Mam zgadywać czy wymienić wszystkie możliwości? Co prawda uważasz mnie za cudotwórcę albo użytkownika szklanej kuli (nadal nie podałeś nazwy zbanowanego konta) ale mylisz się. Cudotwórcą nie jestem a szklana kula mi się zrysała i słabo w niej widać. Podam Ci jednak kilka przykładowych możliwości:
- masz trojana na komputerze,
- logowałeś się w niesprawdzonych miejscach (np. kafejka internetowa),
- korzystasz z niezabezpieczonej sieci WiFi,
- masz to samo hasło, login i/lub kontaktowy mail w różnych serwisach i z jednego z nich hasła/maile wypłynęły.
Ja na Twoim miejscu zrezygnowałbym z hasła, które miałeś ustawione na zbanowanym koncie. Nie tylko u nas ale na wszystkich innych serwisach/systemach, gdzie masz ustawione takie właśnie hasło.
Ależ skąd! Żartowałem przecieżJa mam uważać?Powinni uważać wszyscy dookoła, Ty nie musisz.
Niedługo wydają nowy silnik forum, spamer mimo wpisania dobrego hasła zostanie zablokowany a prawdziwy użytkownik wpisując to samo hasło uzyska dostęp i dostanie w nagrodę kawę ze śmietanką. To powinno załatwić sprawę.To chyba nie ja mam bardziej uważać tylko usprawnijcie zabezpieczenia forum skoro są luki pozwalające na przejęcie konta.
Może nie musiał zgadywać?Bo hasła na pewno mi nikt nie przejął zgadując.
Nie mógłbym, bo post jest skasowany. A poza tym nie wiem, czy dobrze odgadłem o jakie konto kruszymy kopie: nadal nie jesteś łaskaw podać nazwy zbanowanego konta.A i mógłbyś mi podać linka do mojego rzekomego posta z tym spamem?
Następne pytania w tej sprawie proszę na PW. Wątpię czy będzie można ustalić więcej, niż potwierdzić lub zaprzeczyć, że piszemy o tym samym koncie ale jeżeli jesteś ciekaw - zapraszam. Na PW.

Odpowiedz z cytatem