Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Toskania

Widok wątkowy

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Domyślnie Odp: Toskania

a mam jeszcze takie pytanie- widziales moze we Włoszech miejsca opuszczone, ruiny?(tzn nie mam na mysli ruin antycznych swiatyn ) tak zrobilo to na mnie spore wrazenie bo nie widzialam zadnych..

Cytat Zamieszczone przez bartolomeo Zobacz posta
    Czasem warto rozglądnąć się za jakąś Polką osiadłą w okolicy (są prawie wszędzie, w zasadzie tylko kobiety, które zostały we Włoszech na stałe dla faceta), te mieszkające w małych mieścinach bez kontaktu z językiem polskim są bardzo chętne do pomocy w zamian za rozmowę. Jak jeszcze w odpowiednim wieku będą to i na festyn zaprowadzą
    jak nic musze jakas kolezanke wyswatac za włocha! (takiego z prowincji :P

Spotkalismy jedna Polke prowadzaca winiarnie w Montepulciano. Bardzo mile spotkanie, popilismy wina za darmo, doradzila nam jakie kupowac a jakich unikac. Acz to niestety zbyt turystyczne miejsce bylo...

Cytat Zamieszczone przez bartolomeo Zobacz posta
    Najlepiej, żeby mieli jakieś podrośnięte potomstwo, bo sami mogą mówić tylko po włosku, młodzież najczęściej już daje radę z angielskim. :
    no wlasnie ja myslalam ze ja kompletnie nie znam angielskiego ale oni znaja jeszcze mniej
    Ostatnio edytowane przez buba ; 07-09-2011 o 23:18
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia umieszczania postów