Co to takiego te tajemnicze SPD? Bo rower to mniej więcej wiem jak wygląda.
A droga młodzieży jeździliście czymś takim jak "ukraina"? Wagi to to miało coś ze 30 kilo i jeden kołchożniczy bieg. Uczyłem się się jeździć tym wiełosypedem jako siedmiolatek. Górna belka ramy była na wysokości moich ramion. Więc tułów pod belką, ręce na kierownicy, a ta na wysokości mojej głowy i dalej do przodu. Paskudnie to było jak się dziecko przewróciło. Jakoś wyleźć się dało. Ale podnieść tego bicykla to było ponad moje siły. Dzięki tym doświadczeniom żaden rower nie jest zły. Co najwyżej kondycji mi brakuje, ale to już moja, nie roweru wina.
Pozdrawiam
DUCHPRZESZŁOŚCI
SPD to takie fajne pedały co się czuje jedność całkiem całkiem z rowerkiem :)
do tego trzeba mieć specjalne buty i się pedały wpina w taką "wkładkę" co w butach jest. Dzięki czemu nie tylko pedał się "pcha" w dół ale i "ciągnie" do góry... a jak się nie zdążysz wypiąć z nich to lecisz z całym rowerem :)
mam nadzieję że w miarę jasno napisałam
a ukraina... :D czy masz na myśli taki oto sprzęt? rower na którym dziadek jeździł na ryby, do dziś służy mojemu bratu jako rower "miejski" :) gdzieś mam na nim fajne zdjęcie... musiałabym poszukać w domu....
rower dziadka.jpg
i też jeździłam pod ramąbo inaczej się nie dało hehe
Ostatnio edytowane przez calanthe ; 14-03-2012 o 12:53
my bysmy bardzo chetnie taki nabyli- jako ze ja juz mam rower a toperz nie... wreszcie bysmy mogli jezdzic na wspolne wycieczki.. a ukrainy byly odpowiednio duze wiec toperz na taki poluje.. bo na wiekszosci zwyklych rowerkow to toperz trąca kolanami w kierownice albo ciegnie nogi po ziemi
ktos wie gdzie mozna nabyc takowy?
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "
na wiecznych wagarach od życia...
buba dajcie sobie spokój z ukrainą,ten rower to zemsta stalina,wystarczy kupić każdy inny na kołach 28 cali ok.?...
Człowiek może wytrzymać tydzień bez picia, dwa tygodnie bez jedzenia, całe lata bez dachu nad głową, ale nie może znieść samotności
moze byc tez kazdy inny byle podobny - zalezy nam na dwoch rzeczach- zeby kierownica byla duzo wyzej od siodelka i nie trzeba bylo jechac z d... do gory oraz kwestia hamowania nie jakims dupsem na kierownicy tylko normalnie pedaly do przodu- jechanie, pedaly do tylu- hamowanie..
wogole moj ideal roweru:
https://picasaweb.google.com/biedron...84609411359266
ktos wie jaka to marka?![]()
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "
na wiecznych wagarach od życia...
wogole moj ideal roweru:
https://picasaweb.google.com/biedron...84609411359266
ktos wie jaka to marka?[/QUOTE]
mi to wygląda na jakiś wojskowy rower. Swego czasu w Szwecji widziałem takich od jasnej cholerki ....i to za grosze można było tam kupić.
znam się znamzly1.gifpozatym te sprzęty mają strasznie słabą,miękką stal,gwinty łatwo się zrywają,itd...kupić niemiecki na 28 calówkach...skoro Browar mówi,że w Krakowie taka giełda jest,to pewnie wie...ten mój to pewnie juz totalny złom,ale jak będę na wsi po górala,to fotę ukrainy zrobię.Ciechanowska giełda samochodowa jest jedną z większych,teraz sezon już tuż,tuż,więc jest tam bardzooooo dużo rowerów,wszystkie z niemiec,jak będę to też nieomieszkam zrobić fotek,czego tam niema...to dla zainteresowanych z mazowieckiego.
pozdro
Człowiek może wytrzymać tydzień bez picia, dwa tygodnie bez jedzenia, całe lata bez dachu nad głową, ale nie może znieść samotności
ze sprawnym może być problem, bo jak już ktoś ma takie coś to raczej nie sprzeda. Ale zawsze możecie poszukać w kawałkach
ramę np na jakimś skupie złomu,
pozostałe części się w rowerowym dostanie, może nie w tych takich nowych wypasionych gdzie mają tylko markowe sprzęty, ale u jakiegoś dziadka który od lat remontuje rowery i zawsze się znajdzie jakaś zębatka co się jeszcze nada!
mój rower miejski jest właśnie ze skupu złomu, trochę trzeba było go podleczyć i śmiga :) a jak ukradną to mi będzie się łatwiej pogodzić z jego utratą niż z utratą tego którego mam na wycieczki w teren.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki