Pan Gołębiewski też niucha w Smereku... nie wiem czy tego typu obiekty są dobrym rozwiązaniem na dłuższą metę dla regionu... Ale nic innego w chwili obecnej nie wymyślono...
Pan Gołębiewski też niucha w Smereku... nie wiem czy tego typu obiekty są dobrym rozwiązaniem na dłuższą metę dla regionu... Ale nic innego w chwili obecnej nie wymyślono...
a chciało(już zresztą jakiś czas temu, kiedy w TV wspomniano o wmurowaniu kamienia węgielnego). No więc właśnie ja również wolę coś takiego, chociaż - gdybym ja miała taką ochotę i możliwość, żeby coś zbudować na tej górce to byłby to najprawdziwszy, piękny, stylowy, współczesny zamek. Miejsce wymarzone.
![]()
I tu się Bartku z Tobą zgadzam. W tym kontekście - jako turysta z północy - jadąc na południe niejednokrotnie przeklinam np Rzeszów czy Warszawę. Czy musieli tam nabudować jakichś ulic, ślimaków, rond, wiaduktów? Czy musieli nakupować tyle samochodów, że trzeba wieki stać w korkach? Czy musieli stawiać Zamek? Ja bym wolała, żeby zamiast tego na brzegu Wisły siedział sobie Wars z Sawą i śpiewając piosenki przyglądali się pluskającej Syrence.A ja bym sobie bez korków przejechała drogą gruntową. Ale ponieważ tak nie jest to muszę szukać jakiejś innej drogi.
Możemy się tu wymądrzać ile wlezie bo nic nas to nie kosztuje ale nie wiem co zrobiliby ci strasznie mądrzy na miejscu władz gminy dostając w "prezencie" ten teren i nie mając jednocześnie na jego utrzymanie? Nie dowoziliby dzieci do szkół a zamiast tego utrzymywali Arłamów, żeby raz na dwa tygodnie jakis turysta mógł westchnąć -"jakie piękne ruiny, jakie cudne pokrzywy po pas"? Gmina zrobiła to co musiała- sprzedała. a inwestor inwestuje, bo chyba po to kupił, żeby zarobić, a przynajmniej nie stracić. A czy to co jest tam pasuje? Trudno powiedzieć co pasuje do okolicy z taką historią - ze zniszczonymi cerkwiami i zaoranymi cmentarzami porosłymi lasem...i z całą spuścizną po Państwie Arłamowskim.
a dlaczego akurat Chatka Puchatka by Tobie tam pasowała? Jakie funkcje akurat w tamtym miejscu miałaby spełniać? (w celu podłożenia dodatkowych drewienek pod ogień dyskusjiwspomnę tylko, że Trójca też nowiusieńka....)
a inny Prezydent wmurował kamień węgielny...
w każdym razie od dzisiaj zaczynam odkładać na weekend w pokoju z taaaakim widokiem
(a zdjęcia nadal nie zlokalizowane)
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)