Strona 10 z 11 PierwszyPierwszy ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 105

Wątek: Arłamów wielka inwestycja

Mieszany widok

Forumowicz Roku 2012
    Forumowicz Roku 2011
    Forumowicz Roku 2010
    Awatar don Enrico
    Na forum od
    05.2009
    Rodem z
    Rzeszów

Domyślnie Odp: Arłamów wielka inwestycja

Pierogowy napisał :
    .Kiedyś przy pożegnaniu,a pan Korosteński miał już siedemdziesiątkę (i żadnego siwego włosa w czarnej czuprynie) poprosił mnie ,coby jak będę łazikował -wstąpił do jego wsi rodzinnej i posadził dwie brzozy nad grobami rodziców,wręczył mi mapkę-(kartkę śniadaniowego papieru)- jak znaleźć cerkwisko i miejsce pochówku.
    Po dwóch miesiącach umarł,a ja ,świeżo upieczony kierowca pojechałem fiatem 126p (w listopadową zawieję) posadzić rośliny i dotrzymać słowa.
    Ale to już zupełnie inna historia...
    Jedna brzoza (angielska) się przyjęła i do dziś zdobi okolicę ,na cmentarzu za potokiem.
    Tego nie znałem., Mam nadzieję , że weźmiesz mnie kiedyś i pokażesz tą brzozę. Czekam na sygnał.

Korespondent Roku 2009 Awatar Recon
    Na forum od
    02.2008

I ta "wielka inwestycja" zaczyna mocno ściągać biznes (czytaj kasę). Legia wysłała tam swoje rezerwy na obóz zimowy, teraz tam mają być obozy dla młodych piłkarzy a i inne drużyny też sobie rezerwują terminy. W sumie mają wszystko co potrzeba i jeśli pogoda dopisuje to wychodzą bardziej na plus niż gdyby miały jechać na południe do innych krajów. Po Euro 2012, kiedy powstało sporo podobnych ośrodków to chyba w te lato żadna kadra z Ekstraklasy nie wyjechała do "ciepłych krajów", Legia i Pogoń np. była w Gniwinie (tam gdzie dwa lata temu miała bazę Hiszpania).
    Ale nie o tym miałem pisać a o tym, że w najbliższą sobotę 5 lipca w godzinach 6-11 ekipa TVN "Wstajesz i wakacje" odwiedzi ten Ośrodek "Wielka Inwestycja". Można więc będzie popatrzeć co wybudowano i zmodernizowano.

http://www.tvn24.pl/jarek-kuzniar-i-...,446209,s.html
    Pozdrawiam :)
    -----------------
    benevole lector

https://twitter.com/Zbyszek_Recon

Bieszczadnik Awatar bogdaneg
    Na forum od
    03.2011
    Rodem z
    Rzeszów

W dniach 23-26 lipca odbędzie się Runda Pucharu Polski Pojazdów Zabytkowych. Baza w Arłamowie. Będziemy w Krośnie na rynku, w skansenie, na rynku w Przemyślu, no i oczywiście na drogach pogórza przemyskiego. Zapraszamy w imieniu Automobilklubu Rzeszowskiego, do podziwiania historycznych pojazdów - najstarsze z lat 20-tych. Spodziewamy się około 50-ciu pojazdów.

Na forum od
    02.2008

Miałem skopiować i dać tutaj cały artykuł, ale na dole był dopisek "Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Wszelkie prawa w tym Autora, Wydawcy i Producenta bazy danych zastrzeżone. Jakiekolwiek dalsze rozpowszechnianie artykułów zabronione. Korzystanie z serwisu i zamieszczonych w nim utworów i danych wyłącznie na zasadach określonych w Regulaminie Korzystania z Serwisu. Zapoznaj się z regulaminem.".
    To mnie powstrzymało a i też nie chciało mi się czytać zbytnio Regulaminu, daję więc link bo może warto przeczytać o człowieku który buduje ten hotel http://weekend.pb.pl/4000626,59136,t...-na-bieszczady
    -----------------
    benevole lector

Fotografik Roku 2010
    Fotografik Roku 2009
    Fotografik Roku 2008

Awatar bartolomeo
    Na forum od
    07.2005

Cytat Zamieszczone przez Recon1 Zobacz posta
    Miałem skopiować i dać tutaj cały artykuł, ale na dole był dopisek "Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Wszelkie prawa w tym Autora, Wydawcy i Producenta bazy danych zastrzeżone. Jakiekolwiek dalsze rozpowszechnianie artykułów zabronione. Korzystanie z serwisu i zamieszczonych w nim utworów i danych wyłącznie na zasadach określonych w Regulaminie Korzystania z Serwisu."
    Skoro już poruszyłeś ten temat to tytułem uzupełnienia:
    • prawo autorskie chroni określonego rodzaju utwory (w tym teksty umieszczane na stronach internetowych) niezależnie od tego, czy autor umieścił czy nie umieścił nad/pod/obok nich tekst podobnej treści jak ten zacytowany, treść takiego dopisku może jedynie złagodzić ochronę np. przez jawnie wyrażoną zgodę na kopiowanie,
    • zgodnie z prawem do przedruku teksty poruszające tematy bieżące można w całości "przedrukować" (bez najdrobniejszej zmiany tekstu i jakiejkolwiek ingerencji w załączone zdjęcia, także bez zmiany ich rozmiaru) wyłącznie w prasie (do której obecnie zalicza się niektóre strony internetowe, ale raczej nie nasze forum),
    • twórca może zażądać wynagrodzenia także za tekst przedrukowany.

Byłbym skłonny przypuszczać (*) że działalność polegająca na kopiowaniu w całości (lub w znacznej części) artykułów z Internetu łamie ustawę o prawie autorskim.

Co nam pozostaje? Cytat i link do całości.

(*) nie jestem prawnikiem

Kronikarz Roku 2017
    Kronikarz Roku 2015
    Awatar coshoo
    Na forum od
    09.2004

Tajemniczy inżynier z patentem na Bieszczady.
    A to Arłamów leży w Bieszczadach? Cholera, człowiek się uczy całe życie...

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2012

Arłamów najwyrażniej został przyłączony do Bieszczadów.

Dowiaduję się o tym niemal codziennie z mediów, które przekazują relacje z treningów naszej kadry kopaczy skórzanej piłki. Jasne że czekam na Mundial w Rosji, nie oddamy nawet guzika, (chyba że od poniemieckich kaleson).
    A jak przegramy wszystko, to zawsze możemy powiedzieć, że to był bojkot w proteście aneksji półwyspu.

Reklama Arłamowa jest.

ps:

Mój nieustający podziw pomieszany z zazdrością dla tych co wieją w kierunku na Rumunię.

Na forum od
    02.2008

Dla mnie nie leży, ale dla wielu tak (leszczu jest adminem i dla niego też są tu Bieszczady... umieścił tu swój pierwszy wpis) i nawet ostatnio widziałem sprzedaż "domu z działką pięknie położonych w Bieszczadach"... 40 km za Rzeszowem.
    Ale nie o tym miało być a o inwestycjach mających ściągnąć majętnych i jak obserwuję ściągają. Nawet reprezentację Polski w piłce nożnej też, co nie jest takie sobie bo PZPN szuka uważnie i ma wysokie wymagania, zwłaszcza 1 trener. Daję link do kilku info
    https://news.google.com.pl/news/stor...=pl_pl&topic=s
    -----------------
    benevole lector

Forumowicz Roku 2012
    Forumowicz Roku 2011
    Forumowicz Roku 2010
    Awatar don Enrico
    Na forum od
    05.2009
    Rodem z
    Rzeszów

Rozwijają się nam Bieszczady, przybywa dzikiej zwierzyny co pokazują statystyki. Ale jeszcze w większym tempie przybywa ludzi odwiedzających tą "dziką krainę"
    Nie się więc co dziwić , że przyłączane są do Bieszczadów kolejne rejony, ani się obejrzysz aż tu dowiesz się że i Ty też mieszkasz w Bieszczadach
    (bo ja już od wielu lat, dla warszawiaków tam mieszkam )

Bieszczadnik Awatar Leuthen
    Na forum od
    08.2008
    Rodem z
    Wrocław

Nie rozumiem o co ta cała awantura - Arłamów leży w powiecie bieszczadzkim, zatem automatycznie i z definicji jest w Bieszczadach Tak samo dla mnie jest oczywiste, że Rzeszów to stolica Bieszczadów A nasi dzielni piłkarze jadą do Rosji po zwycięstwo ( победа!). Kto myśli inaczej, nie jest ani Prawdziwym Polakiem ani Prawdziwym Patriotą

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)