Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Zimowe morze

Mieszany widok

prowydnyk chaszczowy Awatar Browar
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Kraków

Domyślnie Odp: Zimowe morze

Cytat Zamieszczone przez buba
    Pociagi jezdzily wtedy do Łeby?
    Ano jeździły,a dzisiaj nie jeżdżą?
    Morze było zamarznięte na 30 minut marszu czyli ok 2-2,5 km,tyle pamiętam.Wzdłuż brzegu była taka biała poświata poza horyzont,niesamowita.Widziałem ją również w kierunku Szwecji,ale nie wiem jak daleko było do północnego lodu.
    I ceny mnie wtedy zaskoczyły,były o połowę mniejsze niż w sezonie.

Pomyliłem się z umiejscowieniem czasowym,to był marzec 1985r,a nie luty i pierwsza połowa.Na zdjęciach zapodaję wiew ze swojego zeszytu z wycieczkami i pudło z biletami z tamtego okresu,sorry że nie konkretny bilet ale nie bardzo chce mi się szukać (a jest tam)
    Załączone obrazki Załączone obrazki
    Pozdrav

Bieszczadnik Awatar DUCHPRZESZŁOŚCI
    Na forum od
    10.2006
    Rodem z
    z brzozowego gaju na Podlasiu, obecnie piaski mazowieckie

Buba! Jak zawsze jesteś niesamowita. Niegdyś podziwiałem Elżbietę Dzikowską, ale teraz jestem Twoim wielbicielem. Jednego dnia Podlasie, następnego Śląsk, to znów Pomorze. Mało kraju, to jeszcze Ukraina. Jak Ty potrafisz wygospodarować tyle czasu? A pociągi do Łeby nadal kursują.

Cytat Zamieszczone przez Browar Zobacz posta
    (...)
    Na zdjęciach zapodaję wiew ze swojego zeszytu z wycieczkami i pudło z biletami z tamtego okresu,sorry że nie konkretny bilet ale nie bardzo chce mi się szukać (a jest tam)
    Browar! Jestem pod wrażeniem. Zawsze byłem pełen podziwu dla twojej wiedzy. Ale teraz to mnie zaskoczyłeś całkowicie. Nie dość że, masz zapiski gdzie, kiedy i w którym roku. To na dodatek pokwitowanie w postaci pudła z biletami.
    Pozdrawiam
    DUCHPRZESZŁOŚCI

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Cytat Zamieszczone przez DUCHPRZESZŁOŚCI Zobacz posta
    Jak Ty potrafisz wygospodarować tyle czasu?
    staram sie jak moge .. i kombinuje jak sie tylko da...

A pociągi do Łeby nadal kursują.

.
    serio?? skad? o ktorej? przydalby sie takowy pociag, oj przydal!! internetowy rozklad mi nie wyswietla zadnych..

Cytat Zamieszczone przez Browar Zobacz posta
    I ceny mnie wtedy zaskoczyły,były o połowę mniejsze niż w sezonie.

)
    ja glupia na to liczylam, wiec tez zostalam zaskoczona...
    Ostatnio edytowane przez buba ; 07-01-2012 o 00:46
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Bieszczadnik Awatar DUCHPRZESZŁOŚCI
    Na forum od
    10.2006
    Rodem z
    z brzozowego gaju na Podlasiu, obecnie piaski mazowieckie

Cytat Zamieszczone przez buba Zobacz posta
    serio?? skad? o ktorej? przydalby sie takowy pociag, oj przydal!! internetowy rozklad mi nie wyswietla zadnych.. .
    Jak to w naszym kraju bywa, kursy pociągów są tylko latem od 24 czerwca do 31 sierpnia. Jeden z pociągów by Ci pasował.
    Wyjazd z Wrocławia Głównego o 21.10 przez Poznań, Piłę, Słupsk, Lębork by w Łebie być o 7.34. Tak było w 2011.
    Pozdrawiam
    DUCHPRZESZŁOŚCI

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Jak to w naszym kraju bywa, kursy pociągów są tylko latem od 24 czerwca do 31 sierpnia. Jeden z pociągów by Ci pasował.
    Wyjazd z Wrocławia Głównego o 21.10 przez Poznań, Piłę, Słupsk, Lębork by w Łebie być o 7.34. Tak było w 2011.
    Tylko ze mi nie pasuje jechac do Łeby latem.. mysle ze biorac pod uwage plany (przejscie do Rowów) optymalny bylby kwiecien lub pazdziernik
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez buba Zobacz posta
    mysle ze biorac pod uwage plany (przejscie do Rowów) optymalny bylby kwiecien lub pazdziernik
    Początek września jest idealny,przy delikatnym zachodnim wietrze temperatura Bałtyku w tym miejscu sięga 27 stopni! A ruch ludzki od zawrotki szlaku (ok wyrzutni) z wydmy do Rowów jest zerowy.Jechałem tamtędy na rowerze,samym brzegiem,po twardym piasku na granicy wody,startowałem z Rowów.Woda kryształ i do tego ciepła,nawet piwa nie było jak schłodzić (skandal!),jedyni ludzie to... co 200-300m opalała się laseczka na waleta Miałem mocno podzieloną uwagę między widoki,przyrodę a panie, ale nie odczuwałem dysonansu
    Pozdrav

Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Kraków

Nie dość że, masz zapiski gdzie, kiedy i w którym roku. To na dodatek pokwitowanie w postaci pudła z biletami.
    To trochę odwrotnie,zapiski powstały kilka lat po fakcie,na podstawie zbieranych wcześniej biletów i nędznej pamięci
    Pozdrav

Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Kraków

Buba! Jak zawsze jesteś niesamowita. Niegdyś podziwiałem Elżbietę Dzikowską, ale teraz jestem Twoim wielbicielem. Jednego dnia Podlasie, następnego Śląsk, to znów Pomorze. Mało kraju, to jeszcze Ukraina. Jak Ty potrafisz wygospodarować tyle czasu? ...
    Ja Bubę doskonale rozumiem,clou życia to przemieszczanie się,do tego widoki odbierane przez podróżniczy pryzmat...
    Pozdrav

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)