Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4
Pokaż wyniki od 31 do 34 z 34

Wątek: Prośba o pomoc przy ułożeniu trasy !!

Bieszczadnik Awatar creamcheese
    Na forum od
    02.2012
    Rodem z
    Lublin

Domyślnie Odp: Prośba o pomoc przy ułożeniu trasy !!

Nie obrażaj się WILKU o to myślenie. Ale i nie dziw się odrobinie ironii. Przyszedłeś po gotowe rozwiązanie – pomóżcie ułożyć mi trasę…a nikt nie wie jak chodzisz, z kim idziesz, czy na ciężko czy bardziej niż ciężko, czy szlakami, czy czytacie mapę itd…Pozbawiasz się pięknego momentu jakim jest układanie trasy. Rzadko chodzę w zimie więc zima to dla mnie czas na planowanie nadchodzącego „sezonu”. Wymyślam góry, rozkładam mapy i popołudniami, wieczorami gapię się w nie…którędy iść, czy bardzo wyrypa, gdzie nocować, zejścia awaryjne…ja w tych górach jestem kilka razy nim pójdę w nie naprawdę…i choć sam układam trasę, a chodzę po górkach od 30 lat, to i tak ulega ona mniejszym lub większym modyfikacjom „w praniu”…bo nie ma gotowych rozwiązań. Powodzenia

Bieszczadnik
    Na forum od
    03.2012
    Rodem z
    z Puńczy...

Jasne...nie obrażaj się Wilku,tu masz trochę konkretów,może Cię to zainteresuje i coś sobie wybierzesz...
    http://acn.waw.pl/bobroy/1999-jesien-bieszczady.html
    http://www.goldenline.pl/forum/10768...dzie-najlepiej
    http://www.gremina.eu/polska/bieszczady.html
    pozdro!
    Ostatnio edytowane przez Pełta ; 25-03-2012 o 13:54
    Człowiek może wytrzymać tydzień bez picia, dwa tygodnie bez jedzenia, całe lata bez dachu nad głową, ale nie może znieść samotności

Bieszczadnik Awatar WILKU
    Na forum od
    07.2009
    Rodem z
    Bydgoszcz

Cytat Zamieszczone przez creamcheese Zobacz posta
    Nie obrażaj się WILKU o to myślenie. Ale i nie dziw się odrobinie ironii. Przyszedłeś po gotowe rozwiązanie – pomóżcie ułożyć mi trasę…a nikt nie wie jak chodzisz, z kim idziesz, czy na ciężko czy bardziej niż ciężko, czy szlakami, czy czytacie mapę itd…Pozbawiasz się pięknego momentu jakim jest układanie trasy. Rzadko chodzę w zimie więc zima to dla mnie czas na planowanie nadchodzącego „sezonu”. Wymyślam góry, rozkładam mapy i popołudniami, wieczorami gapię się w nie…którędy iść, czy bardzo wyrypa, gdzie nocować, zejścia awaryjne…ja w tych górach jestem kilka razy nim pójdę w nie naprawdę…i choć sam układam trasę, a chodzę po górkach od 30 lat, to i tak ulega ona mniejszym lub większym modyfikacjom „w praniu”…bo nie ma gotowych rozwiązań. Powodzenia
    Hej ponownie,
    Źle mnie odebrałeś. Chodziło mi o realną ocenę czy da się ten odcinek zrobić w 5 dni.A że ludzie znają te trasę z praktyki to spytałem też o szatę i rzeźbę terenu.Bo wolę ocenę praktyczną niż teoretyczną.Od dawna (tzn. paru lat) robie podobnie od jak Ty - wybieram teren, kupuję jego mapę (możliwie w jak największym powiększeniu), wybieram szlak lub szlaki,oceniam pod względem czasowym, noclegowym, pogodowym,zostawiam namiary "osobie z którą mam być w kontakcie" gdzie się wybieram, zabieram niezbędniki i ruszam. Samo ww. "logistyczne"przygotowanie daje nie tylko niesamowitą satysfakcję ale jest bardzo ważne gdyż ma się "rozpoznanie terenu" w który się rusza.Pewnie, że "w praniu" wychodzi co ma wyjść ale to z góry wiadomo, że "norma".To też dreszczyk emocji ;-).Dzięks za linki o Bieszczadach, na pewno przeczytam materiały.
    Pozdrawiam

Bieszczadnik Awatar creamcheese
    Na forum od
    02.2012
    Rodem z
    Lublin

no to się WILKU trzymaj :)

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)