Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1033

Wątek: Zostać zakapiorem

Mieszany widok

Bieszczadnik Awatar Kubryk
    Na forum od
    05.2011
    Rodem z
    Toruń

Domyślnie Odp: Zostać zakapiorem

Cytat Zamieszczone przez buba Zobacz posta
    zwykle turystyka z dziecmi wyglada inaczej- jak popatrzymy na gorskie uczeszczane szlaki, niestety... ale czy musi tak wygladac?? to zalezy tylko od woli rodzicow..
    znam takich ludzi ktorzy mimo posiadania potomstwa nie zmienili przyzwyczajen podrozniczych
    Rok temu miałem taki przypadek. Wybrałem się z trojką dzieciaków do lasu (masyw Chryszczatej). W pewnym momencie - a uszliśmy już spory kawał - jednego z nich obsiadło kilka os i kilkukrotnie ugryzło (chyba na nie nasikał przez przypadek). Nie muszę wspominać o płaczu i przerażeniu małego. Ja też byłem przerażony, bo to pierwszy raz, nie wiedziałem czy jest uczulony, a to się czasem zdarza (w takich przypadkach może skończyć się tragicznie). Na szczęście uczulony nie był i obyło się tylko na bólu. Oczywiście naszą wyprawę przerwaliśmy i wróciliśmy do samochodu.
    Wędrowanie z małymi dziećmi po górach świadczy o braku odpowiedzialności. Niektórych rzeczy nie da się pogodzić.

wedrowanie z małymi dziecmi po górach swiadczy o czym?????????????????? że co????????????????? to taki teraz trend jest w mieście papy Tadzia????????????? dość mocna teza i jakby to rzec.... nie potrzebuje wyjasnienia. wypadki sie zdarzaja wszedzie. Do mieszkania/domu wleci szerszen dziabnie dzieciaka- to jaki wniosek w skrócie- otwieranie okien jak sie ma dzieci , to szczyt nieodpowiedzialności. proponuję wszystkim którzy wychowuja dzieci: wlączcie im telewizor, podepnijcie pod net na stałe, dajcie w ręce pady i nie ksztaltujcie ich charakterów i zainteresowań. to szczyt nieodpowiedzialności. acha- jeszcze niech imcały czas przygrywa radyjko ojczulka.

Bieszczadnik Awatar Sylwek74
    Na forum od
    04.2010
    Rodem z
    Nowa Huta k/ Krakowa

Myślę że już czas zamknąć ten wątek...
    Easy rider tylko na piechotę...

Cytat Zamieszczone przez Kubryk Zobacz posta
    Wędrowanie z małymi dziećmi po górach świadczy o braku odpowiedzialności.
    Jak tak czytam te wszystkie skrajne opinie to dochodzę do smutnych wniosków: jestem nieodpowedzialny (chodzę z dziećmi po górach), jestem nieuczciwy (bo nie podzieliłem się informacją, że mam "Zapomniane Bieszczady", nie jestem dobrym bieszczadnikiem (bo nie jestem 100% przeciwnikiem mostków)... itp. itd...

Potem jednak uświadamiam sobie, że jednak wszystko jest dla ludzi w odpowiedni sposób, w odpowiednich dawkach i w odpowiednim czasie, a myślenie to coś co nie boli.
    Byleby tylko dzieci nie zostawały nam... zakapiorami...
    Ostatnio edytowane przez tidżej ; 06-06-2011 o 14:02 Powód: literówka
    Gór, co stoją nigdy nie dogonię... -->

Forumowicz Roku 2012
    Forumowicz Roku 2011
    Forumowicz Roku 2010
    Awatar don Enrico
    Na forum od
    05.2009
    Rodem z
    Rzeszów

do tej pory przyglądałem się temu wątkowi jako bezwartościowemu.
    Ale, pytanie które postawił Kubryk :
    Czy Samotny Włóczykij nocujący w szałasie jest bardziej wartościowy niż rzeszowianin będący w biesach na weekend?
    ... zainspirowało mnie.
    Szczególnie w tej drugiej części " rzeszowianin będący w biesach na weekend? "
    Otóż jestem rzeszowianinem wałęsającym się w biesach na łikend.
    Nie przeszkadzają mi w ogóle nawiedzone włóczykije i inne plątające się po rynku w Cisnej.
    Wpisuję to we folklor, a nie we współ-zawodnictwo.
    Spotykałem na swej drodze różnych ludzi w różnych sytuacjach, którzy nie tworzyli Wielkich manifestacji, po prostu byli sobą.
    A w tym wątku widzę Wielką Manifestację do działań in spe.
    do it. !!!

