Co to jest mordolotek? :)
A takie coś: http://forum.bieszczady.info.pl/show...l=1#post113917. Uszczegółowienie zasad w następnych postach.
Czterech panów B.
MORDOLOTEK to zabawa wymyślona przez Piskala i związana z typowaniem zwycięzców konkursu. Jeśli cała czwórka, na którą oddało się głos w II turze, zostanie wybrana Powsimordami, głosujący bierze udział w losowaniu nagrody dla "typera z intuicją". Nie ma żadnego oddzielnego głosowania - typuje się głosując w II turze, czyli mimochodem
A teraz:
NAGRODY, NAGRODY, NAGRODY!!!
NAGRODY DLA POWSIMORD
Poniżej lista nagród na dziś. Wykaz będzie oczywiście sukcesywnie uzupełniany. Jestem pewien, że i w tym roku sponsorzy nie zawiodąTegoroczni finaliści konkursu otrzymają:
Forumowicz Roku
- okolicznościowy dyplom i gadżet,
- mokra (?) niespodzianka od Piskala,
- butelka wina domowej roboty od Hero,
- butelka okowity od Zbyszka,
Ekspert Roku
- książka "Cerkwie szlaku ikon" Roberta Bańkosza,
- prawdziwy garniec prawdziwych pierogów od Klubu Rzeszowskiego,
Literat Roku
- piernikowe serduszko bieszczadzko-kujawsko-pomorskie od WUKI,
Fotografik Roku
- prawo do organizacji imprezy w rezydencji Mavo,
- koszulka termoaktywna od Zbyszka,
- mokra (?) niespodzianka od Piskala.
- butelka okowity od Zbyszka.
NAGRODY DLA WSZYSTKICH GŁOSUJĄCYCH
Wśród elektoratu zostanie wylosowanych:
- Łącznie 10 map "Sztuka pogranicza polsko-słowackiego", "Etnografia pogranicza polsko-słowackiego" oraz "Przyroda pogranicza polsko-słowackiego". Są to turystyczne mapy 1:130.000 ze szczegółowymi opisami i zdjęciami na odwrocie, zdjęcia w załączniku. Uwaga! Zgodnie z wolę P.T. Anonimowego Sponsora z losowania wyjęci są mieszkańcy dalekiego, ale jakże bliskiego Rzeszowa - ci mogą zaopatrzyć się w mapy innymi kanałami (info na PW).
- Flaszka dobrego trunku do samodzielnego wykopania w Bieszczadach - tradycyjny gift od Wojtka1121.
NAGRODY DLA FINALISTÓW MORDOLOTKA
Do wylosowania:
- termos i 2 kubki termiczne od Zbyszka.
Tradycyjnie warunkiem odbioru nagród dla Głosujących i Morodolotkowiczów jest obecność na KIMB-ie!
Dziękuję i czekam na dalsze zgłoszenia darczyńców!
Ostatnio edytowane przez Marcowy ; 31-01-2012 o 09:26
Ja żałuję, że zagłosowałam w ogóle.
i tyle
"...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
Nikt nie zabroni nam śnić..."
Bogdan Loebl
Po raz ostatni udzielam wyjaśnienia w tej dyskusji. Pomysł Marcowego nie był wcześniej ze mną konsultowany i nie zamierzam nikogo wskazywać (poza udziałem w głosowaniu). Rezygnacje podtrzymuję i tyle. Pozdrawiam.
WUKA
www.wukowiersze.pl
Tak sobie myślę, że zawsze może się zdarzyć, że ktoś zrezyzygnuje z nominacji.
Może po ogłoszeniu wyników I tury powinien być moment przerwy- ciszy przedwyborczej...?
żeby nominowani mogli zapoznać się z wyrokiem;-) wyrazić swoje zdanie i potem dalej wybory...?
Przyznam, że nic z tej wypowiedzi nie zrozumiałem (a z poprzedniej to jeszcze mniej), za to bardzo podoba mi się słówko 'ontogenetyka' i chyba je sobie walnę w stopkę. A Ty tymczasem zorganizuj na nagrody dla Powsimord bulwy tego topinamburu (też ładne słówko) bo ze sponsorami coś cienko.
Bartolomeo
vice-piedoła
Czterech panów B.
No więc ja się pytam: co z tymi co głosowali na Wukę.
Mamy zagłosować jeszcze raz w całości czy tylko w tej jednej kategorii.
"...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
Nikt nie zabroni nam śnić..."
Bogdan Loebl
Mówiąc o cesji tytułu miałem na myśli to, że zwycięzca może zrobić z tytułem, co mu się żywnie podoba. Mieliśmy już przypadki odmowy przyjęcia tytułu Powsimordy i nikt nikomu za to łba nie urwał. Głosujemy w każdej kategorii tylko na jedną osobę, tę - naszym subiektywnym zdaniem - najlepszą, więc "rezygnacja z bycia subiektywnie najlepszym" wydaje mi się nieco kuriozalna
A pomysł honorowania wicelidera tej sytuacji wydaje mi się dość niezręczny. Wolałbym nie rozwijać myśli.
Ale dobrze. Nic na siłę. Robimy tak:
Zgodnie z jej prośbą, na WUKĘ nie głosujemy. Osoby, które oddały na nią głosy, są proszone o ponowne przesłanie kart (przypomnę im o tym w PW).
Mimo wszystko - zapraszam do urn!![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)