Pokaż wyniki od 1 do 10 z 105

Wątek: Arłamów wielka inwestycja

Mieszany widok

Bieszczadnik Awatar robines
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    dziura w Beskidzie Małym

Domyślnie Odp: Arłamów wielka inwestycja

Skyrafal uważaj bo Cie właśnie od troli i innych łoszołomów z takim niepoprawnym pisaniem okrzykną.Wielu(nawet na tym forum)myśli tak jak Ty ale nikt się nie odezwie ze strachu przed ochrzczeniem jako faszysta tudzież narodowiec(pół biedy)/pisior(całkowite wykluczenie)/ksenofob/zaprzaniec/czesiek z podkarpacia etc.To łoftop wiem i przepraszam za wpis.Możecie mnie wykasować i tak mnie wszystko jedno,pozdrówka.
    Jedzmy gówna, przecież miliony much nie mogą się mylić.

Cytat Zamieszczone przez robines Zobacz posta
    Wielu(nawet na tym forum)myśli tak jak Ty
    Cytat Zamieszczone przez skyrafal Zobacz posta
    Po co Niemcom ziemia w Bieszczadach ? Do życia, bo Europę zachodnią zalewa Islam i to na ich własne życzenie. Własnie utratą ojczyzny przyjdzie zapłacić krajom kolonialnym za setki lat dojenia, niewolnictwa i wygodnego życia.

Właściwie już jest taka sytuacja. Na naszych oczach ci co kiedyś byli mniejszością zaczynają dyktować prawa. W ciągu 2 pokoleń z mniejszości zrobi się większość i tak koło roku 2050 powyżej wymienione kraje prawdopodobnie znikną z map.
    Będzie to może Kalifat Niemiec czy Francji. Nawet jeśli pozostanie niezmieniona nazwa to rdzenni Francuzi czy Niemcy będą niewielką i mało znaczącą mniejszością etniczną.

Więc co mądrzejszy Niemiec i Austriak kupi sobie w Polsce ziemię i w razie czego spakuje manatki i wyjedzie. Proszę zauważyć, że właśnie po to polskie społeczeństwo jest wychowywane do tak zwanej tolerancji, wyrzuca się wiarę i Boga, ciągle w mediach podważa się autorytety i umniejsza bohaterom czy tworzy ustawy przeciw tak zwanej mowie nienawiści.
    Krótko mówiąc ze społeczeństwa robi ze społeczeństwa sprzedajną plastelinę.
    Ty też tak myślisz? Wielu na tym forum tak myśli?

Fotografik Roku 2013
    Fotografik Roku 2012
    Fotografik Roku 2011
    Awatar Pierogowy
    Na forum od
    03.2010
    Rodem z
    Tarnowskie Góry Wysokie

Cytat Zamieszczone przez robines Zobacz posta
    Skyrafal uważaj bo Cie właśnie od troli i innych łoszołomów z takim niepoprawnym pisaniem okrzykną.Wielu(nawet na tym forum)myśli tak jak Ty .

no dobra;

udało Ci się skyrafale ,
    sprowokowałeś i mnie do wklepania paru literek poprzez klawiaturę
    :(

nie jestem ekspertem w żadnej dziedzinie ,
    mniemam iż w odróżnieniu od Ciebie ( polityka zagospodarowania przestrzeni i infrastruktury, przemysł energetyczny,reklama i marketing,itd)
    pisząc powyższe słowa ,przemawia przeze mnie po prostu -pospolita zazdrość
    :)
    i ta umiejętność wyprowadzania argumentów opartych na faktach (wysypywanych wręcz "jak z rękawa"-zwłaszcza ten argument, przywołujący budowę(
    świadomość ekologiczna-Szwajcarów) siedziby CERN-u do butelek typu PET -pływających czy też zalegających brzegi naszych rzek .
    :0
    co do ekologii- to rozumiem Twoje niezadowolenie z w.w sytuacji,ale chciałbym jedynie wspomnieć iż jesteśmy w fazie rewolucji śmieciowej -czyli zmian w gospodarce odpadami komunalnymi.
    Sądzę ,że jest to potężna szczepionka ekologiczna ,która dotyczy postrzegania przez Nas -Polaków samych śmieci jak i sortowania.( Nie wnikam w szczegóły ustawy.)
    Dajmy jej szansę zaistnienia czyli zadziałania ,to może trwać i trwać...nawet pokolenie(a) ;
    ale ...
    dopiero wystartowaliśmy z bloków,w odróżnieniu od narodu górali(Szwajcarów) notabene dla mnie państwa policyjnego .

ale,ale ... nie chciałem pisać o ekologii (może następnym razem :) )

---Skyrafal uważaj bo Cie właśnie od troli i innych łoszołomów z takim niepoprawnym pisaniem okrzykną.Wielu(nawet na tym forum)myśli tak jak Ty

No właśnie;
    Ja nie myślę tak jak Ty (i chyba jestem nawet z tego lekko dumny )
    Więc do meritum:

---Po co Niemcom ziemia w Bieszczadach ? Do życia, bo Europę zachodnią zalewa Islam i to na ich własne życzenie. Własnie utratą ojczyzny przyjdzie zapłacić krajom kolonialnym za setki lat dojenia, niewolnictwa i wygodnego życia.

