Diogenes chodził również ze świeczką i szukał człowieka...
Indie to była by łatwizna,bieszczadzka zima to jest wyzwanie
Długi masz szeroką wiedzę ,proszę przybliż trochę postacie osób w Bieszczadach które już tak żyją jak ja zamierzam
I nie chodzi mi o dorabianie ideologii tylko o przebudzenie odwiecznego ducha ludzkiego,bo ludzkość została uśpiona i czas ich przebudzić
Daj spokój ludzkości. I ludzkim duchom. Bo obudzisz upiory. Niech śpi kto ma spać. Chcesz żyć po swojemu, żyj. Nie dam Ci namiarów na moich znajomych. To zwykli ludzie, jak Nadopta, którzy tak żyją, bo tak chcą. Pracują na chleb, zarabiają, mają czasem telefon, czasem nie mają na lekarstwo. Edek nie miał ZUSu NIPu i PESELa. Nie miał dowodu. Nie dla misji budzenia ducha w ludzkości. Nie mieli dylematów egzystencjalnych. Praca była w lesie przy zrywce, na wypale lub w gospodarstwie. Nadal ta praca jest. Jak sobie wyobrażasz, że utrzymasz się przy życiu ze zbierania buczyny, uprawy zielska i odganiania wilków od padliny, to pisz książki. Masz dużą wyobraźnię.
Obudź w sobie ducha rozsądku i trzeźwego oglądu świata. Przelicz kaloryczność tego co chcesz zbierać, zamień to na kilogramy i worki, uwzględniając pory roku, możliwe zbiory.
A poza tym pytanie do Wiatra i Ciebie. Dlaczego Bieszczady? Na Kaszubach rosną sosnowe lasy, można wystrugać toporem deski, zbudować łódź, z posianego lnu zrobić żagiel i na wodę... Przedrzeć się przez Cieśniny Duńskie i ruszyć na podbój Wysp śladem Wikingów. Jak dopłyniesz obudzisz ducha EUROPY, ... albo nie obudzisz. Ale co przeżyjesz, to Twoje.
Pozdrawiam życzliwie
Długi
Jakoś Prezes za tę znienawidzoną mamonę organizuje wycieczki konne. Rysiu za kasę sprzedaje swoje książki, Lutek nocleg, piwo, żarcie sprzedawał, o zgrozo!, za pieniądze- to postacie z Potockiego. Może z nimi pogadaj przed rozbiciem szałasu, może oni sprowadzą cie na ziemię...
CW SW tak sobie czytam te wasze pomysły na samotne życie w Bieszczadach i taka myśl mi sie nasuwa ze w Bieszczadach to troche za dużo chaszczowników się kręci po lasach.... którzy z chęcią was wytropią
A może wyróbcie sobie paszporty wystąpcie o wizę na UA i tam się ukrajcie przed tym komercyjnym światem... tylko nie piszcie gdzie będziecie bo też was tam będą szukać...
Tam jest dużo fajnych dolinek gdzie możecie się ukryć tylko czy nie boicie się AŻ TAK daleko uciec od cywilizacji.....
Chciałeś dobrze a wyszło jak zwykle......:oops:
Pchi!
Szowinista!
"...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
Nikt nie zabroni nam śnić..."
Bogdan Loebl
dyskryminacja!!!!
a co ma zrobic kobieta ktora chce uciekac przed skomercjalizowanym, zlym swiatem? :P
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "
na wiecznych wagarach od życia...
Jak to co ; klasztor o ścisłej regule .
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki