Byłam w sierpniu, zdjęcia mam ale jeszcze nie w komputerku (tu ukłon w stronę wszystkich, którzy mają taki zapał, żeby od razy wszystko zgrywać, katalogować, obrabiać itd. - zazdroszczę, bo ja jestem leniem w tej materii). Postaram się jutro odszukać i wkleić. Byłam w dzień roboczy - prace trwały, te wielkie dźwigi pracowały, mury były już dosyć wysoko, dało się zauważyć ogrom tej nowej inwestycji. Do tej pory OW Arłamów wydawał mi się dosyć duży jak na tę okolicę ale w porównaniu z tym co się buduje jest miniaturką. Czy dobrze, że się buduje? Pewnie z jednej strony tak, z drugiej nie. Z jednej strony bardziej mi pasuje do Arłamowa takie centrum niż upstrzenie tej górki np setką pokracznych domków, z drugiej strony boję się o te okoliczne piękne lasy, o ciszę i status tego terenu - taki trochę pozornie "nic ciekawego" (bo ani połonin, ani kramików z ciupagami ani nawet agroturystyki). Mam jednak nadzieję, że do TAKIEGO centrum przyjadą wyłącznie TACY ludzie, którzy potrafią TO CO JEST docenić i nie powstanie projekt sieci leśnych dróżek wykładanych kostką...
w każdym razie widok z okna będą mieli fantastyczny![]()

Odpowiedz z cytatem
Zakładki