Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 62

Wątek: Mój ślad dla potomnych [wydzielone]

Mieszany widok

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Domyślnie Odp: Mój ślad dla potomnych [wydzielone]

Cytat Zamieszczone przez Krysia Zobacz posta
    No ale na ścieżki były pieniążki z Waszej ukochanej Unii zdaje się;-)
    więc cóż w tym dziwnego, że TYLE ich powstało.
    Jest kasa, ktoś chce zarobić, chyba rachunek jest prosty?
    Kochanej czy niekochanej.
    Te same pieniądze dałoby się wykorzystać w sposób znacznie bardziej sensowny, to urzędnikom, którzy usiłują "zwiększyć atrakcyjność Bieszczadów" brak wyobraźni i pomysłu jak to zrobić i na co pieniądze przeznaczyć. Myślą ze jak utworzą dwudziestą piątą w okolicy ścieżkę przyrodniczą - to miejscowym w znaczący sposób zwiększą się dochody.
    Dużo by gadać, pisać, na "sąsiednim" forum była nawet taka dyskusja "co zrobić aby turyści przyjeżdżali w Bieszczady", czy jakoś tak.
    Widać że miejscowi, przynajmniej ci wypowiadający się na tamtym forum zupełnie "nie czują" tego czego poszukują w Bieszczadach turyści.

A wykonawcom tej pożal się Boże "inwestycji" brak z kolei elementarnego wyczucia dobrego smaku.

Krysia - nie mogę się nadziwić jednemu, bo już kilka razy na ten temat rozmawiałyśmy.
    Nie podoba Ci się znakowanie wszystkiego co popadnie w Bieszczadach, tak samo zresztą, jak i mi, a jeździłaś w swoim czasie do Sąsiadów aby tam umieszczać na drzewach znaczki. Nie wiem, czy tam to co innego niż w Polsce, czy też od tego czasu (tzn. od naszej dyskusji nieco ponad 2 lata temu) tak bardzo zmieniły Ci się poglądy.

I jeszcze na koniec - całkowicie zgadzam się z Bartolomeo - walnięcie znaczka ścieżki na zabytkowej cerkwii jest idiotyzmem ale te bazgroły na jej scianach, tak samo zresztą jak w każdym innym pięknym miejscu zniesmaczają mnie jeszcze bardziej.
    Zresztą nie tylko "pięknym" miejscu. Graffiti na starym ceglanym murze też jest dla mnie obrzydliwe.

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

Cytat Zamieszczone przez Basia Z. Zobacz posta
    Krysia - nie mogę się nadziwić jednemu, bo już kilka razy na ten temat rozmawiałyśmy.
    Nie podoba Ci się znakowanie wszystkiego co popadnie w Bieszczadach, tak samo zresztą, jak i mi, a jeździłaś w swoim czasie do Sąsiadów aby tam umieszczać na drzewach znaczki. Nie wiem, czy tam to co innego niż w Polsce, czy też od tego czasu (tzn. od naszej dyskusji nieco ponad 2 lata temu) tak bardzo zmieniły Ci się poglądy.
    Hę?
    A ja gdziekolwiek napisałam, że mi się nie podoba???
    KIEDY???
    Nie podoba mi się UE-ale szampan już się chłodzi w lodówce w oczekiwaniu na jej rozpad;-)23 marca Grecja zostanie ogłoszona bankrutem i się zacznie show;-)
    Jedyne co to data może być inna, bo ta jest jakby nieformalna i krąży po necie tylko.
    A co do szlaków nigdy nie mówiłam, że jestem przeciw, bo świadczyłoby to o tym co piszesz, co najmniej rozdwojeniu jaźni;-))))
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

Dostali kasę trzeba wypaćkać farbę;-)
    proste jak 2 razy 2;-)))))

PS-Buba weź że się do mnie odezwij na gmailu na czacie, bo coś się znajdzie!
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Żeby jeszcze zilustrować.
    Chodzi mi o graffiti w takich np. miejscach:

To jest Nikiszowiec, osiedle w Katowicach powstałe na początku XX w. Dla niektórych obrzydliwe, dla mnie - piękne.
    Gdyby te mury wszystkie umyto (co pewnie kiedyś nastąpi) nie byłoby już takie piękne, ale jednocześnie widoczne graffiti tez te mury psuje.

Dlaczego nie mogło zostać tak jak jest ?

Przyznam się Wam do jednego. Kiedy miałam 8 lat razem z koleżanką zapragnęłam się uwiecznić kredą na starym ceglanym murze obok szkoły, a mianowicie napisać tam "dupa".
    Właśnie jak pisałyśmy przechodziła starsza nauczycielka i zwróciła nam uwagę, ale w grzeczny sposób "dziewczynki, co wy robicie, nie wstyd wam".
    No i było nam wstyd i do tej pory byłoby mi wstyd gdzieś się w dowolnym miejscu podpisać.

