Strona 15 z 16 PierwszyPierwszy ... 5 8 9 10 11 12 13 14 15 16 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 155

Wątek: Pragne zostać nowym Połoniną

Fotografik Roku 2010
    Fotografik Roku 2009
    Fotografik Roku 2008

Awatar bartolomeo
    Na forum od
    07.2005

Domyślnie Odp: Pragne zostać nowym Połoniną

Zamykam na jeden dzień dla uspokojenia nastrojów. Po otwarciu, jak nic się nie zmieni, punkty karne za osobiste ataki będą się sypać bez opamiętania.

Bieszczadnik Awatar Kusto
    Na forum od
    09.2010
    Rodem z
    Zgierz

Cytat Zamieszczone przez długi Zobacz posta
    Boże, Ty widzisz i nie grzmisz!!
    Ja wcale nie taki długi na jakiego wyglądam. Mam żonę i o zgrozo będę w tym roku obchodził 35 rocznicę = zgniłem do szpiku kości w tym związku dochowując sie 2 synów i wnuczki. Pracuję... o wstydzie pracuję w biurze, też ze trzydzieści parę lat. Niech mnie piekło pochłonie, mam samochód. Dziś, dzisiaj idę na mszę i posypię głowę popiołem, to nic, że jutro nie środa. A w poniedziałek kupię książki Potockiego i wiersze Stachury (ech ta komercja, nikt mi ich nie da za darmo). Może choć paznokcie mi nie sczernieją od tej zgnilizny, co mnie toczy. I obiecuję, że będę czytał "metafizycznego" bloga, może trochę mnie uzdrowi. Pisz Człowieku Wiatrze, pisz; może spłynie balsam na moją zgniłą duszę i ulecę jak ptak nad połoninami.
    Tylko jest jeden problem. Po kieliszku czegoś mocniejszego boli mnie głowa. Bardzo boli. I dlatego nie piję. Nawet piwa. Znałem Jędrka. Po jednej dziesiątej tego co on wypił na śniadanie, ja bym umarł. Nie zostanę zakapiorem. Przyjdzie mi zgnić do reszty w małżeństwie i biurze. Sam już nie wiem co gorsze. Bo kocham swoją żonę i kocham swoją pracę. O ja nieszczęsny
    Pozdrawiam Wolnych Zakapiorów
    Zniewolony Długi
    ...piękne...

Na forum od
    09.2010
    Rodem z
    Zgierz

Cytat Zamieszczone przez Piskal Zobacz posta
    Czy ty w ogóle byłeś kiedyś w Bieszczadach? Wiedziałbyś, że są coraz mniej dzikie kosztem komercji, i nie łudź się, że znajdziesz dziś Bieszczady takimi, o jakich czytasz u bajkopisarza Potockiego.
    ... Tako prawda...
    ...Dzikie są tylko bagna, trzęsawiska, moczydła jakoweś -ogólnie rzecz biorąc- a i to dziś nie do końca, i nie do końca takimi były dawniej, lecz po prostu mniej się tam gatunku homo sapiens (który tam nie `sapiens` ) kręci niż gdzie indziej, prawie nikt nie chce się tam plątać, no może zimą kiedy wszystko jest skute, dzikie zakątki to są... Czy takie bagna najdziesz w Bieszczadach, pewnie miejscami tak, lecz wierz mi Człoweku Wiatrze, ludzie zakochani w Bieszczadzie wejdą prawie wszędzie reszta jest milczeniem...
    Ostatnio edytowane przez Kusto ; 22-09-2011 o 09:35 Powód: douzupełnienie

Na forum od
    09.2010
    Rodem z
    Zgierz

Cytat Zamieszczone przez Samotny Włóczykij Zobacz posta
    Z tego, co pamiętam, Jędrek był raczej antykomunistą. Podobnie jak setki polskich "wiecznych studentów", dla których studia były tylko pretekstem do niezwykłych przeżyć estetycznych i do tego, by Wędrówka nigdy się nie kończyła... Ale teraz taka moda - każdego, kto nie pasuje do modelu konsumpcjonistycznego, nazwać komuchem.
    Jeśli chodzi o rodzinę, społeczeństwo - to one już de facto nie istnieją, za wyjątkiem najbardziej "zacofanych" wiosek, np. na Kurpiach. Społeczeństwo zostało zatomizowane i obecnie jest to kosmopolityczna, bezduszna maszyna do utrzymywania w ryzach niewolników dla Systemu. Rodzina jest natomiast maszyną do mechanicznej produkcji nowych niewolników. Mam rozumieć, że inicjatywa Piotra jest protestem przeciw temu modelowi.
    Poza tym, Długi - zarzucasz Piotrowi anarchizm. Przypominam, że obecnie dokładnie taki sam indywidualizm panuje w tych "rodzinach" i w tym "społeczeństwie" - bo jest on zasadą ogólnie przyjętą. Na tym przecież opiera się filozofia liberalizmu gospodarczego oraz filozofia nieangażowania się obywateli w politykę, które nieoficjalnie wyznaje dziś praktycznie każdy. Tyle tylko, że tamci są tchórzliwi i nieskłonni do wyrzeczeń, oraz chcą się przede wszystkim urządzić. A zostanie po nich sterta zużytych opakowań po produktach - nic więcej...
    Tak w praktyce wygląda ta "radość życia" i "miłość", polegająca na Wielkim Żarciu i na chodzeniu w życiu na skróty.
    Zwróćcie też uwagę, że co bardziej radykalni zwolennicy konsumpcjonizmu porzucają życie rodzinne, by żyć jako egoistyczni single. Innym słowem, droga, którą wybiera większość, prowadzi dokładnie do tego samego - tylko że bez estetyki, bez romantyzmu
    , a za to z obojętnością i cynizmem[B] oraz z beznadziejnym uzależnieniem od każdego, kto ma władzę i pieniądze.
    ... bardzo to do mnie trafia... zgadzam się... :) coś w tym jest

Na forum od
    09.2010
    Rodem z
    Zgierz

Cytat Zamieszczone przez buba Zobacz posta
    I czekam na jakies informacje z szałasow i lesnych rozpadlisk, a nie tylko niekonczace sie watki na forum o planach i wizjach...
    Buba dobrze gado... polać Jej...

Literat Roku 2013

Awatar trzykropkiinicwiecej
    Na forum od
    04.2007
    Rodem z
    Nigdziebądź nad Osławą

http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll...ZADY/616616141 z nowiny24

bieszczady » Bieszczady
    A A A
    dodano: 26 września 2011, 18:45
    tagi:Bieszczady policja zaginieni
    Ukrywał się w Bieszczadach. Cudem uratowano mu życie
    Dariusz Delmanowicz

Policja ustala, dlaczego cudem uratowany od śmierci mężczyzna ukrywał się w Bieszczadach. Zaginął w lipcu br. Od tego czasu nie kontaktował się z rodziną.

Znaleziony w Bieszczadach mężczyzna trafił do szpitala.
    (Dariusz Delmanowicz)
    - W niedzielę turysta powiadomił naszych funkcjonariuszy z placówki w Ustrzykach Górnych o skrajnie wyczerpanym człowieku leżącym przy strumieniu w rejonie tzw. "żubrowiska” na terenie Bieszczadzkiego Parku Narodowego – mówi mjr Elżbieta Pikor z Bieszczadzkiego Oddziału Straży Granicznej w Przemyślu.

47-latek nie miał siły wstać, nie mógł mówić.

Przybyli na miejsce ratownicy medyczni udzielili mu pierwszej pomocy i przewieźli do szpitala.

- Okazało się, że uratowany mężczyzna pochodzi z województwa dolnośląskiego – dodaje Pikor. - Zaginął w lipcu 2011 br. i prawdopodobnie od tego czasu ukrywał się w Bieszczadach. Spał w namiocie, na leśnej polanie.

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

No cóż - Samotny Włóczykij przynajmniej ma z metr smacznej kiełbasy, na kilka dni wystarczy.

B.

Hej, Człowieku Wietrze, gdzieś się podziewał? Specjalnie szukałem Cię w Bieszczadach, chodziłem po miejscach gdzie, jak sądziłem, najłatwiej będzie Cię spotkać, wypytywałem się o Ciebie - ale jakoś musieliśmy się minąć.

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Cytat Zamieszczone przez Kusto Zobacz posta
    Buba dobrze gado... polać Jej...
    jestem za!! :)
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Bieszczadnik Awatar delux
    Na forum od
    02.2012
    Rodem z
    piekła,cieleśnie lubuskie, sercem Teleśnica i Terka .

był tylko jeden Jędrek Połonina,i nikt nie jest w stanie go zastąpić,cała reszta nieudolnych naśladowców to tylko marne podróbki......

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)