...Uchwyciliśmy linię Wisły i do Solca Nad Wisłą przeprawiliśmy się promem na drugi brzeg, do wsi Kłudzie gdzie on cumuje... Od Batorza tego pamiętnego jeszcze dla mnie dnia(była druga sobota w drugiej dekadzie czerwca bieżącego roku) gnaliśmy, to trzeba napisać że gnaliśmy, były to dobre asfalty, ale nie główne, ruch na nich mały, nie wiem czy wymieniać (raczej nie trzeba) dokładnie sioła przez które przejeżdżaliśmy, napiszę że koło większego miasteczka, a był to Kraśnik, a wcześniej przez Szastarkę gdzie znajduje się dworzec kolejowy... Za Kraśnikiem musieliśmy asfalt opuścić:) Było to w miejscowości Dzierzkowice - Wola, skręciliśmy w pola, sady, lasy, bagna i łąki, przecieliśmy wiele rzeczek i przejechaliśmy wiele mostów
uciekaliśmy przed burzą jedną, wyjechaliśmy w miejscowości Chruślina-Kolonia i przecieliśmy po tym na wskroś Wrzelowiecki Park Krajobrazowy jadąc kawałeczek piękną brukowaną drogą
...aż staneliśmy naszymi stopami na piaszczystym brzegu Wisly... Zdjęcia które częściowo obrazują tę trasę są w 58 poście tej relacji...

(była druga sobota w drugiej dekadzie czerwca bieżącego roku) gnaliśmy, to trzeba napisać że gnaliśmy, były to dobre asfalty, ale nie główne, ruch na nich mały, nie wiem czy wymieniać (raczej nie trzeba) dokładnie sioła przez które przejeżdżaliśmy, napiszę że koło większego miasteczka, a był to Kraśnik, a wcześniej przez Szastarkę gdzie znajduje się dworzec kolejowy... Za Kraśnikiem musieliśmy asfalt opuścić:) Było to w miejscowości Dzierzkowice - Wola, skręciliśmy w pola, sady, lasy, bagna i łąki, przecieliśmy wiele rzeczek i przejechaliśmy wiele mostów
Odpowiedz z cytatem