"W ciemności" to pierwszy film który wyciągnął mnie do kina od 10 lat:). W związku z tematyką która mnie interesuje i przyznam że film dobry, aktorzy super, ale zdecydowanie wolę czytać książk.
I raczej przy książkach zostanę.
"W ciemności" to pierwszy film który wyciągnął mnie do kina od 10 lat:). W związku z tematyką która mnie interesuje i przyznam że film dobry, aktorzy super, ale zdecydowanie wolę czytać książk.
I raczej przy książkach zostanę.
Ja wróciłem rozczarowany. Sama historia oczywiście przejmująca... Ale pokazana płasko, szybko - dużo treści, mało emocji... Przemiana Sochy? Widoczna poprzez porównanie zachowania na początku i końcu filmu, ale gdzie proces, gdzie emocje, rozterki, strach? Najniższe instynkty- pokazane, odhaczone. Zabicie własnego dziecka - wydarzenie oczywiste w filmie i do przewidzenia... A to nie może tak być!, to musi wciskać w fotel, wyciskać łzy nawet u faceta!!! Po wyjściu z kina zamiast wracać myślą do wydarzeń, zastanawiałem się, dlaczego mną nie wstrząsneło, dlaczego nie wzruszyło? Historia ważna, warta opowiedzenia, zapamiętania, przemyślenia... Sposób jej opowiedzenia moim zdaniem beznamiętny.
Gór, co stoją nigdy nie dogonię... -->
Pokazana szybko???mnie tam po tym szybko to tyłek bolał;-))))))
"...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
Nikt nie zabroni nam śnić..."
Bogdan Loebl
Dziś "W ciemności" załapał się do finałowej piątki w kategorii "film nieanglojęzyczny". I choć dostał tę nominację do Oskara
pomimo tego że
i to brzydkiego, no i sposób opowiadania jest ewidentnie
to ja i tak będę trzymał kciuki Bo choć nie jest to skończone arcydzieło to jednak film jest moim zdaniem wart dobrego słowa.
Czterech panów B.
Ale mi niespodzianka, no naprawdę;-)
A ja nie napisałam na początku, że dostanie tego Oskara za tematykę???
;-)
ale mi zaskoczenie, o jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aleeeeeeeeeeeeeee
"...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
Nikt nie zabroni nam śnić..."
Bogdan Loebl
...bo Żydzi...hmmm
pewnie jeszcze w tym temacie jest wiele takich "oskarowych" historii...nawet z bieszczadzkiego podwórka...
http://pl.wikipedia.org/wiki/J%C3%B3zef_Zwonarz
http://www.sprawiedliwi.org.pl/pl/fa...dzina-zwonarz/
za "W ciemności" trzymam kciuki.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki