Kusto ! a w Monasterzu złaziliście do podziemi ? ,,jaki jest stan figur tam schowanych ??
.....zabudowania wsi spaliło LWP , cerkiew drewnianą z 1678 r. rozebrano w ramach akcji Wisła 1. VII 1947
Większość tych skamieniałych (skrzemieniałych) drzew jest zebrana w małym muzeum koło cerkwii,reszta rozszabrowana.Muzeum polecam,jest bardzo fajne,opiekuje się nim mieszkanka Siedlisk,wystarczy zadzwonić i otwiera.Dość dokładnie przeszukałem ten rezerwat,ale nie dość że nie znalazłem żadnego drzewa skamieniałego,to w ogóle nie ma tam żadnych kamieni.A starodrzew jest velmi pekny.Dopiero na polu ornym przylegającym do rezerwatu zobaczyłem kamień,okazało się że to kawałek skamieniałej taxodii.
Ostatnio edytowane przez Browar ; 26-09-2011 o 19:39
Pozdrav
Centrum tej mapki: http://mapa.ump.waw.pl/ump-www/?zoom...78&lon=23.4035
Jest, jest... patrząc na kapliczke ma sie je za plecami, droga tam niby nie wyraźna aż tu nagle trzymetrowy płot z zasiekami... jest, jest wkoło nich tam pięknie... od miejsca gdzie pukają z ambon na Niwki po drodze oni tam... niknie droga pod Niwkam... robi sie taka zwykłaśna![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki