Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1033

Wątek: Zostać zakapiorem

Mieszany widok

Forumowicz Roku 2015
    Debiutant Roku 2013
    Awatar Jimi
    Na forum od
    03.2010
    Rodem z
    Rzesza

Domyślnie Odp: Zostać zakapiorem

nie wiem delux co masz na myśli mówiąc o zmianach ale alkoholizm to powszechny poważny problem zwłaszcza w Bieszczadach i występuje nie tylko u zakapiorów
    "Wędrujemy zarośniętą dzikim zielskiem drogą..." W.P.

Bieszczadnik Awatar delux
    Na forum od
    02.2012
    Rodem z
    piekła,cieleśnie lubuskie, sercem Teleśnica i Terka .

Cytat Zamieszczone przez Jimi Zobacz posta
    nie wiem delux co masz na myśli mówiąc o zmianach ale alkoholizm to powszechny poważny problem zwłaszcza w Bieszczadach i występuje nie tylko u zakapiorów
    Chodzi mi o to że dużo się zmieniło na lepsze wśród braci zakapiorskiej i nie tylko jesli chodzi alkohol,z drugiej strony czy będąc w Bieszczadzie mozna tak całkiem nie pić? otóż ja twierdzę ze nie bardzo można,wiem to na własnym przykładzie,bo klimat jest tam tak sprzyjający do tego jak chyba nigdzie,i jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się tyle wypić co Tam.....a jestem tylko przyjezdnym,co by było gdybym zamieszkał na stałe,o czym marze całe życie...?
    Tak być nie może,bo tak być musi...

Bieszczadnik
    Na forum od
    04.2008
    Rodem z
    Dolina Wiaru

Cytat Zamieszczone przez delux Zobacz posta
    czy będąc w Bieszczadzie mozna tak całkiem nie pić?
    Można, ale po co się męczyć? :)

Bieszczadnik Awatar Maks
    Na forum od
    12.2009
    Rodem z
    okolice Warszawy

Ciekawe, czy w Bieszczadach tyle pije się właśnie dlatego, że są tam takie wspaniałe góry, czy pomimo tego?

Bieszczadnik Awatar Biały 13
    Na forum od
    02.2010
    Rodem z
    Wawa

Cytat Zamieszczone przez Maks Zobacz posta
    Ciekawe, czy w Bieszczadach tyle pije się właśnie dlatego, że są tam takie wspaniałe góry, czy pomimo tego?
    Dlatego i pomimo tego :)

Nic fajniejszego niż jedno piwko po zdobyciu jakiegoś szczytu i spoglądanie na doliny i inne wirska
    Nic lepszego jak w zimie zejście do knajpy i napicie się grzańca i pogadania bo zawsze jest z kim pogadać ... a jak knajpy nie ma to i browarek na beleczce ukoji zmarźniętych i niespokojne duszyczki
    Postawcie na harcerstwo, postawcie na Szczep im. "Zośki"!
    przekaż swój 1% http://60i148.org/

Na forum od
    02.2012
    Rodem z

Cytat Zamieszczone przez Maks Zobacz posta
    I dlatego że góry i połoniny są WSPANIAŁE ,i z radosci że się już jest ,i z żalu jak pora powrotu i dlatego że jak się już przyjechało do Tego za czym się tak Tęskni, to się jest na urlopie a na urlopie się relaksuję...i spotyka starych znajomych,przyjaciół itd itp...

Na forum od
    02.2012
    Rodem z

Cytat Zamieszczone przez Darkowski Zobacz posta
    Można, ale po co się męczyć? :)
    Dokładnie TAK kolego..!

Na forum od
    12.2011
    Rodem z
    Kraków

z drugiej strony czy będąc w Bieszczadzie mozna tak całkiem nie pić?
    a czy ktoś mówi o tym by nie pić WCALE? Sam jestem osobą która raczej nie stroni od alkoholu - piwo w przytulnej knajpie to jedna z moich ulubionych rzeczy pod słońcem, a jeszcze lepiej jak to piwko jest w górach na słoneczku ale nigdy nie miałem i nie mam problemów z alkoholem i funkcjonowaniem w społeczeństwie - a z tym mają zapewne problem (ehh..) "zakapiorzy".

W ogóle czytając Twoje posty delux mam wrażenie (jeżeli mylne to z góry przepraszam), że postrzegasz bardzo dużo rzeczy w sposób zero - jedynkowy. I tak: ktoś tam pisze, że alkohol jest problemem Ty ripostujesz, że jak tak można całkiem nie pić - tak jakby pomiędzy całkowitą abstynencją, a byciem zdegenerowanym alkoholikiem nie było stanów pośrednich. Inny przykład: w temacie trwa kulturalna dyskusja i konstruktywna krytyka zjawiska, a Ty piszesz o pluciu jadem.. jakby najmniejsze słowo negatywne było obrazą i nawoływało do co najmniej "ostatecznego rozwiązania kwestii zakapiorów". Coś na zasadzie wielbijmy ich albo nienawidźmy tertium non datur.

Na forum od
    02.2012
    Rodem z

Tak napisałem bo na tych forach nie jednokrotnie już obrzucono tz zakapiorów błotem naczytawszy się książek Potockiego,robiąc z Nich degeneratów,alkoholików,alimenciarzy ,drobnych pijaczków itd...w tym tonie,i co to jest, jak nie jad? Poczytaj sobie wcześniejsze posty w tym temacie...a mało jest takich którzy się wypowiedzieli pozytywnie ,jeśli w ogóle... i nawet jesli większość Ich piętnuje i niektórzy opluwają ja ZAWSZE będę ICH bronił!
    Ostatnio edytowane przez delux ; 18-12-2012 o 20:48

Bieszczadnik Awatar creamcheese
    Na forum od
    02.2012
    Rodem z
    Lublin

Nie przesadzaj z tą większością pietnującą... a Twoje
    ja ZAWSZE będę ICH bronił!
    jest dobrym przykładem o jakim pisze po prostu Maciek

Cytat Zamieszczone przez po prostu Maciek Zobacz posta
    W ogóle czytając Twoje posty delux mam wrażenie (jeżeli mylne to z góry przepraszam), że postrzegasz bardzo dużo rzeczy w sposób zero - jedynkowy.
    Pozdrawiam

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)