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

jednego z nich obsiadło kilka os i kilkukrotnie ugryzło (chyba na nie nasikał przez przypadek). Nie muszę wspominać o płaczu i przerażeniu małego. Ja też byłem przerażony, .
    przynajmniej sie nauczyl ze osy sa niebezpieczne , nie nalezy ich draznic i trzeba ich unikac.. moze kiedys ta wiedza uratuje mu zycie..

Wędrowanie z małymi dziećmi po górach świadczy o braku odpowiedzialności. Niektórych rzeczy nie da się pogodzić.
    dziekuje moim rodzicom i dziadkom ze byli nieodpowiedzialni!!!!!!!!!!!!!!!!!

pewnie ze czasem sie nie da pogodzic.. jak rodzice robia po nogach ze strachu przed noclegiem w lesie czy przejsciem wplaw potoczka to rzecz jasna ze nie zabiora tam swojego dziecka..

patrzac na niektorych rodzicow to by najchetniej zamkneli swoje pociechy w odkazonym pokoju bo wiadomo ze owady i "zarazki" sa grozne... i sa najspokojniejsi gdy pociecha siedzi z komputerem, telewizorem w domu... bo biegajac po podworku to moze zmija sie trafic, szerszen, kolega pilka uderzy albo hustawka, wpadnie pod auto albo do jeziora... na sile odcinaja dzieci od realnego swiata w ktorym wzrastaly poprzednie pokolenia- od przyrody, beztroski i szerokiego oddechu, .. i w natloku swojej rodzicielskiej troski nie pomysla ze tam, w tym szczelnym sterylnym pokoju moga czychac na malego najwieksze niebezpieczenstwa..

a tak wogole to nie wiem skad sie bierze w dzisiejszych czasach ta psychoza strachu.. bo mam wrazenie ze media to staraja sie kreowac wieczny strach przed wszystkim..
    -las- to kleszcze- kleszcze to borelioza i inne ciezkie choroby,
    - jagody, grzyby, poziomki- to bąblowiec,
    -osa, szerszen, komar- to smiertelne w skutkach uczulenia
    - mleko prosto od krowy to gruzlica i inne
    -nocleg pod namiotem -to dzikie zwierzeta i zli ludzi- mordercy, chuliganie, gwalciciele
    -dzikie kapielisko to zaraz utoniecie jak nie zjedzenie przez wodnego potwora
    -pokomunistyczne hustawki na ktorych sie wychowaly poprzednie pokolenia to smiertelne niebezpieczenstwo dla dzieci
    -to samo dotyczy trzepakow! z trzapaka mozna spasc! zatem trzeba wyciac trzepaki z osiedli!
    - od czasu do czasu sa "strachy" dodatkowe w postaci swinskiej/ptasiej/kangurzej grypy czy skazonych ogorkow..
    - strach zabrac autostopowicza, wpuscic obcego do domu, pointegrowac sie z nieznajomym w pociagu czy komus bezinteresownie pomoc
    -wszedzie musi byc "monitoring" bo za rogiem czai sie ZŁŁOOOOO"

po co to ciagle napedzanie strachu?? moze spanikowanym spoleczenstem jest latwiej manipulowac?

jedynie w galeriach handlowych/centrach rozrywki jest oaza bezpieczenstwa i szczesliwosci dla dzieci i doroslych - o czym informuja radosne twarze z reklam jedynie tam odpowiedzialni rodzice spedzaja czas ze swoimi pociechami!

Cytat Zamieszczone przez Ostatni_Mohikanin Zobacz posta
    że jednak wszystko jest dla ludzi w odpowiedni sposób, w odpowiednich dawkach i w odpowiednim czasie, a myślenie to coś co nie boli...
    swiete slowa!!
    Ostatnio edytowane przez buba ; 06-06-2011 o 14:39
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

Cytat Zamieszczone przez buba Zobacz posta

dziekuje moim rodzicom i dziadkom ze byli nieodpowiedzialni!!!!!!!!!!!!!!!!!
    !
    Moi też;-)
    tzn Mama tylko;-)też od bejbika ciągała w te paskudne góry;-)i to w Tatry!z przepaściami!
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 2 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 2 gości)