Zapraszam do rozmów jak w temacie co myślicie o tak wielkiej inwestycji ??
ps. jak ktoś ma jakieś aktualne fotki zapodajcie w temacie z góry dzięki
Zapraszam do rozmów jak w temacie co myślicie o tak wielkiej inwestycji ??
ps. jak ktoś ma jakieś aktualne fotki zapodajcie w temacie z góry dzięki
Made in BIESZCZADY obecnie Lesko sercem Lutowiska
Niestety aktualnych zdjęć nie mam, ale 31 października ubiegłego roku szedłem wzdłuż granicy i widziałem sterczące nad Arłamowem żurawie:
żurawie.jpg
teraz nad lasem już pewnie sterczą wieżowce :(
"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
Byłam w sierpniu, zdjęcia mam ale jeszcze nie w komputerku (tu ukłon w stronę wszystkich, którzy mają taki zapał, żeby od razy wszystko zgrywać, katalogować, obrabiać itd. - zazdroszczę, bo ja jestem leniem w tej materii). Postaram się jutro odszukać i wkleić. Byłam w dzień roboczy - prace trwały, te wielkie dźwigi pracowały, mury były już dosyć wysoko, dało się zauważyć ogrom tej nowej inwestycji. Do tej pory OW Arłamów wydawał mi się dosyć duży jak na tę okolicę ale w porównaniu z tym co się buduje jest miniaturką. Czy dobrze, że się buduje? Pewnie z jednej strony tak, z drugiej nie. Z jednej strony bardziej mi pasuje do Arłamowa takie centrum niż upstrzenie tej górki np setką pokracznych domków, z drugiej strony boję się o te okoliczne piękne lasy, o ciszę i status tego terenu - taki trochę pozornie "nic ciekawego" (bo ani połonin, ani kramików z ciupagami ani nawet agroturystyki). Mam jednak nadzieję, że do TAKIEGO centrum przyjadą wyłącznie TACY ludzie, którzy potrafią TO CO JEST docenić i nie powstanie projekt sieci leśnych dróżek wykładanych kostką...
w każdym razie widok z okna będą mieli fantastyczny
OHYDA !!!! .... ( a może zbliża się stan wojenny i szykują nowe miejsce odosobnienia.........)
A czy w Krajnej reaktywują PORT LOTNICZY ?? wie ktoś ?
Bartek - przeszedłeś pewnie te tereny wszerz i wzdłuż nie jeden raz więc dla mnie jesteś guru - jeśli mówisz, że to co tam zaraz obok to połoniny to ja się zgadzam. Chodzi mi bardziej o to, że niewielu turystów odwiedzających Bieszczady tj udających się na osławione "połoniny" odwiedza leżące troszkę wyżej leśne (i połonińskie oczywiście) ostępy arłamowskie. Nie jest to również chyba tak popularny ja Bieszczady kierunek np na letni rodzinny wypoczynek.
może to będzie taaaki kolos, ze zmieści i kramiki z ciupagami.
Jeśli wizja Bratka się sprawdzi, to będzie strasznie szkoda.
Takie plany podobno były ale nie orientuję się jak jest teraz. Chyba miała to być spółka inwestora i gminy.
Tylko w poprzek
To jest obiekt dla jakiejś niewyobrażalnej liczby ludzi (pół tysiąca?), niech tylko mała część gości pójdzie każdego ładnego dnia na spacer poza ośrodek to z ciszą i spokojem na Połoninkach Arłamowskich można się pożegnać. A goście ośrodka będą musieli jeszcze do Arłamowa dojechać i potem się z niego wydostać...może to będzie taaaki kolos, ze zmieści i kramiki z ciupagami.
Nadzieja tylko w tym, że goście czterogwiazdkowego hotelu nie będą mieli w zwyczaju wędrować gdzieś dalej
a nie pięciogwiazdkowy ma być?
no wiec właśnie ja pokładam nadzieję w tym, że jeśli mają się tam odbywać obozy treningowe, zgrupowania, konferencje itp to nikt nie będzie miał czasu, żeby zwiedzać okolicę.
Ciekawe czy cały teren będzie jakoś zamknięty, ogrodzony, czy tak jak teraz jest.
no i czy krawężniki będą dalej na biało...
Ostatnio edytowane przez asia999 ; 25-09-2011 o 22:12
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "
na wiecznych wagarach od życia...
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki