Strona 10 z 13 PierwszyPierwszy ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 130

Wątek: Pola namiotowe w Bieszczadach

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Dwernik-Zatwarnica-Nasiczne

Wkrótce jadę w Bieszczady.Ostatni raz byłem tam jakieś dwadzieścia pięć lat temu.W pamięci utkwił mi pomnik generała Świerczewskiego(wtedy bohatera narodowego)Zamierzam odwiedzić te miejsce raz jeszcze.Moją bazą wypadową będzie ośrodek wczasowy SękowiecWybrałem te miejsce bo lubię ciszę i spokój.

ps.
    Jest to mój pierwszy post na forum,więc witam wszystkich serdecznie

Bieszczadnik
    Na forum od
    07.2007
    Rodem z
    swarzędz

Na skrzyżowaniu w Dwerniku jest miejsce, gdzie trochę osób rozbija namioty- nie jest to pole namiotowe, ale wszyscy je tak traktują. Do sklepu-baru masz...50 metrów. :)

Poeta Roku 2010
    Poeta Roku 2009
    Poeta Roku 2008

Awatar WUKA
    Na forum od
    07.2006
    Rodem z
    Toruń

http://www.chatki.yoyo.pl/lopienka.html sprawdź bazę studencką W Łopience.Chyba we wrześniu jeszcze czynna.Masz dokąd stamtąd maszerować ze swoim "domkiem na plecach".

Dzięki za Wasze odpowiedzi. Chodzi mi jednak o to, aby wyruszyć z bazy w Sękowcu na inne pole namiotowe, tam spędzić noc i następnego dnia wrócić do bazy. To ma być próba plecakowej mobilności i samowystarczalności. Na mapie widzę różne pola namiotowe wzdłuż szosy do Dwerniczka. Można chyba też rozbić namiot koło Terenowej Stacji Edukacji Ekologicznej BdPN w Suchych Rzekach? Trasa nie musi być bardzo ambitna.

Cytat Zamieszczone przez andrzej627 Zobacz posta
    Można chyba też rozbić namiot koło Terenowej Stacji Edukacji Ekologicznej BdPN w Suchych Rzekach?
    Zadzwoniłem tam. Dostałem odpowiedź: nie.

Bieszczadnik Awatar Polej
    Na forum od
    11.2004
    Rodem z
    Międzychód

Andrzej, proponuję wejść przez Suche Rzeki na Przełęcz Orłowicza, dalej przez Wetlińską zejść do Bereh. Tu nocleg na polu namiotowym (tel. (013) 461-06-19; 501-387-003). Co prawda, pole namiotowe czynne do września, jednak myślę, że pani Kapesowa pozwoli bez problemu namiot na jedną noc rozbić. Następnego dnia powrót przez Nasiczne, Dwernik Kamień do Zatwarnicy i Sękowa. Wspaniała trasa. Polecam!
    Pozdrawiam
    Przemek

Polej, bardzo dziękuję Ci za pomysł. Jak na razie jestem jedynym spośród wrześniowych kimbowiczów z Sękowca, któremu podoba się spanie w namiocie i na dodatek ma chęć wrzucić go na plecy i z nim wędrować. Aby zachęcić innych kimbowiczów do tej trasy, zamieniłbym pole namiotowe w Berehach na Chatkę Puchatka. Wtedy namiot nie byłby potrzebny. Co o tym sądzicie?

Poeta Roku 2011
    Awatar Piskal
    Na forum od
    10.2008
    Rodem z
    Toporzysko/Toruń

Andrzeju, ja mogę z Tobą iść tą trasą i spać w namiocie, już o tym rozmawialiśmy. Za nic nie odpuszę sobie widoku Ciebie z zestawem sypialnym na grzbiecie jak wchodzisz na wetlińską od strony Suchych Rzek . Ciężar piwa też doliczyłeś do zestawu?

Bieszczadnik Awatar Polej
    Na forum od
    11.2004
    Rodem z
    Międzychód

Cytat Zamieszczone przez andrzej627 Zobacz posta
    zamieniłbym pole namiotowe w Berehach na Chatkę Puchatka. Wtedy namiot nie byłby potrzebny. Co o tym sądzicie?
    Pomysł przedni. Szkoda, że nie mogę być z Wami, pewnie poszedłbym z Tobą Andrzeju. Pomyśl o zachodzie Słońca i wschodzie następnego dnia, obserwowane spod schroniska. To niezapomniane przeżycia!
    Pozdrawiam
    Przemek

Może przez Dwernik-Kamień do Nasicznego?

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów