Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: "Pierwszy raz w BIESZCZDACH" - porady?!

Bieszczadnik
    Na forum od
    08.2011
    Rodem z
    Lublin

Domyślnie Odp: "Pierwszy raz w BIESZCZDACH" - porady?!

poczytałem, poczytałem i zatrzymałem się na ofercie w Dwerniku "U Stacha", jest to ok. 19 km od Ustrzyk Górnych ale oferta jest bardzo zróżnicowana (łowienie ryb w rzece, spływ kajakowy) co o tym myślicie?

Forumowicz Roku 2012
    Forumowicz Roku 2011
    Forumowicz Roku 2010
    Awatar don Enrico
    Na forum od
    05.2009
    Rodem z
    Rzeszów

U Stacha nigdy nie byłem, ale na pytanie
    co o tym myślicie?
    odpowiem że myślę że łowienie ryb jest o wiele lepsze niż chodzenie po górach. (szczególnie latem, bo w zimie jest odwrotnie)

Bieszczadnik
    Na forum od
    08.2011
    Rodem z
    Lublin

Wydaje mi się że myślą przewodnią tego forum jest wymiana informacji z innymi także bardzo proszę o nie dogryzanie, a jeżeli to możliwe o odpowiedz na moje pytanie. Z góry dziękuję.

Bieszczadnik
    Na forum od
    08.2011
    Rodem z
    Lublin

Ryb nie połowie, ponieważ od 1 września jest okres ochronny pstrąga. Chcemy dosyć aktywnie spędzić czas wolny i dlatego pytam o wszystkie alternatywy, może też być tak że po dwóch dniach w górach, będziemy chcieli odpocząć i skorzystać z innych "atrakcji" jakie oferują Bieszczady (dlatego pomyślałem o spływie kajakowym lub wylegiwaniu się przed potokiem - co oferują gospodarze "U Stacha" na swojej stronie www)

Forumowicz Roku 2016
    Kronikarz Roku 2016
    Forumowicz Roku 2014
    Forumowicz Roku 2013
    Ekspert Roku 2012
    Awatar Wojtek Pysz
    Na forum od
    02.2008
    Rodem z
    Jarosław

Cytat Zamieszczone przez Munir Zobacz posta
    ... proszę o nie dogryzanie, a jeżeli to możliwe o odpowiedz na moje pytanie. Z góry dziękuję.
    Pytanie brzmiało:
    ... zatrzymałem się na ofercie w Dwerniku "U Stacha", jest to ok. 19 km od Ustrzyk Górnych ale oferta jest bardzo zróżnicowana (łowienie ryb w rzece, spływ kajakowy) co o tym myślicie?
    Odpowiedź don Enrica:
    Cytat Zamieszczone przez don Enrico Zobacz posta
    ... na pytanie odpowiem że myślę że łowienie ryb jest o wiele lepsze niż chodzenie po górach. (szczególnie latem, bo w zimie jest odwrotnie)
    Wydaje mi się, że klasa odpowiedzi została dobrana do klasy pytania

Bieszczadnik
    Na forum od
    08.2011
    Rodem z
    Lublin

Chcemy dosyć aktywnie spędzić czas wolny i dlatego pytam o wszystkie alternatywy, może też być tak że po dwóch dniach w górach, będziemy chcieli odpocząć i skorzystać z innych "atrakcji" jakie oferują Bieszczady (dlatego pomyślałem o spływie kajakowym lub wylegiwaniu się przed potokiem - co oferują gospodarze "U Stacha" na swojej stronie www)
    ponawiam pytanie. :]

Bieszczadnik
    Na forum od
    08.2011
    Rodem z
    Lublin

Ok w takim razie opcje noclegów zostawmy. Może doradzicie którą część Biesów na 4-5 dni urlopu wybrać? Chcemy od czegoś zacząć i kolejno z każdym wyjazdem poznawać następne okolice. Nie chcemy chodzić po każdej części po "trochu", tylko zobaczyć wszystko lub prawie wszystko w danym rejonie i dopiero dalej...

diabel-1410
    Guest

Munir-dzień dobry -lub witaj na forum.Pytasz co zobaczyc no cóż-może tak obowiązkowe połoniny+gniazdo Tarnicy.Wystarczy poczytac na tym forum takie same tematy-Pozdrawiam

Bieszczadnik
    Na forum od
    08.2011
    Rodem z
    Lublin

Może i racja, wystarczy poczytać... tylko że mam pewien niedosyt informacyjny dlatego że tak jak już kilka razy to napisałem wybieramy się na taką wycieczkę pierwszy raz i nie wiemy w który rejon pierw pojechać i powędrować. Nigdzie nikt nie zapytał i nikt nie odpowiedział od czego zacząć, co będzie odpowiednie na pierwszy "rzut". Analizuje mape, przewodnik (wyd. Rewasz) wszystko się miło czyta i przegląda tylko że nigdzie nie ma podpowiedzi typu "pierwsza wycieczka w bieszczady", "pierwszy etap wędrówek". Powoli dochodzę do wniosku że ile bym postów nie wpisał w tym wątku to i tak nikt mi nie zaproponuje czegoś konkretnego. Trudno. Pojedziemy jako typowi nowicjusze, sam zaplanuję trasę może wtedy ktoś podrzuci czy "ok". Pozdrawiam

Fotografik Roku 2010
    Fotografik Roku 2009
    Fotografik Roku 2008

Awatar bartolomeo
    Na forum od
    07.2005

Domyślnie

Nigdzie nikt nie zapytał i nikt nie odpowiedział od czego zacząć, co będzie odpowiednie na pierwszy "rzut".
    Nikt? Nigdzie? Aż sprawdzę!

Zestaw wątków nr 1
    Zestaw wątków nr 2

Oj, chyba ktoś gdzieś kiedyś już zapytał

EDIT:

Hmm... moje wyszukiwanie się rozsypało. Jak chcesz raz jeszcze znaleźć to o czym pisałem wyżej uruchom forumową wyszukiwarkę i wypełnij pola mniej więcej tak:

szukaj.png

Zamiast frazy "pierwszy raz" możesz też wpisać słowo "pierwsza", dostaniesz następną paczkę.

Miłej lektury.
    Ostatnio edytowane przez bartolomeo ; 24-08-2011 o 09:00

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)