Bieszczadnik
    Na forum od
    04.2011
    Rodem z
    Piastowy

Cytat Zamieszczone przez Basia Z. Zobacz posta
    Przyznam się Wam do jednego. Kiedy miałam 8 lat razem z koleżanką zapragnęłam się uwiecznić kredą na starym ceglanym murze obok szkoły, a mianowicie napisać tam "dupa".
    hihihihi
    jako niegrzeczny chłopiec ze złej dzielnicy, też i brzydsze słowa zdarzało mi się bazgrać na ławkach i murach
    a trochę później w 80-tych latach takie specjalne "P" na murach malowałem
    ale wtedy też ktoś szybko dzwonił pod niezamalowany wtedy pewnie jeszcze numer:
    http://behance.vo.llnwd.net/profiles...1189406730.png

prowydnyk chaszczowy Awatar Browar
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Kraków

Piękne.Równie wytworne jak blockhauzy w Auschwitz I
    Pozdrav

Forumowicz Roku 2012
    Forumowicz Roku 2011
    Forumowicz Roku 2010
    Awatar don Enrico
    Na forum od
    05.2009
    Rodem z
    Rzeszów

Jak już się Basia przyznała do maziania po ścianach to ja też.
    Było tak.
    Wybraliśmy się z kolegą pewnego styczniowego poranka aby pomazać farbą na ścianie.
    Co by nikt nie przeszkadzał wybraliśmy wczesną, jeszcze ciemną porę.
    Na ulicach totalny spokój , bo i dlaczego mieli by się plątać jak trwała jeszcze godzina milicyjna.
    Machnęliśmy spory napis na budynku popularnej wówczas kawiarni Hortexu położonej w centrum miasta
    I co ?
    I całkowite rozczarowanie mnie ogarnęło gdy parę godzin później przyszedłem sprawdzić czy nasze dzieło wzbudza entuzjazm przechodniów.
    Napisu NIE BYŁO
    Jak to ?
    Tyle pracy na nic.
    Jakiś wandal zamalował.
    To rozczarowanie spowodowało że przestałem zaniechałem tej twórczości.

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Cytat Zamieszczone przez bartolomeo Zobacz posta
    namalowanie znaku na cerkwi nie jest największym błędem związanym ze ścieżką, to jedynie konsekwencja znacznie większego błędu. Tym kardynalnym błędem jest trend do znakowania ścieżek bez opamiętania, wszędzie gdzie się da i jak się da. .
    a z tym sie zgadzam w 100%..

ale ze sciezkami rosnacymi jak grzyby po deszczu bez opamietania jakos nikt nie walczy... tzn pamietam taki watek na tym forum o takim jednym co podjał walke i "zdjął" oznaczenia jakiejs sciezki.. no ale sie zaraz podniosl tumult i wandalem zostal nazwany nie ten co zrobil sciezke tylko ten ktory ja unieszkodliwił ;-)
    Ostatnio edytowane przez buba ; 02-03-2012 o 20:07
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Bieszczadnik Awatar maciejka
    Na forum od
    07.2009

Podpisuję się;-) obiema rękami pod tym, co napisali Asia (słowo w słowo:) i Bartolomeo.
    Buba, ja na Twoim miejscu siedziałabym cicho po takiej wpadce...Naprawdę nie ma się czym chwalić i co gorsze zachęcać do takiej działalności!
    Ale nie! Ty się jeszcze domagasz lizaka! Za wysmarowanie nowiutkiej chatki na Ukrainie!
    Aż mnie krew i wstyd zalewa, zwłaszcza, że to u sąsiadów....Czuję się głupio i z poczuciem winy, właśnie za takich jak Ty...
    A na „przykrywkę” rzucacie malowanie szlaków...
    Niby ten sam wandalizm....Kompletnie różne sprawy. Choćby od strony prawnej. Ty mażesz po ścianach cudzych bez pozwolenia...Robisz to dla własnego ego i coś tam...Szlak jest prawnie usankcjonowany i ma cel...że głupio nasmarowany też się zgodzę, jak moi poprzednicy!
    Ale jak to ma usprawiedliwić prymitywne mazajstwo po ścianach...?
    Że dzieciaki mają taki pęd i bunt, no cóż...ale Ci ze stażem na karku i nabytą edukacją...?

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Cytat Zamieszczone przez maciejka Zobacz posta
    Podpisuję się;-) obiema rękami pod tym, co napisali Asia (słowo w słowo:) i Bartolomeo.
    Buba, ja na Twoim miejscu siedziałabym cicho po takiej wpadce...Naprawdę nie ma się czym chwalić i co gorsze zachęcać do takiej działalności!
    Ale nie! Ty się jeszcze domagasz lizaka! Za wysmarowanie nowiutkiej chatki na Ukrainie!
    Aż mnie krew i wstyd zalewa, zwłaszcza, że to u sąsiadów....Czuję się głupio i z poczuciem winy, właśnie za takich jak Ty...
    Lizaka sie nie domagam, ale siedziec cicho tez nie zamierzam jak mam swoje zdanie. Ty i reszta nie musicie sie z nim wcale zgadzac.. Mozecie grzmic, potepiac i rzucic na mnie klątwe Mozecie sie tez za mnie kolektywnie wstydzic

Cytat Zamieszczone przez maciejka Zobacz posta
    [ompletnie różne sprawy. Choćby od strony prawnej. (...)...Szlak jest prawnie usankcjonowany i ma cel..]
    To tak jak u nas w lesie... Dziadek porąbal i zabral zwalone drzewo by miec sie czym grzac w mrozy to dostal mandat... Sasiad po daniu w łape lesniczemu w majestacie prawa i z pozwoleniem w kieszeni wycial kilkanascie takich drzewek by miec czym palic w kominku.. Jak ktos ma układy, znajomosci, wie z kim obgadac i pokombinowac by prawo bylo formalnie za nim to i spoleczna akceptacje miec bedzie...
    Ostatnio edytowane przez buba ; 02-03-2012 o 20:33
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)