Pokaż wyniki od 1 do 10 z 132

Wątek: Gen. Karol Świerczewski

Mieszany widok

Bieszczadnik
    Na forum od
    04.2009

Domyślnie Odp: Gen. Karol Świerczewski

Biesiek, żeby nie komplikować jak ci historycy o których mówisz

Odpowiedz mi na 1 proste pytanie.

Kto i na jakiej podstawie dał OUN i UPA prawo do decydowania o ludzkim życiu i śmierci Polaków ??

Argument o obronie własnej zupełnie odpada. Hitlerowcy rządzili na Ukrainie ogniem i mieczem, a jednak OUN i UPA z nimi kolaborowało.
    Poza tym mordowanie Polaków było niczym nie uzasadnione ponieważ Polacy nie stanowili żadnego zagrożenia ani dla Rusinów oraz dla niepodległości Ukrainy.

Po prostu UPA i OUN postawiło się w roli Pana Boga i to wszystko. Podobne rzeczy dzieją się na całym świecie, również w Europie np. podczas wojny w Jugosławii.

Jeszcze jedno - nie ograniczajmy historii UA i historii stosunków PL-UA do XX wieku i to jeszcze niecałego.

Bieszczadnik Awatar Biesiek
    Na forum od
    08.2009
    Rodem z
    Za daleko

Domyślnie Odp: Gen. Karol Świerczewski

Cytat Zamieszczone przez skyrafal Zobacz posta
    Biesiek, żeby nie komplikować jak ci historycy o których mówisz {??! - w którym miejscu ;-)))}
    Odpowiedz mi na 1 proste pytanie...
    Witam

Wybacz... ale... nie wiem, co Ci odpisać >;-> Normalnie... ROFL/ROC ;-))))))))
    Byłem przekonany, że moje wypowiedzi, pomimo użycia kilku skrótów myślowych, zarówno wobec nazw, jak kontekstów, czy wydarzeń są czytelne (np. zakładam,
    że ktoś, kto się wypowiada w temacie zna inne niż "1" ;-))) różnice pomiędzy 202 a 201 w świetle poruszanego tematu ;-)))), a moje stanowisko na temat
    prowadzonej dyskusji nie budzi wątpliwości.

Jednak... jak widać ;-))))))))))))))... myliłem się ;-)))))))))))))))).

Swoim pytaniem sprawiłeś, że... dalsza dyskusja w tym temacie staje się raczej bezprzedmiotowa ;-))). Chyba... ujmę to delikatnie >;-> - nie
    zrozumieliśmy się w pełni ;-))))))))))))))))))))))))))))))))). A dalsze prowadzenie wymiany... poglądów???... nie ma większego sensu z uwagi na... znowu
    ujmę to delikatnie ;-)))... pewną zbieżność stanowisk w niektórych obszarach ;-))). A i tak odbiegliśmy już bardzo daleko od Jabłonek.

I chociaż nasuwa mi się kilka pytań, chciażby o to, czy już nie masz już wątpliwości, że:

Cytat Zamieszczone przez skyrafal
    ...Hitlerowcy rządzili na Ukrainie ogniem i mieczem, a jednak OUN i UPA z nimi kolaborowało...
    bo wcześniej chyba trochę inaczej na to spoglądałeś ;-)))))
    ...Jak to na czym polegało. (... fałszowanie historii...)
    Przede wszystkim na tym, że UPA jest pokazywane jako organizacja kolaborująca z hitlerowcami podczas gdy UPA była świetnie zinfiltrowana przez służby ZSRR...
    to zakończę naszą wymianę opinii w sposób, mam nadzieję jednoznacznie dla Ciebie czytelny ))))))

Na Twoje jedno PROSTE pytanie)))))

Odpowiedz mi na 1 proste pytanie.

Kto i na jakiej podstawie dał OUN i UPA prawo do decydowania o ludzkim życiu i śmierci Polaków ??
    odpowiem, z całkowitym przekonaniem, udzielając jednej PROSTEJ ;-)))) odpowiedzi ;-)))

NIKT im nie dał, i NIKT im nie miał prawa dać. I chyba nikt w tym wątku nie twierdził inaczej ;-))) Ale... to tylko moja osobista opinia, być może ktoś
    ma inne zdanie ;-)))

Pozdrawiam.
    Stosy nie rozświetlają ciemności.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)