Pokaż wyniki od 1 do 10 z 62

Wątek: Mój ślad dla potomnych [wydzielone]

Mieszany widok

Fotografik Roku 2013
    Fotografik Roku 2012
    Fotografik Roku 2011
    Awatar Pierogowy
    Na forum od
    03.2010
    Rodem z
    Tarnowskie Góry Wysokie

Domyślnie Odp: Mój ślad dla potomnych [wydzielone]

hallo,

moje zdanie w tej sprawie jest jasne i ....tyle ;

W miejsce marzących o mazaniu pojawiła się społeczność wlepiająca(nie mylić z mundurem !)
    tzn:z miast i wsi ruszyła na outdoorowy podbój wszelkich równości ściennych ...

-fotografia pochodzi z toalety męskiej na Słowacji (wysokość lekko ponad 1000 mnpm ...większość wlep to sprawa... polska )

asiu 999
    - a propos książek i śladów po poprzednich czytelnikach-przyszedł czas na ebooki ??? ...hm,ale nie mozna w nich zaginać rogów i pisać listów miłosnych na marginesach ,znając następną czytelniczkę
    "Najlepsze miejsce na namiot .jest zawsze troszkę dalej..."

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Cytat Zamieszczone przez Pierogowy Zobacz posta
    hallo,

moje zdanie w tej sprawie jest jasne i ....tyle ;

W miejsce marzących o mazaniu pojawiła się społeczność wlepiająca(nie mylić z mundurem !)
    tzn:z miast i wsi ruszyła na outdoorowy podbój wszelkich równości ściennych ...
    Przyznam ze i ja nosze w portfelu wlepki z "Harnasiem" - czyli logo SKPG "Harnasie", ale wklejam w :

- książkach wierzchołkowych na Słowacji, obok się podpisuję
    - książkach pamiątkowych w chatkach, w muzeach itd - tam gdzie nas proszą o wpis
    - w specjalnie na to wyznaczonych miejscach w chatkach studenckich, zazwyczaj są to takie tablice, np. obok drzwi.

No i tu mogę wkleić

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Cytat Zamieszczone przez Basia Z. Zobacz posta
    Przyznam ze i ja nosze w portfelu wlepki z "Harnasiem" - czyli logo SKPG "Harnasie", ]
    a ja mam taka sama nalepke na srodku sciany w pokoju kiedys byl u mnie kolega i przylepil
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Botak Roku 2016 Awatar asia999
    Na forum od
    11.2008
    Rodem z
    jakieś 73 cm od Tarnicy ... w skali 1:1.000.000

Cytat Zamieszczone przez Pierogowy Zobacz posta
    - a propos książek i śladów po poprzednich czytelnikach-przyszedł czas na ebooki ??? ...hm,ale nie mozna w nich zaginać rogów i pisać listów miłosnych na marginesach ,znając następną czytelniczkę
    ebooki??? eeeee.... nie neguję, ale...jakoś tak niektóre rzeczy nie smakują mi w wydaniu e-..., ale gdyby tak mazianie przeszło wyłącznie do sfery e- to nie miałabym nic przeciwko.
    a tak poza tym to oczywiście nie każde mazianie po książce jest z gruntu złe albo nieuzasadnione. Np takie miłosne wyznanie w podarowanej książce..mniam ale w takiej bibliotecznej? wiesz jakie to przykre jak trzeba książkę oddać? no chyba, że karę płacić za przetrzymywanie, do czasu aż miłość minie
    a pamiętam też z czasów studenckich krążące opowieści o egzemplarzu książki napisanej przez pewnego Pana Profesora zglosowany przez niego własnoręcznie ołówkiem - traktowany był niemal jak świętość (wielu o nim słyszało, niewielu widziało więc nie wiem czy istniał naprawdę).
    więc czasami uzupełnienie książki jakimś wpisem jest jej ubogaceniem, bezsensowne mazianie nigdy takiego zaszczytu nie dostąpi, chociaż własną zakupioną książkę każdy ma prawo ozdobić jak tylko mu się podoba, jeżeli uzna, że jest to w porządku.

nie mam nic przeciwko mazianiu przez kogoś we własnym domu lub mieszkaniu węglem po ścianach, wydrapywaniu napisów na własnych samochodach i ciapaniu farbą np w prywatnych szopkach na drzewo, wiatach na ognisko lub płotach. Nic mi do tego.

(...jestem niekonsekwentna - miałam już tu nie maziać ale mnie Pierogowy sprowokował...tymi książkami...)

Fotografik Roku 2013
    Fotografik Roku 2012
    Fotografik Roku 2011
    Awatar Pierogowy
    Na forum od
    03.2010
    Rodem z
    Tarnowskie Góry Wysokie

Cytat Zamieszczone przez asia999 Zobacz posta
    ale w takiej bibliotecznej? wiesz jakie to przykre jak trzeba książkę oddać?)
    hallo;
    ja tylko wyjaśnić chciałem
    za mojego chadzania do szkółki podstawowej niektóre książki tzw; lektury były towarem reglamentowanym( takie czasy były kiedyś ),tzn:jedna książka z biblioteki szkolnej na jedną klasę i czytało sie w.g kolejności w dzienniku -trzy dni i następny w kolejności itd.;
    ja miałem szczęście ,gdyż po mnie lektura trafiała w ręce najpiękniejszej dziewczyny w szkole i pisałem,pisałem ,a nawet plastyczne zdolności odkryłem przy okazji u siebiepisałem ołówkiem HB ,a znakiem odczytania moich wypocin było ich skrzętne wygumkowanie przez adresatkę
    ha,
    przypomniało mi się ,że widziałem kiedyś erotyki na-miziane w książeczce GOT PTTK i to słowne jak, i ilustrowane
    "Najlepsze miejsce na namiot .jest zawsze troszkę dalej..."

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)