Pokaż wyniki od 1 do 10 z 38

Wątek: Moczarne, czyli co w trawie piszczy?

Widok wątkowy

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Domyślnie Odp: Moczarne, czyli co w trawie piszczy?

Cytat Zamieszczone przez bartolomeo Zobacz posta
    Więc piętnujmy "zrównanie cerkwi z ziemią", ale nie namawiajmy do wcześniejszej dewastacji:

.
    Tak by bylo najlepiej!

I powiem ci , ze te pare lat temu jak nam wlepili lesnicy mandat za namiot kolo Smolnika to naprawde bylo mi troche glupio , ze sie tam rozbilismy, ze moze faktycznie cos zniszczylismy, ze moze faktycznie powinnismy zachowac sie inaczej. Ja wtedy naprawde uwierzylam w ta historie o robaczkach.. Acz gdy potem widzialam koparki ryjące to "święte" miejsce - to różne mną targały uczucia.. Przychodzi w takich momentach czlowiekowi do glowy- ze te wszystkie rezerwaty to kit, ze sa rezerwatami poki jest tak wygodnie, a potem jeden podpis jakiegos bubka z góry i rezerwatem byc przestaje.. I jakos sie czlowiek w takim momencie czuje tylko takim durnym pionkiem w ukladance ktorego znowu zrobili w balona..
    Acz jednoczesnie nie mowie ze trzeba wszystko niszczyc dokola i spalic dla zasady wszystkie rezerwaty.. Tylko smuci ten totalny brak sprawiedliwosci...

To tak z fotkami w kosciolach- nie mozna robic , nawet bez błysku- bo "zabytki sie zniszcza"/bo msza/bo świete miejsce - ale jak zaplacisz 20 euro to mozesz pstrykac fleszem dookola do woli..

Cytat Zamieszczone przez bartolomeo Zobacz posta
    I nie usprawiedliwiajmy swojego postępowania tym, że ktoś coś kiedyś gorszego zrobił.
    Nie chodzi o usprawiedliwianie- ale irytujące jest , ze ciebie gonią/karzą/potępiają za to małe, a jednoczesnie to duzo gorsze uchodzi płazem..

Jak potępiac to jedno i drugie,i najlepiej proporcjonalnie do wyrządzonego zła
    Ostatnio edytowane przez buba ; 19-11-2011 o 17:45
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)