Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 34

Wątek: Prośba o pomoc przy ułożeniu trasy !!

Bieszczadnik Awatar tomas pablo
    Na forum od
    01.2009
    Rodem z
    pod karpacie

Domyślnie Odp: Prośba o pomoc przy ułożeniu trasy !!

tzn. bez przesady... jest tam trochę ''agro'' , ale opcja ''namiot'' jest ok. Tym bardziej , że w owej krainie można się rozbijać na dziko, bez jakiś drastycznych konsekwencji ze strony leśniczych / oczywiście zachowując zdrowy rozsądek i nie ingerując w środowisko/ .Ja parokrotnie spałem tam po prostu przy ognisku lub w aucie. Kup przewodnik np. Krycińskiego , poszperaj w necie jakieś opisy , znajdziesz to co Ci pasuje ......czy np. odszukiwanie miejsc po opuszczonych wsiach / polecam Lachawe, Kopysno / , czy szwędanie się w masywie Suchego Obycza , zwiedzenie cerkwi -Ulucz, Chyrzynka, Piątkowa, Posada Rybotycka i inne . Czy też wspomniane już forty przemyskie. Zawsze też można skoczyć w Biesczady, bo to po sąsiedzku .
    Tyle.

Bieszczadnik Awatar WILKU
    Na forum od
    07.2009
    Rodem z
    Bydgoszcz

Agro jest wygodne ale namiocik daje klimacik ;-). Dzięks za namiar na przewodnik. Chcemy z kumplami się sprawdzić i po prostu dać sobie w kość.Taka wyprawa łącząca "przetrwanie" z "obcowaniem z dziką przyrodą".Tacy jacyś dziwni jesteśmy ;-). Forty i opuszczone wsie to dobry pomysł ;-).

Na forum od
    01.2009
    Rodem z
    pod karpacie

no to tam dostaniecie w kość ... ja mam dobry zmysł orientacji / taki GPS we łbie wbudowany../ ale TYLKO TAM zdarzyło mi się pobłądzić . Ale to było CAŁKIEM przyjemne bładzenie

Na forum od
    07.2009
    Rodem z
    Bydgoszcz

Domyślnie Odp: Pomoc przy ułożeniu trasy :)

Witam,
    Jedziemy ze znajomymi w Bieszczady na majówkę. 5-6 dni na miejscu.Pomysł na wyprawę to Otryt. Jak widzę na mapie ,jest tam fajny szlak "zielony" z Lutowisk, po drodze San ;-). Sam Otryt to chyba jednak skąpy plan na 5-6 dni. Z jakimi szlakami połączylibyście właśnie Otryt ? Planujemy spanie w schroniskach/gospodarstwach agro itd.Byłem już na Połoninie Caryńskiej i Wetlińskiej więc chciałbym ruszyć coś nowego.
    Pozdrawiam

Bieszczadnik
    Na forum od
    03.2012
    Rodem z
    z Puńczy...

Domyślnie Odp: Pomoc przy ułożeniu trasy :)

Cytat Zamieszczone przez WILKU Zobacz posta
    Witam,
    Jedziemy ze znajomymi w Bieszczady na majówkę. 5-6 dni na miejscu.Pomysł na wyprawę to Otryt. Jak widzę na mapie ,jest tam fajny szlak "zielony" z Lutowisk, po drodze San ;-). Sam Otryt to chyba jednak skąpy plan na 5-6 dni. Z jakimi szlakami połączylibyście właśnie Otryt ? Planujemy spanie w schroniskach/gospodarstwach agro itd.Byłem już na Połoninie Caryńskiej i Wetlińskiej więc chciałbym ruszyć coś nowego.
    Pozdrawiam
    ...a co to się stało Wilku ...miały być namioty,przetrwanie z obcowaniem,skąd taka zmiana,że teraz spanie w schroniskach/gospodarstwach??...to już chyba nie będzie to?
    pozdro
    Człowiek może wytrzymać tydzień bez picia, dwa tygodnie bez jedzenia, całe lata bez dachu nad głową, ale nie może znieść samotności

Na forum od
    01.2009
    Rodem z
    pod karpacie

Wilku się zbiesił

Na forum od
    07.2009
    Rodem z
    Bydgoszcz

Hej,
    No właśnie nie to samo. Ja chciałbym na dziko ale ekipa jest mieszana więc staram się połączyć gusta aby jednak wyjazd wyszedł ;-).

Na forum od
    07.2009
    Rodem z
    Bydgoszcz

heja,
    Posiedziałem przy mapce i wpadła mi w oko fajna (tak mi się zdaję) trasa.Wiedzie niebieskim szlakiem : Ustrzyki Górne-Wołosate-Bukowe Berdo-Magura Stuposiańska-Dwernik-Otryt (Hulskie)-Teleśnica Oszwarowa-Równia-Ustrzyki Dolne. Policzyłem, że to ok 25 h marszu. Jedziemy na 5-6 dni. Co sądzicie ?

Na forum od
    07.2009
    Rodem z
    Bydgoszcz

Domyślnie Odp: Nasze bieszczadzkie wędrowanie

hej,
    Mam pytanko, które zadałem na innym wątku ale pozostało bez odpowiedzi.Czy szliście "szlakiem niebieskim" od Ustrzyk Górnych do Ustrzyk Dolnych ? to ok 25 km marszu i chcemy ze znajomymi się tam wybrać na kilka dni.
    Pozdrawiam

Bieszczadnik Awatar joorg
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Krosno

Domyślnie Odp: Nasze bieszczadzkie wędrowanie

hej,
    Mam pytanko, które zadałem na innym wątku ale pozostało bez odpowiedzi.Czy szliście "szlakiem niebieskim" od Ustrzyk Górnych do Ustrzyk Dolnych ? to ok 25 km marszu i chcemy ze znajomymi się tam wybrać na kilka dni.
    Pozdrawiam
    Szliśmy ...a jak szliśmy , może nie cały w jeden czas, to o co właściwie Ci chodzi ? Nie dziw się ,że nikt nie odpowiada , to co piszesz jest bardziej informacją niż pytaniem.

..... to ok 25 km marszu i chcemy ze znajomymi się tam wybrać na kilka dni....
    Gdzie wyczytałeś ,że szlakiem niebieskim z UD do UG jest 25 km ?
    Ostatnio edytowane przez joorg ; 22-03-2012 o 18:11
    "dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
    Pozdrawiam Janusz

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)