Akurat Niemcy to kraj ,który znam z lat studenckich i codziennej pracy.Mam takie wrażenie ,że kolega używa uproszczenia
    (fakty ? , weźmy konkret np:miasto Berlin
    )
    zdarza mi się poczytać w języku Goethego to może zaskoczę go tekstem:

[...]"Holocaust już nie jest barierą
    Wielu Izraelczyków, którzy przyjeżdżają do Berlina, to wnuki i prawnuki ludzi ocalałych z Holocaustu. Jeszcze w latach 90-tych większość Izraelczyków z tego powodu nigdy nie odwiedzała Niemiec. Teraz to się zmieniło. Ludzie szukają bliższego kontaktu z przeszłością, patrząc z innej perspektywy. Holocaust już nie jest barierą, ale elementem, który łączy.Prawie każdy ma tam znajomych, lub krewnych, prawie każdy przynajmniej raz odwiedził Berlin. Według oficjalnych danych w Berlinie mieszka obecnie ok. 18 tys. młodych Izraelczyków i ich liczba rośnie",
    DEUTSCHE WELLE

ISLAM???

---Właściwie już jest taka sytuacja. Na naszych oczach ci co kiedyś byli mniejszością zaczynają dyktować prawa. W ciągu 2 pokoleń z mniejszości zrobi się większość i tak koło roku 2050 powyżej wymienione kraje prawdopodobnie znikną z map.Będzie to może Kalifat Niemiec czy Francji. Nawet jeśli pozostanie niezmieniona nazwa to rdzenni Francuzi czy Niemcy będą niewielką i mało znaczącą mniejszością etniczną.

Czy kolega słucha wypowiedzi Maxa Kolonko na you tubce? ,mam wrażenie ,że to co powyżej napisane to prawie cytat (ha, czy w końcu Max znalazł to -ufo w Kolorado ?):
    Niepokoi mnie ,a zarazem zastanawia słowo:rdzenni Francuzi czy Niemcy...

[...]"Spojrzenie wstecz na historię Berlina pokazuje przede wszystkim jedno: do ukształtowania Berlina takim miastem, jakim jest dzisiaj, przyczynili się przede wszystkim przyjezdni, ludzie, którzy napływali tu przez wieki. Pszenne piwo Berliner Weisse, z kolorowym syropem to receptura browarnika, który przyjechał do Berlina ze Szwajcarii.
    Pierwsi kataryniarze na ulicach miasta, których uważało się za nieodłączny atrybut stołecznej ulicy - to byli Włosi, którzy ok. roku 1870 zamieszkali na Prenzlauer Berg.
    Największa w Europie fabryka pizzy stoi od 1986 r. w dzielnicy Reinickendorf, a jej właścicielem jest Bawarczyk.
    Nie wspominając już o wspólnotach wyznaniowych, które czasowo znalazły tu schronienie: hugenoci z Czech czy żydzi z Europy wschodniej. Potem dotarli do Berlina gastarbeiterzy z południa Europy, uchodźcy wojenni, przesiedleńcy i młoda emigracja, a po upadku muru - tysiące młodych artystów z całego świata."
    DER TAGESSPIEGEL

--- a czy czasem ten Henri Szumacher co mu dom spalili to nie inwestor niemiecki, który kupił 30 ha naszej ojczyzny.
    To samo dotyczy terenów dawnych Prus Wschodnich i Księstwa Pomorskiego.
    Natomiast Bieszczady czyli Galicja jeszcze 100 lat temu należały do Cesarstwa Austro-Węgier i też Germanie będą czuli się znacznie lepiej niż np. na Podlasiu.

