Witam wszystkich!
To mój pierwszy post na forum. Zgodnie z motto uśmiecham się bo już prawie jestem w Bieszczadach. już prawie- a za jakieś 2 tygodnie w rzeczywistości. I w związku z tym- mam do Was- doświadczonych- masę pytań. Będę baaaardzo wdzięczna za pomoc
Planujemy ze znajomymi wyjazd w Bieszczady. Kupiłam przewodnik, przejrzałam kilka szlaków i naskrobałam taki „mini plan” z miejscami gdzie chcielibyśmy pochodzić. Mam problem z tym czy moje trasy nie są za krótkie, może trochę źle wytyczone- może można byłoby je urozmaicić.
Planujemy nocleg najpierw w Cisnej, a potem w Ustrzykach Górnych. Chcielibyśmy chodzić, chodzić, chodzić po górach- atrakcje w postaci kolejki bieszczadzkiej czy cerkwi- też mile widziane. Aha- i najważniejsze- nie mamy samochodu Jesteśmy skazani na własne siły i autobusy Proszę- doświadczonych wędrujących po Bieszczadach o spojrzenie fachowym okiem. Napiszcie, jakie są te trasy w praktyce.
Cisna – baza noclegowa
I trasa
Dojazd do Jabłonek (autobus) => Kołonice => Wołosań => Sasów => Berest => Osina => Hon => Cisna
Z Cisnej autobus (15.23) do Komańczy
Komańcza- Prełuki- Duszatyn- Jeziora Duszatyńskie
Powrót do Cisnej z Komańczy (19.30)
II trasa
Cisna- Rożki- Worwosoka- Małe Jasło- Szczawnik- Jasło- Przysłup
potem autobusem do Wetliny
Wetlina- Przełęcz Orłowicza- Połonina Wetlińska- Chatka Puchatka- Wetlina – autobusem do Cisnej
Ustrzyki Górne – baza noclegowa
III trasa – czy nie za krótka- może macie jakieś propozycje???
Ustrzyki Górne- Połonina Caryńska- Przełęcz Wyżniańska- Mała Rawka- Wielka Rawka- Ustrzyki Górne
IV trasa - czy nie za krótka- może jeszcze gdzieś się wybrać
Ustrzyki Górne- Szeroki Wierch- przełęcz pod Tarnicą- Tarnica- przełęcz pod Tarnicą- Wołosate- Ustrzyki Górne
V trasa
Chcielibyśmy się dostać do Soliny z Ustrzyk Górnych- właśnie jakie macie tu propozycje? Chodzi o dotarcie na Zielony Szlak - Bukowiec- Wołkowyja- Polańczyk- Solina
Potem chcielibyśmy się wybrać do Lwowa- macie jakieś doświadczenia jak z Bieszczad najtaniej i najlepiej się tam dostać?
Zakładki