Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Bukowińska część Karpat

Widok wątkowy

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Domyślnie Odp: Bukowińska część Karpat

dzieki za odpowiedz i wiele fajnych porad!!

Cytat Zamieszczone przez Petefijalkowski Zobacz posta
    c/Totalnym kosmosem jest posterunek pogranicznikow w Ruskiej, jak zjezdzasz z Prz. Szurdyn do Ruskiej, zaraz na samiuskich poczatku przed zabudowaniami. Szlaban, buda po jakims UAZie zagospodarowana
    jako posterunek z koza w srodku, obsada 3-4 zolnierzy. Kontrola obowiazkowa, nie da sie przejsc inaczej. Jak pisalem w sprawozdaniu ja gralem tam glupa ze jestem Ukraincem Ale nie sadze byscie mieli tam
    jakiekolwiek problemy]
    chyba jednak nie bedzie okazji sie spotkac z pogranicznikami bo za przelecza szurdin zaraz zamierzamy skrecic w prawo na gorska wioske foszki i przez gorke przejsc w doline rzeczki putyla

. Zdecydowanie warto sie wykapac w Szepocie (zwyklym) pod wodospadem "Szepitski Huk" czy jakos tak. Sa tam dwa duze "baseny" przy kolejnych kaskadach. Popularne miejsce odpoczynku miejscowych. Wodospad znajduje sie no nie wiem
    kilometr od skrzyzowania w Szepicie w kierunku na Seliatyn.l]
    oj wielka strata zesmy tego nie wiedzieli rok temu bedac w szepocie.. a tak droge na seljatyn przejechalismy autobusem i to calkiem bez swiadomosci ze tam jest fajny wodospad! a kapiel nam sie wtedy marzyla bo dni byly gorace

e/ W Krasnoilsku warto wstapic na targ, jest masowo uczesczany przez furmanki z konmi, ja chyba widzialem z 10sztuk takowych, mozna sie potem zalapac na przejazdzke. Targ znajduje sie ok 1-2km od skrzyzowania
    w Krasnoilsku w kierunku na Lupka-Frumoasy(w kierunku Falkiw)]
    juz oczyma wyobrazni widze nasza gromadke na targu wsrod furmanek!
    wiesz moze czy ten targ jest codziennie czy w ktores specjalne dni?

a co to jest "Lupka-Frumoasy"??? bo nic takiego na moje mapie nie widze? chodzi o ta droge idaca na poludniowy zachod w strone falkiwa ktora sie potem konczy w lasach i przechodzi w sciezke? tzn z tego co widze na fokach to tam sciezki wyrazniej nie ma tylko sie zapodaje bezdrozem?

https://picasaweb.google.com/1183232...03017737668210
    a gdzie to bylo? przy drodze z falkiwa na dolisznij szepit? gdzies na uboczu czy we wsi?

h/w Seliatynie na skrzyzowaniu jest wielki postkomunistyczny bar z koza w srodku, klimat ze hej....]
    z drogi nam seljatyn ale zastanawiam sie czy nie odbic z racji na ten bar!!! cos cieplego tam mozna bylo zjesc?
    Ostatnio edytowane przez buba ; 09-12-2011 o 14:40
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)