Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1033

Wątek: Zostać zakapiorem

Widok wątkowy

Bieszczadnik Awatar marmota_m
    Na forum od
    10.2010

Domyślnie Odp: Zostać zakapiorem

błahaha... uśmiałam się jak norka...
    Najpierw przyjdź do mnie na lekcje geografii, bo się biedaku zgubisz jeszcze - od kiedy w Karpatach jest PRZEDGÓRZE - masakra. Czytać najpierw trzeba się nauczyć, a nie tylko bajki pisać. A i POGÓRZA Bieszczadzkiego też nie ma - chyba, że na swoje potrzeby macie jakieś inne Biesy.

Według danych zebranych przez Instytut Ochrony Przyrody PAN w latach 1998-2003, liczebność żbików w Polsce nie przekracza 200 osobników, a występowanie gatunku ograniczone jest obecnie do części województwa podkarpackiego (nadleśnictwa Baligród, Bircza, Brzegi Dolne, Brzozów, Cisna, Komańcza, Krasiczyn, Lesko, Lutowiska, Rymanów, Wetlina oraz obszar Bieszczadzkiego Parku Narodowego) oraz w zaledwie jednej lokalizacji na terenie województwa małopolskiego (Nadleśnictwo Gorlice i Magurski Park Narodowy). Dane uzyskane w wyniku liczeń prowadzonych przez pracowników IOP PAN na wybranych obszarach Pogórza Przemyskiego, wykazały zagęszczenie około 1-1,3 osobników na 1000 ha.
    masz tę białą plamę
    wujek google prawdę Ci powie trzeba tylko wpisać odpowiednie hasło w przeglądarkę
    co jeszcze Ci znaleźć? Ile niedźwiedzi i gdzie śpi? Gdzie rośnie tojad czy fiołek dacki?
    Za książki się weźcie i poczytajcie (choć nie wiem czy książki akademickie przełkniecie) bo bredzicie jak potłuczeni.

PS jak już będziesz liczył te niedźwiedzie to uważaj żeby Ci się do czterech liter nie dobrały - bo później ściąganie Cię z pogryzioną d... będzie kosztować...
    Ostatnio edytowane przez marmota_m ; 28-08-2011 o 23:20 Powód: ps

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 4 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 4 gości)