Powyższy tekst przypomina mi plakat kampanii z lat 1938 tzw: Polenaktion...
    Ja nawet nie jestem oburzony ,tak jakby... muśnięcie wstydu poczułem...może to wynika z tego,że wychowałem sie w wielokulturowym zapiecku -Śloncku .
    ha...a Polacy... hajda na podbijanie ziem po zachodniej stronie Cedyni:

[...]W ostatnich dwóch dekadach niemiecki rejon przygraniczny z Polską doświadczył bezprecedensowego spadku populacji. Z drugiej strony właśnie tu osiedliły się tysiące osób zza wschodniej granicy”
    MAERKISCHE ODERZEITUNG

---Więc co mądrzejszy Niemiec i Austriak kupi sobie w Polsce ziemię i w razie czego spakuje manatki i wyjedzie. Proszę zauważyć, że właśnie po to polskie społeczeństwo jest wychowywane do tak zwanej tolerancji, wyrzuca się wiarę i Boga, ciągle w mediach podważa się autorytety i umniejsza bohaterom czy tworzy ustawy przeciw tak zwanej mowie nienawiści.
    Krótko mówiąc ze społeczeństwa robi ze społeczeństwa sprzedajną plastelinę.

[...]przykład pozytywnej integracji dziennik opisuje historię rodziny Baczulis, która dwa lata temu przeniosła się do Gartz odległego o 30 kilometrów od Szczecina. Monika prowadzi tu kwiaciarnię. Jej mąż Paweł nadal dojeżdża do pracy, ale już ich dzieci chodzą do przedszkola i szkoły podstawowej w Niemczech. „Możliwości, jakie będą miały nasze dzieci w obu krajach były dla nas ważnym argumentem do przeprowadzki; także cisza w porównaniu ze zgiełkiem wielkiego miasta” (mowa o Szczecinie- to moja przyp.)
    MAERKISCHE ODERZEITUNG

---Wszystko po to, żeby potomkom zwyrodnialców ktoś nie zrobił tego samego co ich pradziadkowie naszym pradziadkom i dziadkom czyli okradł dom, potem go spalił, a ludzi w najlepszym wypędził w gaciach przepędził z tobołkiem na plecach.

Nie,nie chce tłumaczyc tutaj Niemców,absolutnie nie chcę,mam świadomość hekatomby II Wojny Światowej ,ale hasła są mi bardzo znajome i wracam do 1935 r.,gdy po śmierci, marszałka Józefa Piłsudskiego, autorytarny rząd stopniowo poddawał się antysemickim nastrojom. Od 1936 r. planowano rewizję prawa regulującego posiadanie polskiego obywatelstwa, by ułatwić odbieranie go członkom mniejszości narodowych.
    I sądzę,że to co się stało po 1939 r. miało z tym związek tzn: wskazanie winnego narodu i go ukamienowanie na oczach Europy.Obojetnej Europy,która za chwilkę znalazła sie pod tym samym pręgierzem.

Mam takie przekonanie,iż nienawiść i poszukiwanie winnych naszych niepowodzeń wsród tych ,którzy różnią się od nas ...czymkolwiek- wskazuje tylko nasze ograniczenia.

skyrafale ,piszesz Kolego, prawdziwe życie to nie jest demokracja ,(hi,hi,hi,to prawie jak słowa w dziennikach F.Dzierżyńskiego)
    właśnie ,że jest -ty piszesz swoje ,a ja swoje.

Zbliża się rocznica 9-10 listopada tzw: KRISTALLNACHT .
    krystalizacja jedynie słusznej rasy -jedynie słusznej religii itd.
    Wczoraj żyd, dzisiaj muzułmanin ,jutro Ty.

ps:
    nawiazujac do Twojego przeliczania inwestycji na przykładzie Arłamowa,nurtuje mnie pytanie:
    Czy zastanawiałeś się kiedyś nad islamską bankowością ?
    Rozumiem,że nie ...Kluczową zasadą jest rezygnacja z oprocentowania oraz odsetek, bo tego zabrania Koran (2:279).
    Zaskoczony ?

ps2.
    zapytam:-jako sky-pilotowi ,nie przeszkadza ci używanie słów :"[...]sierra... papa...itd"?
    to hiszpański wtręt językowy... a 450 lat istnienia państwa maurów na terytorium Półwyspu Iberyjskiego spowodowało przejście na islam ok: 60 procent ludności dawnej Hiszpanii...

pozdrawiam sługa uniżony
    pierogowy

zapraszam na nowość w Menu Pierogarni:
    serwujemy pierogi z kebabem !

o ile chcesz kontynuować pogawędkę to zapraszam do dojo...
    wszak temat Arłamowa jest chyba ... pretekstem ,
    a tutaj nie wycina się tekstów ;

http://forum.bieszczady.info.pl/archive/index.php/t-7718.html

"Najlepsze miejsce na namiot .jest zawsze troszkę dalej..."

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)