerunkiem, porozmawiaj z fachowcami od image'u. Bo chętnych do lansu w stylu "patrzcie, jaki jestem bieszczadzki i niezwykły" spotkasz pod tymi adresami mnóstwo.

Cytat Zamieszczone przez Marcowy Zobacz posta
    Leżącego
    Tak źle to nie jest.

Jak rozumiem, mieszkasz w tej Warszawie koło Wronek. Faktycznie, osada liczy ze 30 dusz, więc atmosfera jest niezbyt twórcza.
    Nie, mieszkam na osiedlu liczącym wiele tysięcy ludzi. Może sobie z tego nie zdajesz sprawy, ale możliwości twórcze nie zależą od wielkości ośrodka. Warszawa jest silnie indywidualistyczna i konsumpcjonistyczna, więc w związku z tym nastawiona na "twórczość" mocno jednokierunkowo ("kreatywność" w zarabianiu). Wszystko inne, jeśli istnieje, to jako relikt lub na drugim planie. I jest tak naprawdę bez wpływu na rzeczywistość, poza jeszcze większym wzmacnianiem konsumpcjonizmu przez dostarczanie rozrywek.

Dobra rada: przygotuj się na atak konkurencji. Stwórz własny styl, popracuj nad wizerunkiem, porozmawiaj z fachowcami od image'u. Bo chętnych do lansu w stylu "patrzcie, jaki jestem bieszczadzki i niezwykły" spotkasz pod tymi adresami mnóstwo.
    Nie odróżniasz pozowania dla własnej korzyści na kogoś, kto tworzy własny styl , do robienia tego naprawdę w imię wyższych wartości. W tym drugim wypadku nie potrzeba żadnych fachowych porad ani pracy nad wizerunkiem - to po prostu widać. A do knajp będę wstępował tak czy inaczej, bo po prostu mam tam znajomych.
    Jeśli powstanie konkurencja, będę bardzo zadowolony - bo oznaczać to będzie, że bieszczadzkie klimaty się odradzają.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 2 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 2 gości)