błahaha... uśmiałam się jak norka...
Najpierw przyjdź do mnie na lekcje geografii, bo się biedaku zgubisz jeszcze - od kiedy w Karpatach jest PRZEDGÓRZE - masakra. Czytać najpierw trzeba się nauczyć, a nie tylko bajki pisać. A i POGÓRZA Bieszczadzkiego też nie ma - chyba, że na swoje potrzeby macie jakieś inne Biesy.
masz tę białą plamęWedług danych zebranych przez Instytut Ochrony Przyrody PAN w latach 1998-2003, liczebność żbików wPolsce nie przekracza 200 osobników, a występowanie gatunku ograniczone jest obecnie do części województwa podkarpackiego (nadleśnictwa Baligród, Bircza, Brzegi Dolne, Brzozów, Cisna, Komańcza, Krasiczyn, Lesko, Lutowiska, Rymanów, Wetlina oraz obszar Bieszczadzkiego Parku Narodowego) oraz w zaledwie jednej lokalizacji na terenie województwa małopolskiego (Nadleśnictwo Gorlice i Magurski Park Narodowy). Dane uzyskane w wyniku liczeń prowadzonych przez pracowników IOP PAN na wybranych obszarach Pogórza Przemyskiego, wykazały zagęszczenie około 1-1,3 osobników na 1000 ha.
wujek google prawdę Ci powie trzeba tylko wpisać odpowiednie hasło w przeglądarkę
co jeszcze Ci znaleźć? Ile niedźwiedzi i gdzie śpi? Gdzie rośnie tojad czy fiołek dacki?
Za książki się weźcie i poczytajcie (choć nie wiem czy książki akademickie przełkniecie) bo bredzicie jak potłuczeni.
PS jak już będziesz liczył te niedźwiedzie to uważaj żeby Ci się do czterech liter nie dobrały - bo później ściąganie Cię z pogryzioną d... będzie kosztować...

Polsce nie przekracza 200 osobników, a występowanie gatunku ograniczone jest obecnie do części województwa podkarpackiego (nadleśnictwa Baligród, Bircza, Brzegi Dolne, Brzozów, Cisna, Komańcza, Krasiczyn, Lesko, Lutowiska, Rymanów, Wetlina oraz obszar Bieszczadzkiego Parku Narodowego) oraz w zaledwie jednej lokalizacji na terenie województwa małopolskiego (Nadleśnictwo Gorlice i Magurski Park Narodowy). Dane uzyskane w wyniku liczeń prowadzonych przez pracowników IOP PAN na wybranych obszarach Pogórza Przemyskiego, wykazały zagęszczenie około 1-1,3 osobników na 1000 ha.
Odpowiedz z cytatem