ciekawe kiedy bedzie dostepny na plytach albo do sciagniecia.. bo do kin przestalam chodzic od kiedy pozamykali w okolicy wszystkie mile male kina o skrzypiacych krzeslach, chrzęszczacych glosnikach i zaśnieżonych ekranach...
Ponoc w Zagłębiu, nie pamietam juz gdzie (chyba Sosonowiec?) jest takie male stare kino gdzie sie oglada filmy przy stolikach popijajac piwko w takim to bym sama chetnie posiorbała ogladajac!
zazdroszcze malych kin... w multisyfie bylam raz, na zasadzie- wszytskiego trzeba sprobowac.. bylo to chyba 8 lat temu w Rzeszowie na Szreku.. mam wstret i uraz psychiczny do dzisiaj...
W Oławie bylo fajne kino- teraz jest zamkniete, a maja tam zrobic o zgrozo "centrum wspolpracy europejskiej".. We Wroclawiu byly ponoc dwa fajne, toperz mi mowil ze takie dzialajace jako DKFy.. Tez nie zdązylam.. Ciagle nie nadążam gonic przeszlosci, ciagle mi brakuje tych 10 lat o ktore za pozno sie urodzilam
moja mama i babcia tez tak mowia choc pochodza z Krakowa!!
Acz raczej nie uzywaly to jako przeklenstwo tylko raczej wyraz zrezygnowania, takie "a niech juz bedzie jak ma byc"
Pewnie te kanały nie maja tylko jednego wlotu.. Ciekawe czy da sie tam jakos wlezc.. I jak te kanaly wygladaja czy sa cale wypelnione rzeką czy jest jakis przeswit ze mozna pobrodzic albo na pontoniku splynac.. Przypuszczam ze ja zbyt duzy tchorz jestem na takie zwiedzanie ale majac jakis punkt zahaczenia moze bym tym zainteresowala moich "podziemnych" znajomych a potem obejrzala ich fotki
Zakładki