Cytat Zamieszczone przez dada Zobacz posta
Z gory Cie, Basiu, przepraszam, jesli Twoje zaangazowanie w ten kurs jest wylacznie natury spolecznej (czytaj: nie prowadzisz na tym kursie zadnych odplatnych zajec). Jesli jednak jest inaczej, to to powyzsze ogloszenie i idace za nim dzialanie budzi moje watpliwosci - szczegolnie natury etycznej. Uprawianie od jakiegos czasu (patrz podobne watki pod niniejszym postem) - rozumiem, ze za absolutnym przyzwoleniem moderatorow tego forum - pod przykrywka informacji w imieniu kierownictwa kursu swoistej kryptoreklamy, powinno byc publicznie napietnowane. Jeszcze raz przepraszajac za - byc moze mylne - supozycje pozostaje z wyrazami glebokiego szacunku.
Mogę Cię uspokoić :)

Nie tylko ja ale wszystkie zaangażowanie w organizację i prowadzenie kursu osoby robią to społecznie nie pobierając żadnego wynagrodzenia. Osób tych jest około 15, gdyż organizacja i prowadzenie kursu to bardzo dużo pracy.

Gdyby było inaczej kurs nie kosztowałby tyle ile kosztuje, a co najmniej 3-krotnie więcej.

Czasem płacimy za wykłady osobom "z zewnątrz" spoza naszego koła, lub przynajmniej zwracamy im koszty dojazdu.

Ja się na kursie na bieżąco udzielam stosunkowo niewiele, prowadząc zazwyczaj ze 3 wykłady i 1-2 autokarówki, również przygotowałam wstępny program kursu - który był potem dyskutowany w szerokim gronie i zmieniany.

Bieżącą organizacją zajmują się trzej młodzi koledzy z naszego koła.
Wg wstępnego planu kurs to 45 wykładów, 5 seminariów oraz około 90 dni wycieczkowych w różnych górach i na Pogórzach, w tym 20 wyjazdów weekendowych (zazwyczaj w teren nam najbliższy) oraz 8 wyjazdów dłuższych w terminach "długich weekendów", w czasie ferii zimowych w lutym 2013 oraz w czasie wakacji 2012 i 2013.

Basia