Swego czasu dużą popularnością cieszyły się zagadki, w których to celował Piotr_S, mam nadzieję, że wrócimy do tego cyklu.
Oto moja, co jest na zdjęciu i skąd pochodzi?
wasza
(tybylcy - wykluczeni z odgadywania), ale mogą śmiało zadawać pytania.
Swego czasu dużą popularnością cieszyły się zagadki, w których to celował Piotr_S, mam nadzieję, że wrócimy do tego cyklu.
Oto moja, co jest na zdjęciu i skąd pochodzi?
wasza
(tybylcy - wykluczeni z odgadywania), ale mogą śmiało zadawać pytania.
asiczka:mrgreen:
okaz pod ochroną
Nie jestem tubylcem, ale pytanie jest tak proste, że nie odpowiem na nie.
Napis jest dość wyraźny, więc dla udzielenia prawidłowej odpowiedzi wystarczy umiejętność czytania po rosyjsku (a w tym konkretnym przypadku - po radziecku).
Pozdrawliaju wsiech sołdatow, oswoboditieli goroda Lieska w 1945 godu. Wiecznaja im pamiat.
I Was, Asiczka, toże pozdrawliaju.
Serdecznie pozdrawiam
Stały Bywalec.
Pozdrawia Was także mój druh
Jastrząb z Otrytu
I stoi sobie ten obelisk wśród drzew w Lisku.
pozdroowka
pozdroowka
marekm
>że wrócimy do tego cyklu.
Heh - byłoby fajnie, mam nadzieję że inni tez się dołaczą, sam tez lubię zgadywać:)
Na początek dwie łatwe zagadki:
zag02 - gdzie i co to jest?
zag01 - gdzie to jest? (sorry za jakośc - to screen z kamery analog.)
tubulcy - nie wykluczeni ze zgadywania :)
Pozdrawiam
Hej,
02 też prościutkie, jeśli ktoś był w Komańczy. Wystarczy jechać w stronę Cisnej, aby zobaczyć ten obiekt stylizowany na cerkwie, choc należący do obrządku rzymsko-katolickiego.
"niech będą błogosławione wszystkie drogi proste, krzywe, dookolne…"
http://takiewedrowanie.blogspot.com/
No nie wiem czy w zamyśle budowniczych było stylizować to na cerkiew :)
Teraz sporo osób się podśmiechuje , że w K sobie 3-cią cerkiew fundnęli
Oczywiście stoi to tam gdzie podałaś - czyli na cmentarzu przy wyjeździe z Komańczy na Cisną, a jest to kaplica cmentarna.
Pozdrawiam
No nie, rotfl, co jest do diabła? Chyba "moralizator" sie zepsuł. Napisałem słowo p_o_d_ś_m_i_e_c_h_u_j_e , od podśmiechiwać, a tu mnie gwiazdkami? Protestuje
Witam!
Sam jestem zaskoczony :)
Ale jak to mówią: jest sztuka? Jest! :)
Pozdrawiam
Darek Magusiak
"bzdura! widział ktoś sapera na linuksie?! albo pasjans? brak tych podstawowych aplikacji biurowych dyskwalifikuje ten system w urzedach."
ja wiem ..... ! ja wiem! co to jest!
grób mielonki rzeszowskiej!
K
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)