Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Patrol rozpoznawczy

Widok wątkowy

Forumowicz Roku 2012
    Forumowicz Roku 2011
    Forumowicz Roku 2010
    Awatar don Enrico
    Na forum od
    05.2009
    Rodem z
    Rzeszów

Domyślnie Odp: Schronisko pod Jawornikiem (Ukraina)

Sami z premedytacją i z dobrej woli dotarliśmy w te rejony położone bodajże 20 km w lini prostej od Tarnicy, a więc na rzut kamieniem.
    Jak daleko ? a jak blisko ?
    Wielkij Biereznyj to przeciętne miasteczko powiatowe (a właściwie rejonowe) leży raptem kilka kilometrów od przejścia SK/ UA w Ubli.
    Tam przy głównej ulicy jest restauracyjka (jak ona się nazywa ?) do której zajeżdżamy na pewniaka.
    Dlaczego ?
    Odpowiedź zna Pierogowy. To on nadał 5 gwiazdek podawanym tu warieńkom (u nas nazywanych pospolicie ruskimi), do tego szklanica złocistego płynu i mamy już trzeci stan błogostanu.
    Błogostan ten ogarnął całą załogę oprócz mnie czyli kierowcy maszyny, który się martwił co z nią zrobić na czas wyjścia w góry.
    Podzieliłem się swą troską z obsługą restauracyjki i dobrze się dzielić troskami.
    - Ostawtie u nas na parkingu, zdies budiet chraniena.
    Tego mi trzeba było. Troska spadła z mego serca, pogoniłem czym prędzej aby w tej radości zamówić sobie piwko.
    O nie, o nie, o nie - powiedzieli koledzy.
    My się poświęcimy , nie będziesz w samotności , wypijemy dla towarzystwa kolejne.
    Wot sprawiedliwość.
    Plecaki radośnie podskakiwały pod płotem, więc nie można było zwlekać.
    Zarzucamy i obieramy zwrot w stronę stacji kolejowej. Nie mamy dokładnej mapy o którą pyta Krysia
    Bo ona ukaże się dopiero w przyszłym miesiącu.
    Ale damy radę.
    Kto jest zainteresowany pełną relacją tego zapraszam do wersji opracowanej prze Wojtka
    Można ją znaleźć tu :
    http://ciekawe.tematy.net/2011/jawornik/
    Ostatnio edytowane przez bartolomeo ; 18-06-2011 o 09:33 Powód: Na prośbę autora

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów