Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1033

Wątek: Zostać zakapiorem

Widok wątkowy

Bieszczadnik
    Na forum od
    12.2012

Domyślnie Odp: Zostać zakapiorem

Dzięki, Jimi. Znalazłem też takie mniej prowizoryczne:

http://pj-rundown.blogspot.com/2010/...ierkowych.html

Cytat Zamieszczone przez veg1 Zobacz posta
    Dla mnie zostać Zakapiorem bieszczadzkim to coś ponadzmysłowego. Wiem, że zabrzmiało to dziwnie, więc od razu wyjaśniam. Zawsze kojarzyłem Zakapiora z człowiekim wolnym i niezależnym. Może nie tyle od nałogów co od codzienności z jej szarzyzną , gnuśnością i sztampą. Ludzie............mamy jedno , krótkie życie , a tracimy je na pierdoły.
    Można też być wolnym od nałogów, będąc Zakapiorem - tylko trzeba trochę się postarać, jak tu już wcześniej pisano.

Oni mieli w sobie tyle odwagi , determinacji, szaleństwa czy głupoty by zerwać okowy , zrzucić pancerz i stać się kolorowymi ptakami. Narażają się nam szarym wróblom, że ich zadziobiemy w swojej nienawiści do inności, ale trwają.
    A dziś wmawia nam się, że żeby być innym i źle traktowanym, trzeba należeć do "mniejszości". Których członkowie nie są wcale wykluczani, bo żyją nie samotnie, tylko we własnych środowiskach "mniejszościowych". Tymczasem jest tylu ludzi wykluczonych i zadziobywanych naprawdę, którymi nikt się nie przejmuje. Mało tego - "obrońcy mniejszości" sami zwykle starają się nakręcać niechęć do takich ludzi, bo często starają się oni być w czymś lepsi od innych, a nie tacy, jacy "powinni być ludzie nowocześni" - gorsi i bardziej egoistyczni.
    Ostatnio edytowane przez arturos25 ; 03-02-2013 o 17:29

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)