Pokaż wyniki od 1 do 10 z 132

Wątek: Gen. Karol Świerczewski

Mieszany widok

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2012

Domyślnie Odp: Gen. Karol Świerczewski

Ankersztejn, Blumski a gdzie podział się Goldman, który był z elewami. Był więziony na Montelupich, dużo pózniej pisał pamiętniki, których nigdy nie opublikowano. Mówił mi o tym jego stryjeczny brat, więc musiał nazywać się Goldman.

Bieszczadnik Awatar delux
    Na forum od
    02.2012
    Rodem z
    piekła,cieleśnie lubuskie, sercem Teleśnica i Terka .

Cytat Zamieszczone przez partyzant Zobacz posta
    Ankersztejn, Blumski a gdzie podział się Goldman, który był z elewami. Był więziony na Montelupich, dużo pózniej pisał pamiętniki, których nigdy nie opublikowano. Mówił mi o tym jego stryjeczny brat, więc musiał nazywać się Goldman.
    Ankersztejn przeżył jak wiadomo,choć został utajniony przez komunę na całe lata,Blumski został ranny,Krysiński i Strzelczyk zgineli,a o Goldmanie jakoś nie słyszałem...
    Tak być nie może,bo tak być musi...

Bieszczadnik Awatar delux
    Na forum od
    02.2012
    Rodem z
    piekła,cieleśnie lubuskie, sercem Teleśnica i Terka .

Cytat Zamieszczone przez partyzant Zobacz posta
    A jeśli nawet jak Twierdzisz był jakiś Goldman z elewami szkoły podoficerskiej którzy stanowili obstawę Waltera,to niema co się dziwić że pamiętniki które napisał nie zostały wydane,bo jeśli napisał całą prawdę ,to komuna musiała by się przyznać że wysocy oficerowie WP Z obstawy Świerczewskiego dali nogę zaraz po pierwszych strzałach striłców sotennego Chrina...zostawiając Waltera samego z żołnierzami,który w tej sytuacji jako jedyny wyższy oficer dowodzący żołnierzami stał się łatwym celem upowskich bojców...
    Tak być nie może,bo tak być musi...

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)