Pokaż wyniki od 1 do 10 z 38

Wątek: Moczarne, czyli co w trawie piszczy?

Mieszany widok

Fotografik Roku 2010
    Fotografik Roku 2009
    Fotografik Roku 2008

Awatar bartolomeo
    Na forum od
    07.2005

Domyślnie Odp: Moczarne, czyli co w trawie piszczy?

Zasłanianie się innymi to nasza specjalność. Maziać po ścianach wolno, bo kto inny zaczął, jeździć po drogach leśnych też bo w końcu i tak ciągniki zrywkowe tam pracują, włazić do rezerwatu wręcz należy bo ktoś wcześniej rozlał tam olej... A może jak już łamiemy jakieś zasady czy regulaminy to róbmy to na własny rachunek, co? Weźmy odpowiedzialność za siebie a nie składajmy jej na tych mitycznych "onych". Bo w tej chwili to wygląda na tłumaczenia dzieciaka: "zbiłem okno w cerkwi bo i tak wszystkie inne były wybite".

Ja nie zamierzam się tu ustawiać w roli sędziego czy ławy przysięgłych i nikogo nie będę oceniał ani potępiał. Proszę tylko: nie tłumaczcie się, że kopnęliście staruszkę w głowę bo i tak leżała nieprzytomna. Jak kopniecie to miejcie odwagę wziąć to na siebie i nie zasłaniajcie się kiełbasą z Lidla.

Co nie zmienia postaci rzeczy, że jeżeli choć część z historii opowiadanych o ścisłym rezerwacie w dolinie Moczarnego jest prawdziwa, to ktoś powinien za to już dawno stracić stołek. Barnaba - wyślij te zdjęcia do Nowin rzeszowskich i do Super Nowości (najlepiej tak, żeby redakcje nawzajem o tym wiedziały), do telewizji regionalnej, do organizacji wojujących ekologów, do ministerstwa, wszędzie gdzie tylko możesz. Bo my tu na forum wpływ na decyzje BdPN mamy, delikatnie rzecz ujmując, niewielki.

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Domyślnie Odp: Moczarne, czyli co w trawie piszczy?

Cytat Zamieszczone przez bartolomeo Zobacz posta
    Bo w tej chwili to wygląda na tłumaczenia dzieciaka: "zbiłem okno w cerkwi bo i tak wszystkie inne były wybite".
    Mnie problem tu poruszany raczej przypomina sytuacje: jak dzieciak wybije okno w cerkwi to źle, ale jak bardziej ustosunkowani postanowią zrownac cerkiew z ziemia to juz dobrze- i wedle prawa i oglądu spoleczenstwa.. Na dzieciaku wiesza sie psy, a to drugie uchodzi płazem z aprobata wiekszosci...a chyba tak nie powinno byc.. (i wcale nie chodzi tu o wybielenie złego zachowania dzieciaka...)
    Ostatnio edytowane przez buba ; 19-11-2011 o 17:00
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)